ΑΕΚ

Πογέτ: "Ανοικτό για έκπληξη και… αποχωρήσεις"

Πογέτ: "Ανοικτό για έκπληξη και… αποχωρήσεις"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O Γκουστάβο Πογέτ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νίκη επί της Βέροιας, ενώ εξήρε και την καλή συνεργασία που είχε με τον Αλεχάντρο ντε Μπαρτόλο και τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στο μεταγραφικό κομμάτι.

Προφανώς του Γκουστάβο Πογέτ γελούσαν και τα… μουστάκια του για την όγδοη συνεχόμενη νίκη. «Αν μου το έλεγε κάποιος στις αρχές του μήνα, θα νόμιζα πως ήταν μεθυσμένος». Όμως τον Ουρουγουανό τεχνικό τον «καίνε» και οι κινήσεις για ενίσχυση. Διότι μπορεί να δήλωσε πολύ ικανοποιημένος για τις περιπτώσεις του Σουκουλίνι και του Πέκχαρτ (ο ένας φτάνει Αθήνα στη 1 μετά τα μεσάνυχτα και ο άλλος στις 11.00), αλλά άφησε ανοικτό να γίνει μια ακόμα κίνηση – έκπληξη για εξτρέμ.

"Μπορεί, μπορεί να γίνει αύριο μια έκπληξη. Ελπίζω" δήλωσε ο Πογέτ, που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αποχωρήσεις και μάλιστα πολλές την τελευταία στιγμή. "Μπορούμε να περιμένουμε, γιατί ίσως στο τέλος να δουλεύουμε με 24 ή 25 παίκτες. Νομίζω πως λόγω εμπειρίας, πρέπει να αναγνωρίσω, πως στους τεχνικούς διευθυντές, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να μετακινούν παίκτες, χωρίς να χάνονται χρήματα".

Όσον αφορά το μέλλον του, ο Πογέτ τόνισε: "Αυτό νομίζω πως είναι μια απόφαση, που θα ληφθεί από δυο πλευρές. Μπορεί να με θέλει ή όχι η ομάδα. Είναι ακόμα νωρίς. Αύριο είναι μια μέρα κλειδί. Και θέλω να τονίσω πως είναι μια μέρα κλειδί, για δυο λόγους. Για τους παίκτες που θα έρθουν, αλλά για τους παίκτες που θα πρέπει να φύγουν, για να μην συνεχίσουμε με μεγάλο αριθμό στο ρόστερ. Κανένας να μην σκέφτεται πως η αυριανή μέρα, ίσως να σπρώξει την κατάσταση προς την παραμονή ή όχι. Παίζουν όλα προς την τελική απόφαση"

Επίσης ο Πογέτ αναφέρθηκε στις επικείμενες μεταγραφές του Σουκουλίνι και του Πέκχαρτ: "Ο πρόεδρος μου το ξεκαθάρισε, πως δεν θα ερχόταν κανείς που δεν θα ήθελα. Παρόλο που ξέρετε πολλά, έχουν συμβεί ακόμα περισσότερο. Αυτοί οι παίκτες ήταν πάντα στην λίστα. Δεν είναι δίκαιο να λέμε ποιος ήταν ο νούμερο ένα ή ο νούμερο δυο. Θέλω να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος, διότι είναι αποτέλεσμα των προσωπικών επαφών του Μιλοβάνοβιτς και του Ντε Μπαρτόλο".

Τέλος, ο τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε για το ματς με την Βέροια: "Ήταν ένα παιχνίδι που ξέραμε και βλέπαμε πως η ομάδα θα ήταν κουρασμένη. Σκέφτηκα πολύ να αλλάξω κάποιον παίκτη, απ’ αυτούς που είναι σημαντικοί. Αλλά τελικά πήρα την απόφαση να διαλέξω την ομάδα που κερδίζει. Και είμαι χαρούμενος για τους παίκτες. Πιστεύω πως η Βέροια ξεκινησε καλά, ήρθε να μας πιέσει και να μας κάνει να τρέξουμε. Και αυτό μας έκανε κυρίως στην αρχή, να έχουμε κάποιες αμφιβολίες στο παιχνίδι μας. Πιστεύω πως υπάρχουν κάποιες στιγμές, που μια ομάδα μπορεί ή να αντιδράσει σωστά ή να πέσει. Και εκεί άλλαξε η δυναμική του παιχνιδιού, μέχρι που ήρθε το γκολ. Μετά το γκολ, ήμουν ήρεμος, γιατί έβλεπα πως ήμασταν στην κατάσταση που έπρεπε να ξεκινήσουμε το ματς. Και μετά συνέβησαν κάποια πράγματα και είναι και η τύχη που βοηθά κάποιο που πηγαίνει καλά. Σαν άνθρωπος είμαι θετικός. Αλλά αν κάποιος μου έλεγε την 1 Ιανουαρίου, πως θα κερδίσω και τα 8 ματς, θα πίστευα πως ήταν μεθυσμένος. Οπότε συνοπτικά είμαι πολύ ικανοποιημένος γι αυτόν τον μήνα, οι επιτυχίες μας, οφείλονται στους παίκτες μας. Ελπίζω να έρθουν κάποιοι παίκτες για να μας βοηθήσουν, κυρίως στην φυσική κατάσταση. Είμαι από τους ανθρώπους που πάντα ζητάω περισσότερα. Κερδίσαμε οκτώ ματς και τώρα θέλω και εννέα και δέκα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ