ΑΕΚ

Όταν αποχώρησε ο... Μαύρος ο θεός (Βίντεο Ντοκουμέντο)

Όταν αποχώρησε ο... Μαύρος ο θεός (Βίντεο Ντοκουμέντο)

Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Θωμάς Μαύρος, σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια ολοκλήρωσε και τυπικά την σπουδαία καριέρα του στο φιλικό προς τιμήν του ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Εθνική μας ομάδα. Ο Θ(ε)ωμάς μίλησε στο Sport24.gr για εκείνη την ημέρα αλλά και για το τώρα και το γήπεδο της αγαπημένης του ΑΕΚ. Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο με φάσεις από το ματς και την συνέντευξη την επόμενη μέρα της αποχώρησης του από την ενεργό δράση. (videos + pics)

Τα λόγια είναι περιττά όπως και οι πρόλογοι όταν το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεσαι έχει συνδέσει το όνομα του με την κορυφή στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν ένας ολόκληρος λαός τον αποκάλεσε ως Θεό.

Ο λόγος για τον τεράστιο Θωμά Μαύρο, που σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια είπε το οριστικό αντίο στα γήπεδα, στην ΑΕΚ, στην Εθνική ομάδα. Το Sport24.gr έψαξε και βρήκε βίντεο ντοκουμέντο με το αντίο του Θωμά, ενώ επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να μας μεταφέρει τα συναισθήματα του εκείνης της ημέρας.

Όταν αποχώρησε ο... Μαύρος ο θεός (Βίντεο Ντοκουμέντο)
INTIME SPORTS

Ο πρόεδρος Θωμάς Μαύρος

Φυσικά ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται, με τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ, να μιλάει και για την προσπάθεια του Δημήτρη Μελισσανίδη να φτιάξει το νέο γήπεδο του δικεφάλου, την "Αγιά Σοφιά"

Αναλυτικά τα όσα μας δήλωσε ο Θωμάς Μαύρος:

- Κύριε Θωμά, πείτε μας λίγο για εκείνη την μέρα, πρέπει να ήταν δύσκολη για εσάς

"Ήταν πραγματικά σημαντική μέρα για μένα, γεμάτη συναισθήματα. Πολύ χαρά, πολύ συγκίνηση, πολύ λύπη. Χαρά γιατί αγωνίστηκα ξανά στο "σπίτι" μου, μπροστά στον κόσμο (γιατί ουσιαστικά το τελευταίο μου παιχνίδι ήταν την περίοδο 90-91 όπου τραυματίστηκα).

Όταν αποχώρησε ο... Μαύρος ο θεός (Βίντεο Ντοκουμέντο)

Στην επιστροφή του στον Πανιώνιο

Συγκίνηση για την αποθέωση που γνώρισα ξανά και λύπη γιατί άφηνα πίσω την ζωή μου, την ΑΕΚ, τον Πανιώνιο, την Εθνική την Κυριακή μου, το γκολ μου!"

Άφησα πίσω την καθημερινότητα μου και ζήτησα από τον οργανισμό αυτά που ήξερε να τα ξεχάσει. Ήταν αρκετά δύσκολο πιστέψετε με"

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1977-78 ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΣΚΟΣ 2-0.  ΠΟΥΠΑΚΗΣ ΑΠΟΚΡΟΥΕΙ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1977-78 ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΣΚΟΣ 2-0. ΠΟΥΠΑΚΗΣ ΑΠΟΚΡΟΥΕΙ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ INTIME SPORTS

Μπάγεβιτς, Μαύρος, Βιέρα

BINTEO NTOKOYMENTO

Ο Θωμάς με το 11 στην κιτρινόμαυρη φανέλα χαιρετάει τον κόσμο στην Σκεπαστή στο τελευταίο του παιχνίδι

Όταν αποχώρησε ο... Μαύρος ο θεός (Βίντεο Ντοκουμέντο)
INTIME SPORTS

Με την φανέλα της Εθνικής

- Πως καταφέρατε και το ξεπεράσετε όλο αυτό και να το αφήσετε πίσω σας;

"Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός και εκείνη την περίοδο κατάλαβα πραγματικά τι εννοούσαν όταν το άκουγα να το λένε. Μου πήρε αρκετό διάστημα να ξεχάσω ποιος είμαι. Μου έλειπε η μυρωδιά από το χορτάρι, η επαφή μου με τον κόσμο αλλά και τα δίχτυα. Μεγάλωσα μέσα στο γήπεδο 20 χρόνια, αυτή ήταν η ζωή μου. Τελικά τα κατάφερα".

ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 1977-78 ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6-1
ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 1977-78 ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6-1 INTIME SPORTS

Ο Θ(ε)ωμάς σκοράρει στο 6-1 της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού

"ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΛΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ"

- Κάτι τελευταίο, πως το είδατε το γήπεδο που παρουσίασε ο Μελισσανίδη;

"Πάρα πολύ όμορφο, πραγματικά καταπληκτικό. Μακάρι να γίνουν όλα όπως τα προανήγγειλε ο κύριος Μελισσανίδης και το επιτελείο του και να δούμε γρήγορα να ξεκινάνε τα έργα.

Όταν αποχώρησε ο... Μαύρος ο θεός (Βίντεο Ντοκουμέντο)
INTIME SPORTS

Ο Μαύρος στην παρουσίαση της "Αγιάς Σοφιάς"

Θέλω να το γράψετε αυτό, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, δεν πρόκειται για απλά ένα πανέμορφο γήπεδο, αλλά ένα σύμβολο του Ελληνισμού και του ΑΕΚτζή. Συμβολίζει τις χαμένες πατρίδες, τις μάχες που έδωσαν οι πατεράδες μας προκειμένου να μπορούμε εμείς σήμερα να γευτούμε όλα αυτά που έχουμε. Σκέφτομαι τον κόσμο που θα έρχεται στο γήπεδο αυτό και θα έχει μέσα του όλα τα συναισθήματα που σας προανέφερα μέσα στην καρδιά του, θα βλέπει ένα καταπληκτικό γήπεδο και θα θαυμάζει (θέλω να πιστεύω) μια πολύ μεγάλη ομάδα μέσα σε αυτό. Πιστεύω ότι στην "Αγιά Σοφιά", θα γίνεται χαλασμός"

Όταν αποχώρησε ο... Μαύρος ο θεός (Βίντεο Ντοκουμέντο)
INTIME SPORTS

Με τον θείο Λουκά (Μπάρλο)

Ποιος, ποιος, ποιος... ο Μαύρος ο θεός

Όταν αποχώρησε ο... Μαύρος ο θεός (Βίντεο Ντοκουμέντο)
INTIME SPORTS

Ο θεός αποθεώνεται από τους "πιστούς"

Το μήνυμα του Θωμά Μαύρου, όταν ανέλαβε την προεδρία της ΑΕΚ

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ