ΑΕΚ

Περιμένοντας τα 2 εκατ. ευρώ

Περιμένοντας τα 2 εκατ. ευρώ
INTIME SPORTS

Όπως διαβάσατε την Κυριακή στην αποκλειστική συνέντευξη του Κώστα Καπετανάκη στο Sport24.gr, το deal με την εταιρεία Petit Chateau βρίσκεται εν εξελίξει

Αύριο Τρίτη (28/9) αναμένονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της ιταλοελβετικής εταιρείας με σκοπό την υπογραφή συμφωνητικού το οποίο θα αποτελεί το πρώτο βήμα για την είσοδο της Petit Chateau στη μετοχικό σύνθεση της ΠΑΕ με μειοψηφικό ποσοστό.

Βέβαια αυτό θα ακυρωθεί αυτομάτως και θα οδηγήσει σε αρνητική εξέλιξη τις διαπραγματεύσεις εφόσον δεν καταβληθούν τα 2 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό που θα έχουν ανοίξει οι ενδιαφερόμενοι σε ελληνική τράπεζα με στοιχεία της ΑΕΚ.

Από εκεί και πέρα, αν δηλαδή οι πλευρές προσπεράσουν επιτυχώς από την πρώτη φάση ελέγχου και προκύψει καταρχήν συμφωνία, θα ξεκινήσει μία δεύτερη φάση ελέγχου, πάντοτε σύμφωνα με τις επιταγές και τις απαιτήσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Μέσω αυτής της δεύτερης φάσης θα διαπιστωθεί αν τηρούνται όλες οι αναγκαίες και απαραίτητες συνθήκες για να επικυρωθεί η είσοδος της Petit Chateau στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Αν από το δεύτερο στάδιο διαπραγματεύσεων και εκατέρωθεν ελέγχων προκύψει ότι δεν επιτυγχάνεται ταύτιση απόψεων, αν δηλαδή η ΑΕΚ (όπως ισχυρίζονται οι άνθρωποι που τη διοικούν) δεν εξασφαλίσουν τις εγγυήσεις που θα απαιτήσουν με σκοπό να διασφαλίσουν ότι το deal θα είναι προς όφελος της ΠΑΕ, τότε η αρχική συμφωνία θα σπάσει. Σε αυτή την περίπτωση η Petit Chateau δεν θα χάσει τα χρήματά της, τα 2 εκατ. ευρώ θα της επιστραφούν.

Τα σημαντικότερα όσων είπε στο Sport24.gr ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Κώστας Καπετανάκης σχετίζονται με τους σκοπούς της εν λόγω εταιρίας αλλά και το ξεκαθάρισμα από πλευράς ΑΕΚ ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μετοχική προσπάθεια μαζί της εφόσον δεν διασφαλιστεί το συμφέρον της ομάδας. Τα ακόλουθα δύο σημεία είναι άκρως σημαντικά:

1. " Αποφάσισα να μιλήσω, για να έχει ο κόσμος της ΑΕΚ στο μυαλό του μία επίσημη τοποθέτηση και όχι την παραπληροφόρηση στην οποία υπόκειται, ενδεχόμενες και σκοπίμως. Γράφονται τέρατα. Καταρχάς αυτό που γράφτηκε ότι θα αποκτήσουν αυτομάτως δικαιώματα σε ποδοσφαιριστές του υπάρχοντος ρόστερ είναι ψευδέστατο και κακοήθες.

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Οι άνθρωποι έχουν ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ στο μυαλό τους, ασφαλώς και αυτό σχετίζεται με παίκτες που θα έλθουν στην ομάδα, όμως επαναλαμβάνω τους κανόνες του παιχνιδιού τους βάζουμε εμείς.

Τους έχουμε ξεκαθαρίσει τι θέλουμε από έναν συμπαίκτη, αν βάλουν λοιπόν τα 2 εκατ. ευρώ για να αποδείξουν ότι είναι φερέγγυοι, τότε θα κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι και θα φτιάξουμε μαζί ένα σχέδιο με σκοπό την ανύψωση της ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα. Αν δούμε ότι αυτό δεν είναι εφικτό, αν δεν είναι επωφελές για την ΑΕΚ, δεν θα το προχωρήσουμε".

2. " Επιθυμούν να εισέλθουν με μειοψηφικό πακέτο μετοχών στη σύνθεση της ΠΑΕ και από εκεί και πέρα με την επένδυση των χρημάτων που λένε ότι έχουν σκοπό να βάλουν, θεωρούν ότι θα βοηθήσουν την ΑΕΚ να ανέβει επίπεδο, να γίνει άκρως ανταγωνιστική και να διεκδικεί κάθε χρόνο την πρώτη θέση ώστε να αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Λένε επίσης ότι έχουν την τεχνογνωσία και στο θέμα του σκάουτινγκ και ότι μπορούν να βοηθήσουν την ΑΕΚ και στο θέμα αυτό, φέρνοντας δηλαδή ικανούς ποδοσφαιριστές.

Εξυπακούεται ότι μέσα από τη διαδικασία αυτή προσδοκούν σε κάποιο όφελος Εμείς πάντως δεν έχουμε σκοπό να δώσουμε κάτι δίχως να διασφαλίσουμε το καλό της ΑΕΚ. Δεν πρόκειται να δεχθούμε εκποιήσεις παικτών, δεν μπαίνουμε καν σε τέτοιες συζητήσεις.

Για να φτάσουμε σε συμφωνία τέτοια που θα τους δίνει ένα ποσοστό ανάμεσα στο 20-30%, θα πρέπει να έχουμε περάσει τους δικούς μας όρους, αυτούς που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας. Επαναλαμβάνω ότι τις προϋποθέσεις τις θέτουμε εμείς".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ