Πογέτ: "Η δική μου ΑΕΚ"

Πογέτ

Πογέτ: "Η δική μου ΑΕΚ"

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογέτ, μίλησε για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε την "Ένωση" για το ρόστερ, για το σύστημα, για την φιλοσοφία του, για μεταγραφές, ακόμα και για το Νάτσο Σκόκο.

Ήδη έχει κλείσει τον πρώτο του μήνα στον πάγκο της ΑΕΚ. Ήδη έχει δοκιμάσει σε επίσημο ματς δυο νέα σχήματα. Ήδη έχει αρχίσει να επιβάλει τους κανόνες του δικού του αγωνιστικού μοντέλου. Ήδη έχει προχωρήσει την αξιολόγηση του ρόστερ, ήδη έχει πάρει κάποιες πρώτες αποφάσεις για την ενίσχυση. Ο Γκας Πογέτ, έναν μήνα και κάτι μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ, για πρώτη φορά άνοιξε (σχεδόν όλα) τα χαρτιά του.

Μίλησε για την φιλοσοφία του και τους δυο συν έναν άξονες της. Παραδέχθηκε πως θέλει ένα πολύ μικρότερο ρόστερ απ’ αυτό που είναι.

Όπως επίσης παραδέχθηκε πως σκέφτεται σχήμα με δυο επιθετικούς ενώ έχει και στο… τεφτέρι του το 3-5-2. Έβαλε επί της ουσίας στο… πρόγραμμα μια μεταγραφή φορ τον Γενάρη και μίλησε για τον Τζεμπούρ, τον Μπουονανότε, τον Μάνταλο, τον Γιόχανσον, ακόμα και τον… Σκόκο.

Για την φιλοσοφία της δικής του ΑΕΚ:

«Η δική μας νοοτροπία είναι σε δυο άξονες. Οργάνωση και κατοχή της μπάλας. Να μπορέσουμε να καλύψουμε τις πιθανότητες να κάνει η ομάδα τα βασικά πράγματα. Ίσως πιστεύουμε πως υπάρχουν πράγματα που είναι απλά, όμως τα συστήματα, ο τρόπος παιχνιδιού, κάνουν πιο δύσκολη την ζωή του ποδοσφαιριστή, να κάνει τα απλά πράγματα.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, οι τερματοφύλακες πρέπει να παίζουν καλά με τα πόδια. Στην δική μου φιλοσοφία, πρέπει πρώτα να πιάνουν την μπάλα. Πρώτα να κάνουμε τα βασικά. Αυτό ζητάω από τους παίκτες μου. Και μετά να κοιτάμε για το παραπάνω και για το ρίσκο».

Για την δυσκολία να φτιάχνει την δική του ΑΕΚ, παράλληλα με την ανάγκη να κερδίζει τα ματς: «Δεν μοιράζεται στο 50-50 αυτό, καθώς λίγο περισσότερο η επιθυμία μου κλίνει προς το να παίρνουμε το παιχνίδι και να κερδίζουμε. Θέλουμε πάντως να δουλεύουμε ταυτόχρονα αυτά τα δυο. Οι αλλαγές που κάνουμε κατά την διάρκεια του ματς, είναι για να κερδίσουμε και όχι για να προσαρμόσουμε το σύστημα. Αλλά παράλληλα δουλεύουμε στις προπονήσεις και την τακτική».

Για το υλικό της ομάδας:

«Το θετικό είναι πως σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές, έχουν όρεξη για να παίξουν. Όλοι προσπαθούν για το καλύτερο και το θετικό είναι πως αυτό κάνει δύσκολη την δουλειά την δική μου. Είναι μεγάλο το ρόστερ, όλοι οι παίκτες θέλουν να παίξουν και αυτό κάνει δύσκολα τα πράγματα. Εκείνο που θα θεωρούσα ιδανικό αριθμό για το ρόστερ, μαζί με τους τερματοφύλακες, να έχουμε 23-25 παίκτες».

Για τον σχεδιασμό για ενίσχυση τον Γενάρη:

«Τα πράγματα θα γίνουν φυσικά, όπως σ’ όλες τις ομάδες. Θα μιλήσουμε μεταξύ μας, εγώ θα πω κάποια χαρακτηριστικά που θέλω και ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα, θα κάνουμε τις κινήσεις μας».

Για το αν υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστές που τον έχει εκπλήξει:

«Θα βελτιωθεί πολύ ο Τζεμπούρ. Τον είχα δει και στη Νότιγχαμ είναι ένας καλός επιθετικός και από εδώ και πέρα θα μας βοηθήσει πολύ. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς».

Για την λειτουργία του συστήματος (4-3-3):

«Γνωρίζω πως με τα χρόνια και με την εμπειρία, πιστεύω πως προσαρμόζουμε το σύστημα με βάση τα χαρακτηριστικά κάθε παίκτη, αλλά και με βάση τι ζητάμε. Πιστεύω πως με το συγκεκριμένο σύστημα, οι παίκτες μπορούν να προσαρμοστούν πιο άνετα στον αντίπαλο. Υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις στο γήπεδο που είναι πολύ σημαντικές.

Μας ενδιαφέρει η κάθετη γραμμή στον άξονα, να ενισχύσουμε αυτή την θέση. Και γι αυτό κάναμε αυτή την αλλαγή με τον Σιμόες. Δεν είναι μόνο τα χαρακτηριστικά του τρόπου του παιχνιδιού, αλλά ποιος θα έχει και τον ρόλο του καθοδηγητή μέσα στο γήπεδο».

Για το σύστημα με δυο επιθετικούς και το σύστημα με τρία στόπερ:

«Με τον Πανελευσινιακό θα προσπαθήσουμε να δούμε πως μπορούμε να παίξουμε με δυο επιθετικούς. Εξαρτάται πολύ από τον αντίπαλο. Θα εξαρτηθεί και εάν μπορούμε να παίξουμε με το 3-5-2, διότι στην Κομοτηνή πήγε καλά. Και μπορεί να το ξαναδούμε. Θέλουμε από τους παίκτες, όπως ο Ντιέγκο, να προσαρμόζονται σ’ αυτό που τους ζητάμε και να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε την επίθεση. Να δώσουμε στον δεύτερο κυνηγό μια ελευθερία σε δεδομένα όρια. Είναι το 3-5-2 ένα σύστημα που έχω στο μυαλό».

Για τον Μπουονανότε:

«Προσπαθούμε να τον βάλουμε σ’ αυτή την θέση του εξτρέμ που βγήκε πρώτος σκόρερ στην Αργεντινή. Μπορεί να φαίνεται πως είναι δεκάρι, αλλά ανάμεσα στα αμυντικά χαφ με τεράστια κορμιά χάνεται και θέλουμε να τον απελευθερώσουμε. Είναι εύκολο λόγω της γλώσσας να επικοινωνούμε. Μιλάμε συνεχώς».

Για την μεταγραφή φορ τον Γενάρη:

«Όλες οι ομάδες θέλουν επιθετικό. Πιστεύω πολύ στον Ράφικ. Αν έρθει παίκτης τον Γενάρη θα ξέρει πως θα είναι ένας ή δυο μπροστά του. Είναι μια επιλογή η απόκτηση φορ. Θα υπάρξει μεταγραφή. Θα δούμε τα ματς μέχρι και αρχές Γενάρη. Θα δούμε πως θα πάει το σύστημα με δυο επιθετικούς. Θα δούμε αν αυτά που ζητάμε μπορούν να τα κάνουν κάποιοι παίκτης.

Και με βάση αυτά θα αποφασίσουμε για τα χαρακτηριστικά του παίκτη που θέλουμε. Για να μπορέσουμε να φέρουμε έναν επιθετικό που χρειαζόμαστε, θα πρέπει να εξηγήσουμε πολλά πράγματα. Πρέπει να συνδυάσουμε κάποια πράγματα. Μπορεί να είναι ένας παίκτης που είναι τώρα στην ομάδα του στον πάγκο και θέλει ευκαιρία».

Για περίπτωση απόκτησης κάποιου δανεικού:

«Για δανεικούς εξαρτάται από τον παίκτη, από τα χαρακτηριστικά του»

Για το αν η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και η κατάκτηση του κυπέλλου είναι οι στόχοι φέτος και πως βλέπει το μέλλον:

«Αν κατακτήσουμε το κύπελλο και την δεύτερη θέση, θα κάνουμε... πάρτι. Περίπου εκεί είναι οι στόχοι μας. Για το μέλλον θα δούμε. Η διοίκηση πρέπει να βοηθά τον προπονητή  και ο προπονητής την διοίκηση και έτσι να προχωρά η ομάδα».

Για την περίπτωση του Σκόκο:

«Δεν έχω μιλήσει καθόλου μαζί του τελευταία, ο βοηθός μου μίλησε (Ταρίκο). Δεν θα ήταν επιλογή για τον Γενάρη. Ενδεχομένως θα ήταν πριν από δυο ή τρία χρόνια»

Για την προσαρμογή του Μάνταλου στον νέο του ρόλο:

«Μίλαμε πολύ με τον Μάνταλο και επικοινωνούμε, είναι θέμα περιόδου και χρόνου. Είναι ήρεμος και είμαι και εγώ ήρεμος με τον Μάνταλο».

Για το αν ο Γιόχανσον είναι ο παίκτης που θα ήθελε κάθε προπονητής:

«Αν και έπαιζε ως δεύτερο αμυντικό χαφ, το κατάλαβε αμέσως τι ήταν αυτό που θέλαμε από αυτόν στο νέο σύστημα. Αυτό είναι κάτι που θέλει κάθε προπονητής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Λέει "ναι" σε φορ ο Πογέτ

Σκέψεις για ενδεκάδα και τετ α τετ με Μπουονανότε

Πογέτ: "Όταν θα παίξουμε με τον Ολυμπιακό…"

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Κρήτη: Συνελήφθη η πρώην σύζυγος του ψυχίατρου για την ενέδρα θανάτου

Την πρώην σύζυγό του υπέδειξε ως το μοναδικό άτομο με το οποίο είχε προσωπικές διαφορές ο ψυχίατρος, θύμα ενέδρας θανάτου

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο Γιώργος Νταλάρας απάντησε σ' αυτές τις ερωτήσεις

Θέλει να διασκευάσει Nirvana, λέει ότι μπορεί να ραπάρει και πιστεύει ότι οι πρόσφυγες θα γεννήσουν τις νέες μουσικές.

Ανατριχίλα: Στο φως για πρώτη φορά βίντεο των πρώιμων πυρηνικών δοκιμών των ΗΠΑ

Η δεύτερη παρτίδα με 62 βίντεο, που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει δει ο απλός κόσμος, αποχαρακτηρίστηκε πρόσφατα

Κουίζ: Σου δίνουμε τον τηλεφωνικό κωδικό, βρίσκεις την πόλη;

Αν έβαλες το σωστό κωδικό και δεν βγάζεις καλή γραμμή, μην ανησυχείς. Πάρε το μηδέν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Το "Γίνε Πρόεδρος" επιστρέφει μ' ένα αυτοκίνητο Nissan Micra και μεγάλα δώρα κάθε μέρα!

Ο διαγωνισμός - ιεροτελεστία για χιλιάδες Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους επιστρέφει αυτή την Κυριακή 17/12 με το ΕΘΝΟΣ. Είστε έτοιμοι να γίνετε πρόεδροι και να διεκδικήσετε ένα Nissan Micra και πλούσια μεγάλα δώρα, παίζοντας κάθε μέρα;

Η θρυλική επιστροφή του Ερίκ Καστέλ

Το ιστορικό ποδοσφαιρικό κόμικ του Ερίκ Καστέλ επιστρέφει αποκλειστικά στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής

Επτά πλούσια ένθετα για όλη την οικογένεια

Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής κυκλοφορεί στις 17 Δεκεμβρίου με συνολικά επτά πλούσια ένθετα για ολόκληρη την οικογένεια.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24