ΑΕΚ

Το πρόγραμμα-πρόκληση της ΑΕΚ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει τον "Γολγοθά" που έχει μπροστά της η ΑΕΚ ως το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου και ο Μανόλο Χιμένεθ τον χαρακτήρισε "πρόκληση".

Για να αποφασίσει να δώσει ο Μανόλο Χιμένεθ στους ποδοσφαιριστές του τέσσερις ολόκληρες μέρες ρεπό, δεν κοίταξε προς τα πίσω και το βαρύ πρόγραμμα που είχε βγάλει η ΑΕΚ από τις αρχές Γενάρη μέχρι και τώρα. Έριξε μια ματιά σ’ αυτό που ακολουθεί μέχρι και το φινάλε της σεζόν. Και έτσι έκρινε πως οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ είχαν απόλυτη ανάγκη από μια γερή δόση ξεκούρασης.

Διότι η αλήθεια αυτό που περιμένει τους «κιτρινόμαυρους» από τις 2 Απριλίου, είναι ένας μικρός «Γολγοθάς». Ένα βαρύ πρόγραμμα, που όμως θα κρίνει τους στόχους που έχουν απομείνει στην ΑΕΚ προς… διεκδίκηση. Γι αυτό και ο Χιμένεθ, μιλώντας στους ποδοσφαιριστές του χθες (23/3) στα Σπάτα, χαρακτήρισε το πρόγραμμα αυτό ως «πρόκληση».

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΚΤΩ ΝΤΕΡΜΠΙ

Η ΑΕΚ έχει ήδη δώσει μέχρι στιγμής πέντε ντέρμπι για το πρωτάθλημα. Και υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα είχε ακόμα πέντε. Όμως οι συνθήκες φέτος δεν είναι διόλου… φυσιολογικές, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στο κύπελλο. Η ΑΕΚ μέχρι και το φινάλε της σεζόν, έχει μπροστά της σίγουρα επτά ντέρμπι ακόμα και ενδεχομένως να γίνουν και οκτώ, αν προκριθεί στον τελικό.

Μάλιστα το εντυπωσιακό είναι πως από τις 2 Απριλίου, εως και τις 7 Μαίου, θα κληθεί να παίξει μια φορά με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα, δυο φορές με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο και αν πάρει το εισιτήριο για τον τελικό και μ’ έναν εκ των Παναθηναϊκό ή ΠΑΟΚ. Και όλα αυτά, πριν καν ξεκινήσουν τα πλέι οφ, στα οποία, αν δεν συμβεί κάποια εντυπωσιακή ανατροπή, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει δυο φορές τον Παναθηναϊκό και ακόμα δυο τον ΠΑΟΚ.

ΟΚΤΩ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Σ' ΕΝΑ ΜΗΝΑ

Είναι χαρακτηριστικό πως η ΑΕΚ πριν ακόμα χρειαστεί να φτάσει στα πλέι οφ και στο μίνι πρωτάθλημα των τεσσάρων ομάδων και των παιχνιδιών ανά τρεις μέρες, θα πρέπει να ανταποκριθεί σ’ ένα πρόγραμμα χωρίς… ανάσα. Αρχής γενομένης από την Κυριακή 2 Απριλίου, μέσα σ’ ένα διάστημα περίπου ενός μηνός (μέχρι 6 Μαίου), η Ένωση θα πρέπει να δώσει συνολικά επτά παιχνίδια και ενδεχομένως οκτώ, αν προκριθεί στον τελικό. Πέντε για το πρωτάθλημα και την κανονική περίοδο και δυο ή τρία για το κύπελλα.

Απ’ αυτά τα επτά ή τα οκτώ παιχνίδια, μόνο τα τρία είναι στο Ολυμπιακό Στάδιο. Με τον Παναθηναϊκό και την Κέρκυρα για το πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό η ρεβάνς για το κύπελλο. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκτός έδρας. Και όλα, εκτός Ολυμπιακού για το κύπελλο, εκτός Αττικής. Επίσης στα ματς που έχει να δώσει η ΑΕΚ ανάμεσα στις 2 Απρίλη και στις 6 Μάη, μόνο η Κέρκυρα θα είναι αδιάφορη βαθμολογικά.

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ μέχρι τα πλέι οφ:

2/4 ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (πρωτάθλημα)

6/4 Πλατανιάς- ΑΕΚ (πρωτάθλημα)

9/4 ΑΕΚ - Κέρκυρα (πρωτάθλημα)

13/4 Ολυμπιακός - ΑΕΚ (κύπελλο)

23/4 Λεβαδειακός - ΑΕΚ (πρωτάθλημα)

26/4 ΑΕΚ - Ολυμπιακός (κύπελλο)

30/4 ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ (πρωτάθλημα)

7/5 Τελικός Κυπέλλου (αν περάσει)

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ