ΑΕΚ

Πλουραλισμός κατά ανησυχίας

Πλουραλισμός κατά ανησυχίας
Αραβίδης Ντούνης Κορδέρο INTIME SPORTS

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για το αν η ΑΕΚ θα έπρεπε να «φορτώσει» την επίθεσή της με έναν πιο ικανό σκόρερ από τους υπάρχοντες. Φάσεις πάντως δημιουργεί σε αφθονία και γκολ παίρνει από πολλούς πρωταγωνιστές

Γκολτζής... Ένας χαρακτηρισμός που σπανίως απουσίαζε ως γνώρισμα ποδοσφαιριστή των κιτρινόμαυρων αποδυτηρίων. Κορυφαίοι Έλληνες, ξένοι που άφησαν ιστορία, πρόσωπα που έγιναν τραγούδια και συνθήματα στα χείλη των οπαδών.

Και σήμερα τι; Ο Χρήστος Αραβίδης αναγνωρίζεται ως ο πιο ποιοτικός όλων αλλά ο κόσμος περιμένει αποδείξεις, ο Ιβάν Μπρέσεβιτς λογίζεται απλά ως μία καλή εναλλακτική λύση και έπειτα... γιοκ! Υπάρχει και ο Ντακόλ που δεν είναι ο κλασικός φορ, αν και διατηρεί ικανοποιητική επαφή με τα δίχτυα.

Από τις ως σήμερα φιλικές και επίσημες αναμετρήσεις τη Ένωσηςς, προκύπτει ότι δεν σκοράρει όσο θα έπρεπε (ή έστω όσο θα μπορούσε) βάσει των φάσεων που δημιουργεί. Περισσότερο ανησυχητικό στοιχείο θα ήταν βέβαια το να μην παράγει καθόλου ευκαιρίες ή να το καταφέρνει με το σταγονόμετρο. Γι αυτό και ο Δέλλας παρουσιάζέται καθησυχαστικός σημειώνοντας ξανά και ξανά ότι «αφού φτάνουμε με τέτοια συχνότητα κοντά στο γκολ, θα παίρνουμε αυτό που θέλουμε από τους αγώνες».

Ο τρόπος με τον οποίο η Ένωση αγωνίζεται, η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσεται όταν βρίσκει τους απαιτούμενους χώρους, το γεγονός ότι παρουσιάζεται εξίσου επικίνδυνη και από τους δύο πτέρυγες ενώ παράλληλα καταφέρνει να απειλεί και από τον άξονα, είναι στοιχεία που την καθιστούν απρόβλεπτη για τον αντίπαλό, ειδικά στο επίπεδο που καλείται να ανταγωνιστεί την εφετινή σεζόν.

Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι «γεννάει» πολλούς διαφορετικούς σκόρερ, απαντώντας στην ανησυχία για τη μη παρουσία ακόμα ενός φορ περιοχής (προφανώς καλύτερου γκολτζή από τους υπάρχοντες, διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος) με πλουραλισμό στην επίτευξη τερμάτων. Ως σήμερα έχει σημειώσει 30 γκολ, αναδεικνύοντας ως πρώτο σκόρερ της μακράς σε διάρκεια και κουραστικής προετοιμασίας τον Μάρκο Ντούνη με 5 τέρματα.

Οι σκόρερ της Ένωσης από τον Ιούλιο ως σήμερα

Μάρκος Ντούνης 5

Χρήστος Αραβίδης 4

Βαγγέλης Πλατέλλας 3

Αλεξ Ντακόλ 3

Έλντερ Μπαρμπόσα 3

Πέτρος Μάνταλος 2

Δημήτρης Κολοβέτσιος 2

Ντάρκο Ζόριτς 2

Ιβάν Μπρέσεβιτς 2

Δημήτρης Ανάκογλου 1

Σταύρος Σβάρνας 1

Ανδρέας Βλαχομήτρος 1

Βασίλης Λαμπρόπουλος 1

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ