ΑΕΚ

Το "γραμμάτιο" του Τιμούρ

Το "γραμμάτιο" του Τιμούρ

Ένα ευρωπαϊκό "χρέος" σε προκριματικά έχει αφήσει ο Κετσπάγια στην ΑΕΚ και θέλει να το… ξεπληρώσει. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ και θυμίζει (VIDEOS).

Για τον προπονητή Τιμούρ Κετσπάγια, ισχύει το «δώσ’ του προκριματικά (και δη ως αουτσάιντερ) και παρ’του την ψυχή». Μετρ είναι ο Γεωργιανός σε τέτοιου είδους διαδικασίες όπως αυτή που μπαίνει απόψε (28/7 – 22.00) η ΑΕΚ απέναντι στην Σεντ Ετιέν. Για ρωτήστε και την Τραμπζονσπόρ, την Κλουζ, την Ραπίντ Βιέννης, ακόμα και τον Ολυμπιακό.

Βεβαίως με την «κιτρινόμαυρη» φόρμα του προπονητή, ο Κετσπάγια απόψε θα δοκιμάσει για πρώτη φορά την τύχη του σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ωστόσο ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, είχε αφήσει ένα… γραμμάτιο. Του έχει μείνει ένα απωθημένο από προκριματική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ήταν το καλοκαίρι του 1994, όταν ο Τιμούρ Κετσπάγια είχε πάρει μεταγραφή στην ΑΕΚ. Το αισθανόταν ως μεγάλο βήμα στην καριέρα του ο Γεωργιανός, ειδικά από την στιγμή που υπήρχε η προοπτική συμμετοχής στους ομίλους του σχεδόν νεοσύστατου τότε Τσάμπιονς Λιγκ. Βεβαίως η ΑΕΚ για να φτάσει μέχρι και τους ομίλους, έπρεπε να περάσει το εμπόδιο της Ρεϊντζερς.

Μάλιστα, τότε η πρωταθλήτρια Σκωτίας είχε ξοδέψει ένα κουβά με εκατομμύρια λίρες σε μεταγραφές, ακριβώς επενδύοντας στην προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρώτο ματς που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 10 Αυγούστου, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ξεκίνησε με τον Τιμούρ Κετσπάγια στη βασική ενδεκάδα και μ’ ένα σχήμα χωρίς καθαρόαιμο σέντερ φορ.

Ακριβώς στο 10άλεπτο του ματς όμως, σε μια εναέρια μονομαχία με τους έτσι κι αλλιώς ατσούμπαλους, Σκωτσέζους, ο Γεωργιανός προσγειώθηκε άσχημα στο έδαφος και έσπασε το δεξί του χέρι. Τον αντικατέστησε ο νυν τιμ μάνατζερ της ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης. Η ΑΕΚ κέρδισε με 2-0 με δυο γκολ του Σαραβάκου. Και στην ρεβάνς στο Άιμπροξ, σφράγισε την πρόκριση με το γκολ του Τόνι Σαβέβσκι.

Όμως ο Κετσπάγια, με γύψο στο χέρι, δεν μπόρεσε να απολαύσει εκείνη την υπέρβαση απέναντι στην Ρεϊντζερς. Άλλωστε έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι τις αρχές Οκτώβρη εκείνης της σεζόν. Και τώρα ως προπονητής πια της ΑΕΚ, θα ήθελε να πάρει μια άτυπη… ρεβάνς.

Θυμηθείτε τα δυο αυτά παιχνίδια:

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ