ΑΕΚ

Τα χαμένα (εθνικά) στοιχήματα της ΑΕΚ

Τα χαμένα (εθνικά) στοιχήματα της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει δυο παίκτες στην εθνική Ελλάδας, όμως έχει και ποδοσφαιριστές που είχαν ανοίξει τον δρόμο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αλλά στην πορεία τον έχασαν. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η ΑΕΚ παραδοσιακά ήταν από τους «αιμοδότες» της εθνικής ομάδας. Με πιο χαρακτηριστικό, το έντονο κιτρινόμαυροι στοιχείο, στο ρόστερ που κατέκτησε το κύπελλο στοEuroτης Πορτογαλίας. Όταν η ΑΕΚ μπήκε στη νέα εποχή, μετά την περιπέτεια στη Γ’ και τη Β’ εθνική, υπήρχε στο μυαλό των ανθρώπων της, (και) η σκέψη για να φτιαχτεί μια βάση με Έλληνες ποδοσφαιριστές. Και αυτή η βάση να «τροφοδοτεί» ξανά την εθνική ομάδα.

Στις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού για το ματς της Κυριακής (13/11) με την Βοσνία, είναι ο Πέτρος Μάνταλος και ο Τάσος Μπακασέτας. Δυο ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που έχουν μονιμοποιηθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Όμως την τελευταία διετία, η Ένωση είχε και άλλους παίκτες που κατάφεραν να ανοίξουν τον δρόμο για την εθνική. Αλλά αυτόν τον δρόμο, φάνηκε να τον χάνουν στη συνέχεια. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ

Χρήστος Αραβίδης

Μπορεί να είχε δώσει το παρών σ’ όλες τις μικρές εθνικές ομάδες. Όμως ο Χρήστος Αραβίδης άνοιξε την πόρτα της εθνικής στα 27 του χρόνια και αφού πρώτα κέρδισε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στη Β’ κατηγορία με την φανέλα της ΑΕΚ. Ο επιθετικός της Ένωσης μετρά με το εθνόσημο πέντε συμμετοχές και ένα γκολ.

Τα χαμένα (εθνικά) στοιχήματα της ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ενώ τελευταία παρουσία του στην εθνική, ήταν στο φιλικό του περασμένου Ιούνη με την Αυστραλία. Όταν δηλαδή είχε ολοκληρώσει την πρώτη σεζόν της επιστροφής της ΑΕΚ στηSuperleague, ως πρώτος σκόρερ της. Από τότε έχασε την θέση του στην εθνική. Κυρίως διότι και στην ΑΕΚ, επί Κετσπάγια, είχε σχεδόν μονιμοποιηθεί στον πάγκο και με μικρό χρόνο συμμετοχής. Άλλωστε ο Αραβίδης ακόμα δεν έχει πετύχει γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Μιχάλης Μπακάκης

Ο 25χρονος ακραίος μπακ, ήταν ο δεύτερος «κιτρινόμαυρος», μετά τον Μάνταλο, που κέρδισε κλήση στην εθνική, όσο ακόμα η ΑΕΚ ήταν στην Β’ εθνική. Και μάλιστα μόλις στα 23 του.

Τα χαμένα (εθνικά) στοιχήματα της ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ήταν τον Νοέμβριο του 2014 και τότε όλοι έκαναν λόγο για το επόμενο βασικό δεξί μπακ της εθνικής. Ωστόσο από τότε ακολούθησε ο σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο, αλλά και κατόπιν η εμμονή του Πογέτ να μην του δίνει ευκαιρία στην περσινή σεζόν. Φέτος μόνο ο Μπακάκης έχει αρχίσει να ξαναβρίσκει τα πατήματα του, αλλά χωρίς ακόμα να έχει κερδίσει μόνιμη θέση στην ενδεκάδα της ΑΕΚ.

Βαγγέλης Πλατέλλας

Αυτό που πέτυχε, ισοδυναμούσε μ’ ένα μικρό θαύμα. Δεν είχε περάσει από καμιά μικρή εθνική ομάδα και δεν είχε κάνει ούτε μια συμμετοχή με την γαλανόλευκη, μέχρι που έκανε πράγματα και θαύματα με την φανέλα της ΑΕΚ στα δυο δύσκολα χρόνια της Γ’ και της Β’ εθνικής.

Τα χαμένα (εθνικά) στοιχήματα της ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πλατέλλας κέρδισε κλήση στην εθνική, μαζί με τον Αραβίδη, τον Αύγουστο του 2015. Δηλαδή στο ξεκίνημα του περσινού πρωταθλήματος. Ωστόσο την θέση την έχασε γρήγορα. Κυρίως διότι άρχισε να χάνει την θέση του και στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Ο Πλατέλλας είναι πλέον στα 26 του. Όταν επέστρεψε στο βασικό σχήμα της Ένωσης στο ματς με την Λάρισα, πέτυχε δυο γκολ. Ακολούθησαν δυο ματς βασικός και δυο ακόμα εκτός αποστολής.

Άνταμ Τζανετόπουλος

Μέχρι και πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, ο Τζανετόπουλος φαινόταν πως θα είναι το «nextbigthing» της ΑΕΚ. Στα 20 του είχε κερδίσει θέση βασικού. Ενώ τον Οκτώβρη του 2015, κέρδισε ακόμα και κλήση στην εθνική ανδρών και μάλιστα έκανε και ντεμπούτο αντικαθιστώντας τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Τα χαμένα (εθνικά) στοιχήματα της ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Και μπορεί από τότε, μέχρι και που πέρασε το όριο της ηλικίας, να ήταν βασικό στέλεχος της μικρής εθνικής. Όμως το γεγονός πως σταδιακά άρχισε να μονιμοποιείται εκτός αποστολής των παιχνιδιών της ΑΕΚ, του έκλεισε και την πόρτα της εθνικής ανδρών. Ο Τζανετόπουλος στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, είναι μόνιμα εκτός αποστολής. Ο Κετσπάγια δεν τον υπολόγιζε καθόλου, ενώ είναι άγνωστο τι θα πράξει ο Μοράις. Το σίγουρο είναι πως η τελευταία φορά που έπαιξε σε επίσημο ματς της ΑΕΚ το Τζανετόπουλος, χάνεται στο φινάλε των περσινών πλει οφ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ