ΑΕΚ

Στην UEFA ο Δημητρέλος

Στην UEFA ο Δημητρέλος

Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης (23/2), περνάει η ΑΕΚ από από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA, με σκοπό να πάρει παράταση για τα τέλη Μαρτίου. Δύσκολη η αποστολή Δημητρέλου.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος, εκπροσωπεί την Ένωση στα γραφεία της UEFA και ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής, με βασική κατηγορία την παραβίαση των διατάξεων του κανονισμού Financial Fair Play της UEFA.

Τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα και οι πρώτες εκτιμήσεις μιλάνε για τιμωρία της ΑΕΚ με ποινή αποκλεισμού από την Ευρώπη για ένα χρόνο χωρίς αναστολή, μέσα στην επόμενη τριετία. Αυτό το γνωρίζουν στην ΠΑΕ παρότι ο φάκελος που θα δεί η επιτροπή έχει κάποια "δυνατά" χαρτιά όπως την Morgan Stanley αλλά και τα 2 εκ. του Ντέμη Νικολαΐδη.

Στόχος η παράταση, αλλά και με τιμωρία δεν τελειώνει κάτι

Ο στόχος του κ. Δημητρέλου είναι να μπορέσει να εξασφαλίσει παράταση μέχρι τα τέλη Μαρτίου προκειμένου να έχει χρόνο για να κινηθούν οι διαδικασίες και να εμφανιστεί η ΑΕΚ ξανά στην επιτροπή με αποδεικτικά που θα πείθουν για την εξυγίανση του συλλόγου.

Παρόλα αυτά, ακόμα και αν η τιμωρία παραμείνει (φαντάζει το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή), η ΑΕΚ έχει την δυνατότητα της έφεσης (υπάρχει και το CAS ως τρίτη λύση), όπου η ΑΕΚ τιμωρημένη πλέον, θα πάει στις 31 Μαρτίου να πείσει την επιτροπή ότι η ομάδα βρίσκεται σε κατάσταση εξυγίανσης.

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν, πως η ΑΕΚ σήμερα ναι μεν βρίσκεται με το ένα πόδι στον γκρεμό, αλλά δεν θα πέσει. Ενδεχομένως, με δεδομένη την τιμωρία της ΑΕΚ και την παράταση ενός μήνα μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση, οι μέτοχοι να πιεστούν ακόμα περισσότερο και να δουν τη μοναδική λύση, την εισροή κεφαλαίων στην ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ