ΑΕΚ

Θα έλεγα ξανά ναι στην ΑΕΚ!

Θα έλεγα ξανά ναι στην ΑΕΚ!
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Ανάκογλου μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, για τη νέα ΑΕΚ και την απόφασή του να παραμείνει στην ομάδα. Διαβάστε τι είπε για τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου έδωσε ο Δημήτρης Ανάκογλου, ένας από τους παίκτες που ξεχωρίζουν στη φετινή ΑΕΚ με την ποιότητά του και τις παραστάσεις του.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε:

Φέτος έχεις πάρει το «10» στην πλάτη, σε είδαμε να σε υπολογίζει πολύ ο προπονητής να είσαι και αρχηγό στο πρώτο παιχνίδι. Είναι μια χρονιά που περιμένεις να κάνεις το μεγάλο άλμα;

«Σίγουρα το ότι πήρα το «10» στην ΑΕΚ είναι μεγάλη υπόθεση για μένα, καθώς το έχουν πάρει πολύ μεγάλα ονόματα παλαιότερα. Ωστόσο, ο λόγος που ήρθα και γίνεται όλο αυτό με τους προπονητές και η δουλειά που γίνεται είναι για να φτάσουμε την ΑΕΚ εκεί που πρέπει να είναι».

Σε προσωπικό επίπεδο όμως;

«Σε προσωπικό επίπεδο θα κάνω το καλύτερο που μπορώ και περισσότερο για την ομάδα και μέσα από την ομάδα θα βοηθηθώ και εγώ».

Δημήτρη, πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση να παραμείνεις σε αυτή την ΑΕΚ;

«Η αλήθεια είναι ότι για όλα τα παιδιά είναι δύσκολη απόφαση να παίξεις σε ομάδα Γ’ Εθνικής, αλλά νομίζω ότι η ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση με ομάδα Γ’ Εθνικής, δεν το σκέφτεται κάποιος έτσι. Οπότε από τη στιγμή που μίλησα με τους προπονητές και τον Κύριο Μελισσανίδη όλοι οι ενδοιασμοί που ίσως να υπήρχαν λύθηκαν αυτόματα».

Μέχρι τώρα έχοντας εμπειρία από 2-3 φιλικά, βλέποντας και τις συνθήκες έχει περάσει από το μυαλό σου ότι ίσως δεν αποφάσισες σωστά ή ίσως έπρεπε να το ξανασκεφτείς;

«Όχι όχι καμία σχέση. Η δουλειά που γίνεται είναι πάρα πολύ καλή, πολλή επαγγελματική και δεν το μετάνιωσα και ούτε πρόκειται να το μετανιώσω. Γενικά στη ζωή μου ότι κάνω δεν το μετανιώνω ποτέ, ίσως να είμαι και λίγο εγωιστής σε αυτό το θέμα αλλά όταν αποφασίζω κάτι μέχρι το τέλος το στηρίζω»

Τι είναι αυτό που περιμένεις από τη φετινή χρονιά;

«Αυτό που περιμένω από τη φετινή χρόνια είναι να κάνουμε μια πολύ καλή ανταγωνιστική ομάδα που να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και να βάλουμε τις βάσεις για τη συνέχεια και τα επόμενα χρόνια».

Πόσο σε βαραίνει ότι έχεις μια ιδιαίτερη σχέση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Είναι αυτός που πέρυσι το Γενάρη σε ήθελε στην ομάδα, φαίνεται πως είσαι η αδυναμία του, φέτος ήθελε να σε κρατήσει. Σε βαραίνει αυτό περισσότερο;

«Όχι εντάξει δε νομίζω να με βαραίνει αυτό, ίσα ίσα είναι ωραίο όταν κάποιος σε στηρίζει και βοήθησε για να έρθω εγώ στην ΑΕΚ οπότε είναι ένα ωραίο συναίσθημα δεν είναι κάτι που βαραίνει εμένα».

Αυτό που έχει φανεί μέχρι τώρα είναι ότι περιμένουν από εσένα να γίνεις ο ηγέτης της νέας ΑΕΚ. Αυτό σου προσθέτει άγχος, κίνητρο;

«Όχι άγχος δεν μου προσθέτει. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι για να πάει μια ομάδα μπροστά είναι ότι όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι καλοί και να βοηθήσει ο ένας τον άλλον. Εγώ για να κάνω κάτι θα πρέπει να με βοηθήσουν οι συμπαίκτες μου γιατί μόνος μου δεν μπορώ να κάνω τίποτα, οπότε άγχος δεν υπάρχει σε κάτι τέτοιο. Ένα κίνητρο παραπάνω ίσως να το έχω γιατί ήρθαμε σε μια δύσκολη κατάσταση στην ΑΕΚ και θα πρέπει να βοηθήσουμε όλα τα παιδιά βέβαια, εγώ μιλάω προσωπικά για τον εαυτό και είναι ένα κίνητρο και αυτό».

Σε έχουμε δει δίπλα στον Κορδέρο ως αμυντικό χαφ, σε έχουμε δει στην τριάδα ως εσωτερικό μέσο, σε έχουμε δει και ως δεκάρι. Που προτιμάς να παίξεις;

«Για μένα τα χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο έχω παίξει και στις τρεις θέσεις. Ο προπονητής μου βέβαια θα αποφασίσει που θα με τοποθετήσει. Ουσιαστικά εγώ αυτό που βλέπω στον εαυτό μου είναι ότι είμαι ένας παίκτης που σε οποιαδήποτε από αυτές τις θέσεις παίζω σχεδόν το ίδιο. Δηλαδή νιώθω ελεύθερος στο χώρο του κέντρου, απλά σε κάθε θέση από αυτές τις τρεις έχεις κάποιες ιδιαίτερους κανόνες που πρέπει να τηρείς μέσα στο παιχνίδι».

Το χθεσινό φιλικό ήταν το πιο δύσκολο. Ποια τα συμπεράσματά σου; Τι αποκόμισες από αυτό;

«Νομίζω ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το χθεσινό φιλικό. Η ομάδα έδειξε κουρασμένη, βέβαια σε περίοδο προετοιμασίας αυτό είναι λογικό. Από την άλλη υπήρχαν και κάποια καλά στοιχεία τα οποία προσπαθήσαμε να βγάλουμε μέσα στο παιχνίδι. Δεν ξέρω ο προπονητής είναι αυτός που θα δει και θα κρίνει το τι πρέπει να κρατήσουμε και τι όχι. Δουλεύουμε καθημερινά για αυτό το θέμα».

Ακούσατε πολλά στο ημίχρονο; Γιατί η γενική εικόνα σας δεν ήταν καλή

«Όντως δεν ήταν καλή. Σας είπα σε περίοδο προετοιμασίας δεν γίνεται να είσαι πάντα καλός και να έχεις τις δυνάμεις που χρειάζεται. Είναι πρωί και απόγευμα οι προπονήσεις, από εκεί και πέρα αυτό που μας είπε ο προπονητής μας είναι ότι καταλαβαίνει την κούρασή μας, αλλά αφού έχουμε τέτοια κούραση θα πρέπει να παίξουμε περισσότερο με μυαλό, να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι, κάτι που δεν είχαμε στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο εμφανιστήκαμε λίγο βελτιωμένοι, βοήθησαν και τα παιδιά που μπήκαν αλλαγή και λίγο βελτιώσαμε την εικόνα μας».

Ποιο είναι το κομμάτι του παιχνιδιού που θεωρείς ότι πρέπει να βελτιωθεί περισσότερο από όλα;

«Είμαστε μια νέα ομάδα, ακόμα είναι τα πρώτα φιλικά που κάνουμε. Στην προπόνηση δουλεύουμε στην κυκλοφορία της μπάλας, στην κατοχή κάτι το οποίο μέχρι στιγμής το έχουμε βγάλει αρκετά καλά. Νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο συγκεντρωμένοι στα αμυντικά καθήκοντα, στα στημένα έχουμε κάποιο πρόβλημα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα δουλευτεί, ακόμα είμαστε στην προετοιμασία. Από τα φιλικά και από τα λάθη μας θα καταλάβουμε και θα τα διορθώσουμε».

Έχοντας ζήσει έστω και για έξι μήνες την αρρωστημένη κατάσταση στην ΑΕΚ θεωρείς ότι αυτό το restart ήταν μονόδρομος;

«Εγώ όπως είπες ήμουν 3,5 – 4 μήνες στην ομάδα, τα παιδιά που ήταν περισσότερα χρόνια σίγουρα ξέρουν καλύτερα τα προβλήματα που υπήρχαν. Εγώ τα προβλήματα που είδα πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα γινόταν αυτό, εκτός και αν γινόταν κάτι συγκλονιστικό. Οπότε εφόσον έγινε τώρα και βλέπουμε ότι υπάρχει ένα όραμα και ένα να ξαναγεννηθεί η ΑΕΚ και να φτάσει εκεί που πρέπει να είναι νομίζω ότι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα καλώς έγιναν».

Είχες κάποιες άλλες προτάσεις μέχρι να οριστικοποιηθεί η είσοδος του Δημήτρη Μελισσανίδη;

Είχα κάποιες συζητήσεις με άλλες ομάδες, εφόσον έβλεπαν ότι η ΑΕΚ οδεύει προς τα εκεί και όλοι οι παίκτες θα μείνουν ελεύθεροι. Σίγουρα όλα τα παιδιά είχαν συζητήσει, έτσι και εμένα με πλησίασαν κάποιες ομάδες. Από τη στιγμή όμως που μίλησα με τον Κύριο Μελισσανίδη και ήθελα και εγώ να μείνει τελείωσε εκεί το θέμα.

Δημήτρη είπες πριν ότι δεν μετανιώνεις, αν γυρνούσες το χρόνο πίσω τον Ιανουάριο θα επέλεγες πάλι ΑΕΚ;

«Ναι θα επέλεγα πάλι την ΑΕΚ»!

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ