ΑΕΚ

Σέντερ φορ στο... παρά πέντε

Σέντερ φορ στο... παρά πέντε
Αραβίδης Μπακασέτας Πέκχαρτ

Ανοικτή μέχρι και λίγο πριν την σέντρα, θα μείνει η θέση στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ για το αποψινό (4/8) ματς με την Σεντ Ετιέν στο ΟΑΚΑ.

Προφανώς και ο Τιμούρ Κετσπάγια θα βρίσκεται σήμερα (4/8) όλη μέρα πάνω από τον Γιάκομπ Γιόχανσον και σε κουβέντες με το ιατρικό τιμ, για να διαπιστώσει με σιγουριά πως ο Σουηδός έχει ξεπεράσει πλήρως την γαστρεντερίτιδα.

Όμως το πιθανότερο είναι πως δεν θα χρειαστεί ο τεχνικός της ΑΕΚ να ψάχνει εναλλακτική λύση για τον παρτενέρ του Σιμόες στα αμυντικά χαφ στο αποψινό (4/8 – 21.00) παιχνίδι με την Σεντ Ετιέν.

Αντιθέτως ο Κετσπάγια θα «βασανίζεται» με την επιλογή του σέντερ φορ, μέχρι και λίγο πριν αναχωρήσει το πούλμαν της ομάδας για το ΟΑΚΑ. Οι τελευταίες δυο προπονήσεις, που μάλιστα έγιναν στο Ολυμπιακό Στάδιο, δεν φανέρωσαν απολύτως τίποτα.

Ο Τάσος Μπακασέτας, η υποψηφιότητα του οποίου είχε αρχίσει να κερδίζει έδαφος, έπαιξε και τις δυο μέρες στο δίτερμα, σε θέση πίσω από τον σέντερ φορ. Κάτι που «αδυνατίζει» το ενδεχόμενο τελικά να ξεκινήσει ως φορ στην ενδεκάδα. Χωρίς όμως και να το καίει. Από την άλλη μεριά, ο Τόμας Πέκχαρτ, επίσης ισχυρός υποψήφιος, έπαιζε μεν στην κορυφή της επίθεσης στα δυο διπλά, αλλά με ομάδα που δεν μπορεί να πάρει το χρίσμα των «βασικών».

Στην… εξίσωση υπάρχει πάντα και το όνομα του Ούγκο Αλμέιδα. Ο Πορτογάλος φορ όχι μόνο βρίσκεται κανονικά στην αποστολή για το αποψινό παιχνίδι με την Σεντ Ετιέν. Αλλά και στις δυο τελευταίες προπονήσεις, έπαιξε στο δίτερμα με συμπαίκτες τους Μπαρμπόζα και Βάργκας. Δυο παίκτες δηλαδή, που προορίζονται για την βασική ενδεκάδα. Είναι βέβαιο πως ο Αλμέιδα δεν είναι έτοιμος για 90λεπτά. Επομένως είναι σχεδόν απίθανο να αποφασίσει ο Κετσπάγια να ρισκάρει να ξεκινήσει με τον Πορτογάλο φορ βασικό και να ξοδέψει μια αλλαγή στο 50’. Από την άλλη, ποτέ δεν υπάρχει ποτέ στο ποδόσφαιρο.

Εκείνος που χάνει έδαφος ως προς την προοπτική να ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα, είναι ο Χρήστος Αραβίδης. Και τις δυο μέρες στα διπλά, έπαιξε στα άκρα και όχι στην κορυφή της επίθεσης. Αλλά ούτε και η περίπτωση του Αραβίδη, μπορεί να αποκλειστεί εντελώς.

Τουλάχιστον όλες οι υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας, φαίνεται να έχουν «κλειδώσει». Ο Ανέστης, ο Τσιγκρίνσκι, ο Κολοβέτσιος, ο Γκάλο, ο Ντίντακ και ο Σιμόες έτσι κι αλλιώς έπαιζαν μαζί και στα διπλά στις τελευταίες προπονήσεις, ενώ ο Μάνταλος δεν κουνιέται από τον ρόλο του μαέστρου.

Αλλάζουν νούμερα Αλμέιδα και Βάργκας

Μπορεί ο Ούγκο Αλμέιδα να διάλεξε φέτος το «33» για την φανέλα του, αλλά προτιμούσε το «9». Και μπορεί ο Ρόναλντ Βάργκας να είχε πάρει ήδη από πέρυσι το «9», αλλά θα προτιμούσε το «10». Από την στιγμή που πλέον το «10» δεν έχει κάτοχο, καθώς ο Ανάκογλου μετακόμισε στον Άρη και από την στιγμή που ο Μάνταλος δεν αποχωρίζεται το «20», τόσο ο Βάργκας όσο και ο Αλμέιδα, θα πάρουν τα νούμερα που θέλουν. Ο Βάργκας το «10» και ο Αλμέιδα το «9».

Η αλλαγή δεν μπορεί να γίνει από απόψε, καθώς ήδη για τα δυο ματς με την Σεντ Ετιέν έχουν δηλωθεί οι παίκτες με τα παλιά νούμερα. Όμως αν προκριθεί η ΑΕΚ στον επόμενο γύρο, ο Αλμέιδα θα παίξει με το «9» και ο Βάργκας με το «10». Το ίδιο φυσικά και στο πρωτάθλημα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ