ΑΕΚ

Προχωρά και με ΣΥΡΙΖΑ η "Αγιά Σοφιά"

Προχωρά και με ΣΥΡΙΖΑ η "Αγιά Σοφιά"

Μετά από συμφωνία της ΑΕΚ και του ΥΠΕΚΑ στις βελτιωτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπερψηφίσει το νόμο για την Αγιά Σοφιά. Η καθοριστική συνάντηση του Μελισσανίδη.

Κανένα εμπόδιο όπως φαίνεται δεν πρόκειται να μπει στο εγχείρημα της ΑΕΚ για την επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν, η Ένωση συμφώνησε με το ΣΥΡΙΖΑ στις βελτιωτικές προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το άρθρο 81, που περιλαμβάνει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Οι δύο πλευρές είχαν χθες επαφή, μαζί και ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, και συμφώνησαν στις βελτιωτικές προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτές αφορούν τόσο την αύξηση των θέσεων πάρκινγκ, όσο και την μείωση του ύψους του γηπέδου αλλά και το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ως εκ τούτου η ψήφιση του νόμου θα προχωρήσει χωρίς παρατράγουδα για την ΑΕΚ, ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη των εργασιών μετά την απόκτηση και της οικοδομικής άδειας.

Η χθεσινή συνάντηση με Τίγρη έφερε τη συμφωνία

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης συναντήθηκε χθες (28/05) το βράδυ με ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, η συμφωνία για την κατασκευή της Αγιάς Σοφιάς έκλεισε και σήμερα το πρωί ενημερώθηκε ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ το παρών από την πλευρά του Δημήτρη Μελίσσανίδη έδωσαν ο πρότζεκτ μάνατζερ του έργου Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο αρχιτέκτονας Θανάσης Κυρατσούς και άλλα στελέχη της «Δικέφαλος 1924».

Από την άλλη πλευρά παρόντες από το ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι γνωστοί για τα κιτρινόμαυρα αισθήματά τους βουλευτές, Δημήτρης Στρατούλης, Γιώργος Πάτζας, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία του.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν όλους τους προβληματισμούς τους, αφού πρώτα είχαν μιλήσει με τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Άρη Βασιλόπουλου, και μετά από αρκετές παρεμβάσεις βρέθηκε η χρυσή τομή για όλα τα θέματα.

Αυτό ήταν και το ζητούμενο της συγκεκριμένης συνάντησης, η οποία τελικά έφερε τη «συμφωνία» ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ σήμερα το πρωί ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη εξέλιξη και ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης.

Θα πάει και στη Βουλή

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναμένεται ότι θα δώσει το παρών σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις της Βουλής, ώστε να μιλήσει στην Επιτροπή για το σχέδιο της «Αγιάς Σοφιάς».

Η ψήφιση του νομοσχεδίου στο οποίο υπάγεται η «Αγιά Σοφιά» ήταν ουσιαστικά σίγουρη, ωστόσο μετά τη χθεσινή συμφωνία του Τίγρη με το ΣΥΡΙΖΑ όλα θα γίνουν ευκολότερα.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής το παρών από την πλευρά της ΑΕΚ έδωσαν οι Δημήτρης Ανδριόπουλος και ο Νίκος Στράτος, ενώ σε κάποια από τις επόμενες που θα πραγματοποιηθούν θα παραβρεθεί και ο Δημήτρης Μελισσανίδης μαζί με κάποιο στέλεχος της Ερασιτεχνικής.

Ο Τίγρης όχι μόνο θα δώσει το παρών σε κάποια από τις επόμενες δύο συνεδριάσεις, αλλά έχει σκοπό να μιλήσει και με μέλη της επιτροπής, ώστε να τους παρουσιάσει το έργο και έτσι όλες οι απορίες να λυθούν. Βέβαια, στο πλευρό του θα έχει όπως κάθε φορά και τον Δημήτρη Ανδριόπουλο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ