ΑΕΚ

Παπαδημητρίου: "Και εξτρέμ και επιθετικός"

Παπαδημητρίου: "Και εξτρέμ και επιθετικός"

Έτοιμος για πολλή δουλειά δηλώνει ο Χρήστος Παπαδημητρίου, ενώ ο Νικολιάς γνωρίζει τις αδυναμίες του και θέλει να τις διορθώσει. Ο απεσταλμένος του Sport24.gr, Βαγγέλης Αρναούτογλου, μεταφέρει τις δηλώσεις.

Αποστολή στην Αγγλία: Βαγγέλης Αρναούτογλου

Ο Χρήστος Παπαδημητρίου πατάει γερά στα πόδια του και δουλεύει για να καθιερωθεί στην ΑΕΚ.

Ο ένας εκ των σκόρερ της Ένωσης στα φιλικά της προετοιμασία πατάει γερά στα πόδια του και είναι έτοιμος να δουλέψει ακόμα περισσότερο, ώστε φέτος να πάρει ευκαιρίες με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ και να αποδείξει σε εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν ότι δεν έκαναν λάθος.

"Η μετάβαση αυτή από τη δεύτερη στην πρώτη ομάδα, δεν είναι τόσο δύσκολη. Μας είχε βοηθήσει ο Μπατίστα. Θέλει πιο γρήγορη σκέψη πλέον, συγκέντρωση και πολλή δουλειά", ήταν τα πρώτα λόγια του νεαρού χαφ, ο οποίος είναι έτοιμος να συνεχίζει να δουλεύει σκληρά, ενώ παράλληλα τα λόγια του προπονητή του καθώς και το γκολ που πέτυχε, αποτελούν την επιβεβαίωση της δουλειάς και της προσπάθειάς του.

Σ’ έχουμε δει κυρίως ως αριστερό εξτρέμ αλλά και κάποιες φορές ως αριστερό μπακ. Πέρυσι στην δεύτερη ομάδα είχες αγωνιστεί και ως σέντερ φορ. Ποια είναι η θέση που σου ταιριάζει περισσότερο;

"Ως αριστερό εξτρέμ είχα παίξει πολλά ματς πέρυσι. Δεν έχω πρόβλημα στη θέση και αισθάνομαι καλύτερα εκεί. Νιώθω πως μου ταιριάζει περισσότερο. Όσο για τη θέση του αριστερού μπακ, δεν έχω ξαναπαίξει εκεί και αν χρειαστεί να αγωνιστώ εκεί, θα χρειαστεί να δουλέψω πολύ".

Πόσο αισθάνεσαι να έχεις βελτιωθεί από τη μέρα που ξεκίνησε η προετοιμασία και πόσο σ’ έχει βοηθήσει και ψυχολογικά το γεγονός πως πέτυχες γκολ στο φιλικό με την Ρέξαμ;

"Οι απαιτήσεις είναι σίγουρα μεγαλύτερες. Μέσα από τη δουλειά που γίνεται βελτιώνεται όλη η ομάδα. Και έτσι βελτιωνόμαστε και ατομικά. Το γκολ που πέτυχα, είναι μια επιβράβευση για τους κόπους μου μέχρι τώρα. Αλλά δεν μένουμε εκεί. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά".

Είχε περάσει έστω και μια φορά κατά της περσινής σεζόν η σκέψη πως θα μπορούσαν να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα και να διεκδικείς ακόμα και θέση βασικού στην πρώτη ομάδα;

"Έκανα κάποιες προπονήσεις και κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν με την πρώτη ομάδα. Δεν είχαν όμως σκεφτεί πως θα μπορούσαν να γίνουν έτσι τα πράγματα. Ξαφνικά τα πράγματα έγιναν τόσο γρήγορα, που ούτε και εγώ κατάλαβα πώς έγιναν όλα αυτά. Ακόμα προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω".

Ποια είναι αυτά τα στοιχεία που θέλεις να δώσεις προσοχή από εδώ και πέρα;

"Το μυαλό μου να είναι συγκεντρωμένο και να βελτιώνω τα λάθη μου σε κάθε προπόνηση".

Νικολιάς: "Να δουλέψω σε δύναμη και αντοχή"

Ο Αλέξανδρος Νικολιάς αναγνωρίζει τις δυσκολίες στην ΑΕΚ αλλά είναι αποφασισμένος να πετύχει.

Μέσα σε ένα χρόνο ο Αλέξανδρος Νικολιάς πήρε… διπλή προαγωγή. Έχοντας στα πόδια του λίγες συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα της Ένωσης, κατάφερε να τραβήξει πάνω του πολλά βλέμματα και να εντυπωσιάσει με τις επιδώσεις του στην προετοιμασία της ΑΕΚ:

"Σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Μέρα με τη μέρα είναι πιο δύσκολα, γιατί οι απαιτήσεις είναι υψηλές. Αλλά όσο περνάει ο καιρός προσπαθούμε να βελτιωθούμε", τόνισε αρχικά ο…. γιατρός της ΑΕΚ, που στα 18 του κατάφερε όχι μόνο να βρίσκεται στη προετοιμασία της πρώτης ομάδας, αλλά και να είναι φοιτητής της ιατρικής.

Ποια στοιχεία του παιχνιδιού σου θεωρείς πως θα πρέπει να βελτιώσεις και ποια νομίζεις πως είναι τα δυνατά σου σημεία;

"Η δύναμη πρέπει να βελτιωθεί. Και η αντοχή. Τακτική και κίνηση μέσα στο χώρο. Όλα χρειάζονται βελτίωση. Όσο για τα δυνατά στοιχεία στο παιχνίδι μου, αυτά δεν μπορώ να τα κρίνω εγώ. Θα το κάνει ο προπονητής μου και όσοι με βλέπουν να αγωνίζομαι".

Υπάρχει η προοπτική του ποδοσφαίρου και αυτή της ιατρικής. Αν κληθείς να επιλέξεις έναν από τους δυο δρόμους, ποιος θα είναι αυτός;

"Δίνω προτεραιότητα στο ποδόσφαιρο. Αλλά θα δούμε τι θα γίνει".

Είναι το άγχος ο πιο… δυνατός σου αντίπαλος;

"Υπάρχει σίγουρα άγχος. Αλλά με τις οδηγίες του προπονητή, κάθε μέρα το άγχος το αποβάλουμε. Ή τουλάχιστον προσπαθούμε να το αποβάλλουμε".

Στη μεσαία γραμμή που αγωνίζεσαι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Πώς το εισπράττεις αυτό;

"Δεν το βλέπω έτσι τώρα. Προσπαθώ να παίξω και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Υπάρχουν κάποιοι έμπειροι παίκτες στην μεσαία γραμμή και είναι σημαντική η παρουσία τους. Μας βοηθάνε και προσπαθούμε να πάρουμε στοιχεία απ’ αυτούς".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ