ΑΕΚ

Ποιότητα, εγγύηση... Μπαρμπόσα!

Ποιότητα, εγγύηση... Μπαρμπόσα!
INTIME SPORTS

Ο Πορτογάλος αριστερός εξτρέμ εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ. Ποδοσφαιριστής που ξεχειλίζει από ποιότητα και... ζεσταίνει τα πόδια του για τις επόμενες καλύτερες σεζόν με σκοπό να γίνει ο ηγέτης μίας πρωταγωνίστριας ομάδας.

Οι ιδιαίτερες συστάσεις για το ποιος ήταν ο Έλντερ Μπαρμπόσα προτού αφιχθεί στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, είναι περιττές.

Και στα μέρη μας ωστόσο, ο Πορτογάλος άσος της Ένωσης έχει δείξει από την πρώτη στιγμή (ακόμα και σε περίοδο που ήταν ανέτοιμος) ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή εγνωσμένης αξίας που θα βοηθήσει και με το παραπάνω την Ένωση για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

Στο φιλικό ματς απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, παρ’ ότι δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες και δεν επιδόθηκε σε πλείστες ατομικές, ενέργειες, υπήρξαν τρεις συγκεκριμένες φάσεις μέσα από τις οποίες απέδειξε ότι λειτουργεί με το μυαλό και πως με μια απρόβλεπτη ενέργεια μπορεί να… κλέψει από τον αντίπαλο ολόκληρο το παιχνίδι. Άλλωστε στο ποδόσφαιρο το δύσκολο είναι κάνεις το απλό. Και αυτό για τον Μπαρμπόσα γίνεται με τρόπο αβίαστο!

Στην πρώτη περίπτωση που ο Μπαρμπόσα πήρε ενέργεια επάνω του, η Ένωση άνοιξε το σκορ, μόλις στο 5 λεπτό του αγώνα. Ο Μπαρμπόσα πήρε την μπάλα από τα αριστερά και σχεδόν από την γραμμή του πλαγίου και υπερβολικά δύσκολη γωνία, επιχείρησε σου (και όχι σέντρα) έχοντας δει τον Βρονταρά εκτός θέσης. Το αποτέλεσμα; Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα απομάκρυνε με δυσκολία τη μπάλα. Ο Αραβίδης που καιροφυλακτούσε την έστειλε εν συνεχεία με ωραίο πλασέ στα δίχτυα.

Στο 8 λεπτό ο Μπαρμπόσα βρέθηκε αυτή τη φορά εντός περιοχής της Καλαμαριάς γύρισε την μπάλα (δίχως να χρειαστεί να κοιτάξει!) με εξαιρετικό τρόπο στον Αραβίδη (ασίστ έτοιμο γκολ), ωστόσο το πλασέ του τελευταίου σταμάτησε ο πορτιέρο του Απόλλωνα αποτρέποντας το γκολ.

Στο 23’ ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε φάουλ από τη δεξιά πλευρά του γηπέδου, και ενώ οι περισσότεροι περίμεναν να δουν κάποια αριστοτεχνική σέντρα ο «magico» είδε ξανά εκτός εστίας τον Βρονταρά και επιχείρησε την απευθείας εκτέλεση! Το δοκάρι σταμάτησε (άδοξα) το πονηρό σχέδιό του.

Τρείς φάσεις μέσα σε 20 λεπτά από τρεις δικές του εμπνεύσεις, η μία κατέληξε σε γκολ, η δεύτερη σε εξαιρετική απόκρουση, η τρίτη σε κόρνερ. Το σίγουρο είναι ότι ο Έλντερ Μπαρμπόσα ήρθε στην Ελλάδα για να δείξει ποιος είναι σε ματς εύκολα, όπως αυτό απέναντι στην Καλαμαριά, του αρκούν 20 λεπτά για να κερδίσει τις εντυπώσεις ή να «καθαρίσει» τον αγώνα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ