ΑΕΚ

Σκληρή "μάχη" της ΑΕΚ για τον Σα

Σκληρή "μάχη" της ΑΕΚ για τον Σα
© EMPICS SPORT

Η ΑΕΚ δεν εγκαταλείπει την υπόθεση του Ορλάντο Σα και είναι αποφασισμένη να το παλέψει, παρά την εμπλοκή και άλλων «μνηστήρων» - Γρίφος η στάση της Ρέντινγκ.

Η περίπτωση του Ορλάντο Σα για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης της ΑΕΚ, είναι εξαιρετική και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Είναι επίσης ξεκάθαρο πως πρόκειται για μια περίπτωση περίπλοκη. Αφενός διότι ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι προθέσεις της Ρέντινγκ ως προς την διαχείριση της υπόθεσης του Πορτογάλου επιθετικού. Αφετέρου, όσο πλησιάζει το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και όσο πιο καθαρά φαίνεται πως ο Σα θα αφήσει την Αγγλία, τόσο περισσότεροι «μνηστήρες» εμφανίζονται.

Η συνάντηση

Όμως η ΑΕΚ είναι αποφασισμένη να δώσει την μάχη της. Ή τουλάχιστον να μην εγκαταλείψει την υπόθεση, όσο ακόμα φαίνεται να έχει τις ελπίδες της για να την κερδίσει. Άλλωστε ο ίδιος ο Σα φαίνεται «ψημένος» στην προοπτική να έρθει στην Ελλάδα και να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα». Ωστόσο υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να καλύψει η ΑΕΚ, για να «κερδίσει» την υπόθεση.

Το πρώτο και σημαντικότερο, είναι να παρθούν οριστικές αποφάσεις από την Ρέντινγκ, για το μέλλον του Σα. Όπως έχετε διαβάσει ήδη στοSport24, εκκρεμεί μια συνάντηση ανάμεσα στην διοίκηση και τον Πορτογάλο επιθετικό, στην οποία θα δώσει το παρών και ο προπονητής. Πιθανότατα ο λόγος που ο Σα θέλει και τον Μακ Ντέρμοτ σ’ αυτό το τραπέζι, είναι για να επαναλάβει ενώπιον της διοίκησης, αυτό που δείχνει και στην πράξη την ώρα των παιχνιδιών. Πως δηλαδή δεν υπολογίζει τον Σα.

Από εκεί και πέρα η διοίκηση θα πρέπει να αποφασίσει πως θα κινηθεί. Οι Άγγλοι θέλουν να παραχωρήσουν τον Πορτογάλο επιθετικό. Αν υπάρχει η δυνατότητα, μ’ ένα ποσό ανάλογο μ’ αυτό που δαπάνησαν το περασμένο καλοκαίρι για να το αποκτήσουν. Δηλαδή κάτι παραπάνω από 1,5 εκατομμύριο Ευρώ. Επειδή όμως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο, η Ρέντινγκ δεν θα έβλεπε με κακό μάτι το ενδεχόμενο της συνιδιοκτησίας με κάποια ομάδα, προκειμένου να βάλει κάποια χρήματα στο ταμείο άμεσα.

Συνιδιοκτησία και μνηστήρες

Και κάπου εδώ μπαίνουν στο… κόλπο και οι υπόλοιποι, πλην της ΑΕΚ, «μνηστήρες». Υπάρχουν οι ενδείξεις για ενδιαφερόμενες ομάδες για να αποκτήσουν τον Σα, υπό το συγκεκριμένο καθεστώς και δίνοντας κάποια χρήματα. Ενδεχομένως και η ΑΕΚ να έμπαινε σ’ αυτή την διαδικασία. Αλλά εξαρτάται από το ποσό που θα απαιτήσει η Ρέντινγκ.

Ο δανεισμός

Στο τραπέζι παραμένει και η εναλλακτική του δανεισμού με οψιόν αγοράς. Η Ρέντινγκ δεν το έχει ως πρώτη επιλογή, καθώς θέλει να βάλει χρήματα στο ταμείο για να κάνει μια μεταγραφική κίνηση τώρα τον Γενάρη. Όμως τα αγγλικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως αυτή είναι μια λύση που προωθεί και η ΑΕΚ και ο ίδιος ο Σα. Ενώ πολωνικά δημοσιεύματα ανέφερε πως και η Αταλάντα που ενδιαφέρεται για τον Πορτογάλο επιθετικό, επίσης για δανεισμό κουβεντιάζει.

Προφανώς και το θέμα θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει μέσα στις επόμενες μέρες. Άλλωστε έχει ξεκινήσει ήδη η αντίστροφη μέτρηση για το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Και το δεδομένο που υπάρχει αυτή την στιγμή, είναι πως η ΑΕΚ σκοπεύει να την «παλέψει» την υπόθεση του Σα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ