ΑΕΚ

Περιμένει και ψάχνεται

Περιμένει και ψάχνεται
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στέλιος Μανωλάς ψάχνεται για τον αντικαταστάτη του Έλντερ Μπαρμπόζα στην ενδεκάδα που θα παρατάξει στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, απέναντι στον Ολυμπιακό. Επίκειται επιστροφή Τόνι Σαβέβσκι στις ακαδημίες.

Είναι γεγονός πως από την πρώτη στιγμή που ο Στέλιος Μανωλάς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, κλήθηκε να κάνει πολλά πράγματα, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό πως από την στιγμή που οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή του τελικού για την προσεχή Τρίτη (17/5), μεσολαβούν μόλις τέσσερις προπονήσεις μέχρι και την σέντρα του παιχνιδιού. Και μέσα σ’ αυτές, καλείται ο Μανωλάς να προετοιμάσει το αγωνιστικό πλάνο.

Είναι δεδομένο πως ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει ένα σχέδιο στο μυαλό του. Άλλωστε δεν πρόκειται να ρισκάρει θεαματικές αλλαγές. Δεν το έκανε ούτε στους δυο ημιτελικούς με τον Ατρόμητο, δεν πρόκειται να το κάνει πολύ περισσότερο και σ’ ένα ματς όπως ο τελικός. Παρόλα αυτά υπάρχουν εκκρεμότητες για το αγωνιστικό πλάνο, που πιθανότατα θα κλείσουν την τελευταία στιγμή.

Η πρώτη έχει να κάνει με την παρουσία ή όχι του Πέτρου Μάνταλου. Ο αρχηγός της ΑΕΚ στην χθεσινή (14/5) προπόνηση, συμμετείχε στην άσκηση τακτικής, αλλά έκανε μόνο τον… μπαλαντέρ, χωρίς να βάζει τα πόδια του στην φωτιά. Σήμερα (15/5) και αύριο (16/5) θα είναι οι καθοριστικές προπονήσεις. Το ιατρικό τιμ είναι επιφυλακτικό, ο παίκτης είναι αποφασισμένος και ο Μανωλάς σκοπεύει να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή, προκειμένου να έχει τον Μάνταλο στην διάθεση του. Αν όμως τελικά δεν τον έχει, ίσως το πλάνο που έχει στο μυαλό, του έρθει… τούμπα.

Πάντως σίγουρα ο τεχνικός της ΑΕΚ ψάχνεται για τον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Έλντερ Μπαρμπόσα, ο οποίος σίγουρα λόγω της τιμωρίας θα απουσιάσει. Στην χθεσινή άσκηση τακτικής, ο Μανωλάς έδειξε πως η λύση του Ρόναλντ Βάργκας είναι ίσως η επικρατέστερη. Με τον Βενεζουελάνο και τον Αραβίδη ως ακραίους και τον Τζεμπούρ στην κορυφή. Αλλά στην άκρη του μυαλού του τεχνικού της ΑΕΚ, είναι και ο Βαγγέλης Πλατέλλας. Ή ενδεχομένως και κάτι άλλο, που θα θελήσει να δοκιμάσει στην τελευταία προπόνηση.

Επίκειται επιστροφή Σαβέβσκι

Προφανώς και μέχρι και την Τρίτη, το ενδιαφέρον όλων στην ΑΕΚ είναι στραμμένο αποκλειστικά και μόνο στον τελικό του κυπέλλου. Και έχουν «παγώσει» όλες οι υπόλοιπες κινήσεις που αφορούν τον σχεδιασμό για το μέλλον. Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ώρας των Σπορ, βρίσκεται στα σκαριά η επιστροφή του Τόνι Σαβέβσκι σε πόστο στις Ακαδημίες της ΑΕΚ. Ο Σαβέβσκι υπήρξε επιλογή του Ντέμη Νικολαϊδη, από την πρώτη στιγμή που είχε αναλάβει διοίκηση το 2004, για την θέση του τεχνικού διευθυντή των Ακαδημιών της ΑΕΚ. Και έμεινε σ’ αυτό το πόστο, μέχρι και το 2012. Τώρα φαίνεται να υπάρχει προοπτική επιστροφής, πιθανότατα για μια ανάλογη θέση.

Photo credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ