ΑΕΚ

Μπαϊρακτάρης: "Διαθέτω μέχρι 30 εκ. ευρώ για την ΑΕΚ"!

Μπαϊρακτάρης: "Διαθέτω μέχρι 30 εκ. ευρώ για την ΑΕΚ"!
INTIME SPORTS

Η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ ολοκληρώθηκε, με τον Στάθη Μπαϊρακτάρη να δεσμεύεται για επένδυση 30 εκ. ευρώ! Έκτακτο Δ.Σ. της ΠΑΕ για το βράδυ που κάλεσε τον επιχειρηματία με αποδείξεις!

Μετά και τις εξελίξεις που προέκυψαν από το ραντεβού του Ντέμη Νικολαΐδη με τους Ανδρέα Δημητρέλο και Γιώργο Γρυσμπολάκη, η Γενική συνέλευση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη και αυτό φάνηκε από τις 3ώρες που κράτησε!

Την παράσταση έκλεψε ο Στάθης Μπαϊρακτάρης που ζήτησε την ΑΕΚ και για την οποία δεσμεύεται να επενδύσει 30 εκ. ευρώ! Η διοίκηση της ΠΑΕ, επειδή δεν θέλει να... σέρνεται στον αέρα η συγκεκριμένη πρόταση και επειδή θέλει άμεσα αποτελέσματα, αποφάσισε έκτακτο Δ.Σ. για τις 8 το βράδυ και κάλεσε τον κ. Μπαϊρακτάρη να παρουσιαστεί με αποδείξεις για τα χρήματα!

Στα υπόλοιπα θέματα της γενικής συνέλευσης διαβάστηκε η επιστολή του Ντέμη Νικολαΐδη που ανέλυε τα πράγματα ως έχουν και τις κινήσεις πρέπει να γίνουν μέχρι να υπάρξει νέα κυβέρνηση και αποφασίστηκε ΑΜΚ 23 εκ. ευρώ με τιμή μετοχής να κοστίζει 1,20 ευρώ. Η αύξηση θα τρέχει μέχρι τις 29 Ιουνίου με 50.000 ευρώ ως ελάχιστη καταβολή κατά άτομο.

"Από τον Οκτώβριο κατέθεσα πρόταση 3,5 εκ."

Η είδηση που προέκυψε από την Γ.Σ., είναι η αποκάλυψη του Στάθη Μπαϊρακτάρη, ο οποίος κατέθεσε έγγραφο με το οποίο φαίνεται πως από τις 10 Οκτώβρη, έχει στείλει πρόταση αγοράς του 50% των μετοχών της ΠΑΕ έναντι 3,5 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, κ. Δημητρέλος, άκουσε την συγκεκριμένη πρόταση και δεσμεύθηκε στον επιχειρηματία πως θα του δώσει απάντηση σε μία εβδομάδα. Ο κ. Μπαιρακτάρης τόνισε παράλληλα πως δεν γνωρίζει πόσα είναι τα χρέη της ΠΑΕ.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Γρυσμπολάκης, ο οποίος κάλεσε τον Στάθη Μπαιρακτάρη, να πάρει με τα 3,5 εκ. ευρώ το ποσοστό των Supporters και όλα τα χρήματα να κατατεθούν άμεσα στο ταμείο της ομάδας!

Μπαϊρακτάρης: "Διαθέτω 30 εκ. για την ΑΕΚ"!

Μετά την πρόταση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο Στάθης Μπαϊρακτάρης (είχε ενδιαφερθεί και για την ΚΑΕ, έδωσε την υπόσχεση πως: "εάν πάρω την ΑΕΚ, θα φέρω 3 παικταράδες", αλλά δεν τελείωσε εκεί... Προς το τέλος της Γ.Σ πέταξε την μεγάλη βόμβα: "Διαθέτω μέχρι 30 εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες της ΑΕΚ"!

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο κ. Σίμος (εκπρόσωπος Νοτιά) και απευθύνθηκε στον εν λόγω επιχειρηματία: "Ελάτε, κ. Μπαϊρακτάρη αύριο με τον δικηγόρο σας και τον λογιστή σας να τα συζητήσουμε όλα".

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Μπαϊρακτάρη: "Θέλω να βάλω 3,5 εκατ. ευρώ και μετά ό,τι άλλο χρειαστεί μέχρι 30 εκατ. ευρώ. Θέλω να κάνω εγώ κουμάντο, όχι να είμαι απλό μέλος".

Κραυγή αγωνίας από Σεραφείδη που θύμισε Μπάρλο!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή... Η Γ.Σ. ξεκίνησε λίγο πριν τις 11, παρουσία του ορκωτού λογιστή της ΠΑΕ μαζί με τον οικονομικό σύμβουλο κ. Ντίλη. Πρόκειται για ανθρώπους της εμπιστοσύνης του Ντέμη Νικολαϊδης.

Τον λόγο ζήτησε και πήρε πρώτος η παλιά δόξα και μέλος του Δ.Σ, κ. Σεραφείδης ο οποίος απευθύνθηκε σε όλους και εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον της ΑΕΚ:

"Μας έχει όλους ανάγκη η ΑΕΚ. Η Κατάσταση είναι τραγική. Όσο είμαι στο Δ.Σ. τα μέλη του είναι ήρωες. Προσπαθούν πολύ, πληρώνουν από την τσέπη τους. Ας τους αναγνωριστεί. Αφήστε τα προσωπικά, πρέπει να σώσουμε την ΑΕΚ. Μπράβο και στον κ. Σίμο που προσπαθεί. Από το 2004 έγινε κακή διαχείριση. Κάποιοι έβαλαν λεφτά. Ο Παππάς και ο Νοτιάς πλήρωσαν όπως και άλλοι. Ας ξεχρεώσουν την ΑΕΚ να τελειώνουμε. Δεν πάει άλλο. Η Ιστορία της ΑΕΚ μπορεί να σώσει την ομάδα".

Λίγο πριν την λήξη της Γ.Σ. ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ, συγκλόνισε την αίθουσα: "Οι παλαίμαχοι θα βγάλουμε ένα λεύκωμα, έχουμε τις φωτογραφίες, λείπει το κείμενο. Σκέφτομαι να βάλω εγγύηση το σπίτι μου για να βγει το βιβλίο και να το πουλήσουμε σε όλο τον κόσμο. Αυτό σκέφτηκα εγώ, ότι μπορώ κάνω".

Δημητρέλος: "Η ακυβερνησία μας έκανε κακό. Το ταμείο είναι μηδέν. Να βγούνε τα διαρκείας"

Στη συνέχεια έγινε η ανάγνωση της επιστολής του Ντέμη και έκανε την δική του παρέμβαση ο κ. Μπαϊρακτάρης. Αμέσως πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ και αναφέρθηκε στα δεδομένα και στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν...

"Ο φάκελός μας απορρίφθηκε, έχουμε ληξιπρόθεσμες οφειλές. Έκριναν ότι δεν είναι βιώσιμη η ΑΕΚ. Οι ληξιπρόθεσμες μέχρι 31/12/11 στο αγωνιστικό κομμάτι είναι 150.000 ευρώ. Τον Μάρτιο δώσαμε 2,5 εκ. ευρώ στους παίκτες. Πρέπει να δώσουμε ακόμα 1,4 εκ. ευρώ στους παίκτες μέσα στον Μάιο. Έπρεπε να αποδείξουμε ότι έχουμε τα λεφτά και ότι έχουμε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Ρυθμίσαμε την εφορία για τα 13,5 εκ. ευρώ και κάθε μήνα πρέπει να πληρώσουμε 500.000 ευρώ για 28 μήνες. Δεν έχει πληρωθεί ούτε η δόση του "44" που είναι 1,25 εκ. ευρώ. Εχουμε και πρόστιμο 3 εκ. ευρώ. Σε 5 μέρες πρέπει να πληρωθούν 3,5 εκ. ευρώ για την αδειοδότηση. Το ταμείο είναι μηδέν!", τόνισε αρχικά ο κ. Δημητρέλος και συνέχισε:

"Οι υπάλληλοι είναι απλήρωτοι από τον Ιανουάριο. Τα διόδια και τις βενζίνες τα πληρώνουν μόνοι τους. Είναι απαράδεκτο που δεν έχω καταφέρει να τους πληρώσω. Τους χρωστάμε 500.000 ευρώ. Η ΠΑΕ με 4 εκ. ευρώ μπορεί να λειτουργήσει στο άμεσο μέλλον! Αυτά τα λεφτά όμως δεν υπάρχουν. Περιμένουμε να έρθουν από την αύξηση Μ.Κ. και μέσω των διαρκείας. Βγαίνουν στην κυκλοφορία σε 10-15 ημέρες με μειωμένες τιμές. Ως ΠΑΕ έχουμε αρνητική θέση 18 εκ. ευρώ. Το Δ.Σ. αποφάσισε αύξηση Μ.Κ. 20 εκ. ευρώ".

Ο πρόεδρος της Ένωσης, αναφέρθηκε στην ακυβερνησία της χώρας που δημιούργησε πρόβλημα σε όλα τα οικονομικά ζητήματα. Από τους δανεισμούς και τις χορηγίες μέχρι τους διακανονισμούς με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Μάλιστα σχολίασε εν τάχει τις κινήσεις που έγιναν από τους μετόχους.

"Η ακυβερνησία μας έκανε κακό. Δεν έχουμε με ποιον να συζητήσουμε από την Πολιτεία. Πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των δόσεων. Να γίνει νέα Γ.Σ. στις 4 Ιουλίου για νέα αύξηση Μ.Κ.. Να ανοίξουν οι πόρτες για τον κόσμο. Άμεσα χρειαζόμαστε λεφτά. Μέχρι τον Ιούλιο θα καταπέσει το 44. Τρεις μήνες μαζέψαμε πολλά χρήματα, όχι όμως όσα έπρεπε. Δεν πλήρωσαν όσοι έπρεπε... Οι Παππάς και Χατζηϊωάννου πλήρωσαν τη Morgan Stanley. Διέγραψαν 7,5 εκατ. ευρώ. Ο Ντέμης έφερε άτοκο δάνειο ύψους 1,75 εκατ. ευρώ. Νοτιάς, Χατζηϊωάννου και Supporters επίσης έφεραν χρήματα. Από τις 8 Φλεβάρη όλοι οι άνθρωποι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν πήραν επιστολή από την ΑΕΚ για βοήθεια. Άλλοι δεν έχουν απαντήσει. Άλλοι είπαν "όχι". Η ΑΕΚ πρέπει να βρει τρόπους να ζήσει..."

Δημητρέλος: "Το 0.30 (τιμή μετοχής) θα πάει για τις 4 Ιουλίου"

Ο πρόεδρος της Ένωσης, ολοκλήρωσε τον λόγο του, αναφερόμενος στην τιμή της μετοχής αλλά και τον... ΠΑΟΚ.

"Πώς με 0.30 τιμή της μετοχής θα έχουμε τα λεφτά που θέλουμε μέχρι τις 10 Ιουνίου. Η τράπεζα κρατά τα λεφτά και κινδυνεύουν να υπάρξει κατάσχεση. Το 0.30 θα πάει για τις 4 Ιουλίου. Τώρα δεν μας βοηθά άμεσα. Ο ΠΑΟΚ με περισσότερα χρέη και προβλήματα πήγε ενωμένος και πήρε αδειοδότηση. Εμάς μας έλεγαν όλο λόγια είστε. Εγώ τους είπα ότι πληρώσαμε τόσα, θα πληρώσουμε άλλα τόσα. Δεν το δέχθηκαν (ΕΠΟ). Χρωστάμε 35 εκ. ευρώ από τα 27 εκ. ευρώ που ήταν το χρέος της ΑΕΚ το 2004"!

Κασνακίδης: "Αν πάρουμε τα 20 εκ. του Ψωμιάδη..."

Ο πρόεδρος των Supporters και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Μάκης Κασνακίδης, πήρε τον λόγο και αφού διαπληκτίστηκε με τον Μπάμπη Καρανούτσο για το τι έκαναν και δεν έκαναν οι Supporters είπε:

"Από τα 35 εκ. ευρώ που χρωστάμε σαν ΠΑΕ, αν πάρουμε τα 20 εκ. ευρώ του Ψωμιάδη τότε πάμε στα 15 εκ. ευρώ. Για τα 185 εκ. ευρώ που διαχειρίστηκαν την τετραετία 2004-08 θα μας πούνε οι ορκωτοί λογιστές. Οι Supporters έχουν βάλει 900.000 ευρώ μετρητά. Ο Παππάς με το 34% είχε δώσει παραπάνω, αλλά εμείς δεν θα χρεωθούμε των άλλων".

Σίμος: "Ζητάμε από τον Νοτιά να πληρώσει και να φύγει; Αυτό τον προσβάλει"

Όπως ήταν φυσιολογικό, στην Γ.Σ βρισκόταν και ο εκπρόσωπος του Νίκου Νοτιά, Βασίλης Σίμος, ο οποίος υπερασπίστηκε τον Χιώτη επιχειρηματία και σχολίασε για τον Μπαϊρακτάρη, πως δεν γνώριζε ούτε ο ίδιος, ούτε ο Νοτιάς.

"Ποτέ κανείς δεν ήρθε στον Νοτιά να αγοράσει το ποσοστό του. Καμία πρόταση δεν έγινε ποτέ. Ακούγεται εδώ ότι μπαίνουν λεφτά με εγγραφή και μετά βγαίνουν. Τι να πω εγώ μετά απ' αυτό; Ακόμα και για την πρόταση του κ. Μπαϊρακτάρη που είναι από τον Οκτώβριο, εγώ και ο Νοτιάς δεν ξέρουμε τίποτα", τόνισε αρχικά ο κ. Σίμος και πρόσθεσε:

"Την όποια κακοδιαχείρηση που έγινε την πλήρωσε ο Νοτιάς, μπoρεί και ηλιθίως. Βλέπουμε λεφτά που μπήκαν από τον Νοτιά και βγήκαν μετά από δυο μέρες. Μπήκε το 2004 να βοηθήσει. Όλο του ζητούν χρήματα τα τελευταία χρόνια και όμως δεν ρώτησε ποτέ κανείς πόσες μετοχές έχει. Δεν τον ενδιέφερε να γίνει μεγαλομέτοχος. Βοηθάει οικονομικά από το 2004. Κανείς δεν έβαλε τόσα λεφτά στην ομάδα όσα o Νοτιάς. Το προπονητικό δεν έχει τελειώσει και ήδη του χρωστούν πολλά. Δεν έδινε δάνειο η τράπεζα, αλλά έβαλε από την τσέπη του. Φορολογείται, πληρώνει για το προπονητικό και θα συνεχίσει να το κάνει. Δεν έχει πάρει ούτε ευρώ. Του ζητάμε τώρα να πληρώσει και να φύγει. Αυτό τον προσβάλει. Έχει χάσει χρόνο και χρήματα για την ΑΕΚ".

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Κυριάκος Χήνας πρότεινε να παραιτηθεί το Δ.Σ. και να αντικατασταθεί από "άτομα με αξιακό κύρος στον κόσμο". Η πρόταση δεν έγινε δεκτή και αποφασίστηκε η παραμονή του Δ.Σ έως και τις 4 Ιουλίου.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ