ΑΕΚ

Οι 5+1 μετεξεταστέοι της ΑΕΚ

Οι 5+1 μετεξεταστέοι της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ περίμενε πολλά περισσότερα το προηγούμενο εξάμηνο από συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές της. Αρχής γενομένης από αύριο, κάποιοι καλούνται να πείσουν ότι μπορούν να σηκώσουν τη φανέλα. Το Sport24.gr αναλύει.

Τα περιθώρια στενεύουν για πολλούς από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Μετά και τον αποκλεισμό από το κύπελλο για τις ομάδες της Γ' Εθνικής, οι ευκαιρίες μειώθηκαν. Μολαταύτα τα 18 ματς που έχει να δώσει ακόμα η Ένωση για τον 6ο όμιλο της ερασιτεχνικής κατηγορίας, δεν είναι δα και λίγα...

H SuperBALL επιστρέφει με την πρώτη αγωνιστική του 2ου γύρου της Super League (5/1). Συνεντεύξεις, στιγμιότυπα, σχόλια και ρεπορτάζ από τις πρώτες αναμετρήσεις για το 2014. Σέντρα στις 21:00.

Υπάρχουν εκεί έξω λοιπόν ευκαιρίες για όλους. Και θα τους δοθούν. Ωστόσο από συγκεκριμένους παίκτες που είτε παρέμειναν, είτε προστέθηκαν στο ρόστερ το περασμένο καλοκαίρι με το σκεπτικό ότι θα συνεχίσουν στην ομάδα τουλάχιστον και για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, οι απαιτήσεις ήταν αρχικά πολύ μεγαλύτερες.

Το Sport24.gr εξηγεί το ποιοι και γιατί θα έπρεπε να έχουν ήδη παρουσιάσει πειθήνια στοιχεία για τη χρησιμότητά τους, εν ολίγοις για ποιους χτυπάει η καμπάνα και πρέπει πλέον να την ακούσουν, προτού για κάποιους από εκείνους (ειδικά όσους δεν χτυπήθηκαν από τραυματισμούς και αναποδιές) να είναι πολύ αργά...

Βασίλης Ρόβας: Έχει το ελαφρυντικό της χρησιμοποίησής του σε μία θέση που δεν γνωρίζει (αυτή του κεντρικού αμυντικού), ωστόσο απέναντί του δεν έχει δα τον Μήτρογλου ή τον Σαλπιγγίδη, ούτε καν τον Βασιλείου του Λεβαδειακού, αλλά τον Ζώνα και τον Κάμπα σε προχωρημένη μάλιστα ηλικία. Θα έπρεπε να παρουσιάζει σημαντικά καλύτερο πρόσωπο και τουλάχιστον να αποφεύγει τα αβίαστα λάθη. Δεν έδειξε πάντως κάτι ιδιαίτερο και όταν χρησιμοποιήθηκε ως αμυντικός μέσος.

Ήταν από τις μεγαλύτερες των απογοητεύσεων κατά τον πρώτο γύρο αλλά στην ΑΕΚ εξακολουθούν να τον πιστεύουν και να αποδίδουν τις χαμηλές πτήσεις του σε συγκυρίες. Έχει μπροστά του 18 ματς ώστε να πείσει για το αντίθετο και να κερδίσει την παραμονή του στο ρόστερ της Β' Εθνικής. Άλλωστε είχε πείσει ότι μπορεί να ικανοποιεί ακόμα και στην Α', έστω σε μικρομεσαίες ομάδες.

Σταύρος Σταθάκης: Με εμπειρία Α' Εθνικής στην Ξάνθη και έχοντας αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία της Κύπρου, θεωρήθηκε εξ αρχής ως μία εξαιρετική περίπτωση, μία σημαντική προσθήκη. Το γεγονός ότι ο Δέλλας επιλέγει να χρησιμοποιεί τον Ρόβα, στον οποίο άλλαξε θέση, ως παρτενέρ του Τσιρίλο, καταδεικνύει (προσωρινή άραγε;) έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του 28χρονου στόπερ από την Αλεξανδρούπολη.

Η θέση του πλέον στο ρόστερ της επόμενης περιόδου θεωρείται επισφαλής, εκτός και αν παρουσιάσει αυτό που οι επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος είχαν διαγνώσει αποφασίζοντας την απόκτησή του. Δείχνει να χάνει εύκολα τη συγκέντρωσή του και υποπίπτει σε λάθη που στοιχίζουν γκολ.

Τάσος Τσουμάγκας: Η παραμονή του 23χρονου αριστερού μπακ στην Ένωση αντιμετωπίστηκε ως πολυτέλεια και δικαίως αν αναλογιστεί κανείς ότι είχε πραγματοποιήσει ένα πολύ καλό εξάμηνο με την ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία και είχε αναγνωριστεί ένας από τους λίγους ποδοσφαιριστές της περυσινής ομάδας που μπορούσαν να σταθούν αξιοπρεπώς στην υψηλότερη ελληνική κατηγορία.

Δικαιολογείται σε μεγάλο βαθμό καθώς το πρόβλημα στους κοιλιακούς δεν του επέτρεψε να είναι αυτός που έπρεπε και μπορούσε στο μικρό διάστημα που πήρε συμμετοχές, προτού περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Επιστρέφει και η ΑΕΚ περιμένει σημαντική βοήθεια από εκείνον στη συνέχεια και ας έχει ξεπεταχθεί ο Πεταυράκης ο οποίος άλλωστε μπορεί να αγωνιστεί και ως εξτρέμ.

Δημήτρης Ανάκογλου: Θεωρείται ένα από τα πουλέν του Δημήτρη Μελισσανίδη, άλλωστε με δική του προτροπή και παρέμβαση αποκτήθηκε από τον Πανσερραϊκό (και μέσα από τα χέρια του Παναθηναϊκού) περίπου έναν χρόνο πριν. Όλοι έβλεπαν (και πολλοί εξακολουθούν να βλέπουν) στο πρόσωπο του τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της ομάδας στα αλώνια της Γ' Εθνικής και τον μελλοντικό στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ωστόσο η απόδοση του Ανάκογλου είναι μάλλον προβληματική. Ταλαιπωρήθηκε και εκείνος με τον τραυματισμό στον ώμο του, έχασε προπονήσεις, ρυθμό και έδαφος, ωστόσο όταν είναι καλά και παίζει, δεν βλέπουμε αυτό που όλοι περιμένουμε από εκείνον. Δυσκολεύεται στους κλειστούς χώρους, θα έπρεπε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες, ενώ σπανίως απειλεί την αντίπαλη εστία. Τις λιγοστές φορές που παρουσίασε μερικά πράγματα από όσα μπορεί, η ομάδα ήταν τουλάχιστον 50% πιο αποδοτική και λειτουργική μεσοεπιθετικά.

Ζντράβκο Πόποβιτς: Ήταν το δίχως άλλο η πιο ηχηρή μεταγραφή του περασμένου καλοκαιριού. Ποδοσφαιριστής με περισσότερες από 90 συμμετοχές και 37 γκολ στην Α' Εθνική να επιλέγει ομάδα της Γ' Εθνικής κατηγορίας στα 30 χρόνια του; Κι όμως έγινε! Παρόλα αυτά ο Πόποβιτς (παίκτης με 50 γκολ στη θητεία του στην κροατική Σέσβετε προτού έρθει στην Ελλάδα) μοιάζει με... κολεγιόπαιδο παίζοντας στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Σου δίνει την εντύπωση ή ότι βαριέται ή ότι τώρα παλεύει να βρει τη θέση του στον ποδοσφαιρικό χάρτη...

Η ποιότητά του δεν αμφισβητείται. Όπως επίσης και το γεγονός ότι αποκτήθηκε με το σκεπτικό να βοηθήσει και στη Β' Εθνική ως βασικός, γιατί όχι και στην Α' ως μία λύση από τον πάγκο. Με την ως σήμερα παρουσία του ωστόσο, δεν πείθει ότι μπορεί να σταθεί πια ούτε στη Γ' Εθνική. Δεν μπορεί όμως να ξέχασε το ποδόσφαιρο, ούτε να τελείωσε στα 30 του. Στην ΑΕΚ ευελπιστούν στην αναγέννησή του η οποία θα δώσει τεράστια επιθετική ώθηση στην ομάδα εφόσον θα είναι αυτός που μπορεί. Οψόμεθα...

Ηλίας Βούρας: Αποκτήθηκε ως ο κορυφαίος γκολκίπερ της Β' Εθνικής κατά την περυσινή περίοδο, ωστόσο όταν ο Φώτης Καραγκιολίδης (που σπανίως είχε ευκαιρίες να αγωνιστεί ως τρίτος τερματοφύλακας του Ατρόμητου) είναι καλά, αντιμετωπίζεται από τον Δέλλα ως πρώτη επιλογή. Ασταθής σε κάμποσες περιπτώσεις, σωτήριος σε άλλες, υπάρχουν φορές έχει προδοθεί από κακούς αμυντικούς υπολογισμούς συμπαικτών του, ωστόσο και ο ίδιος δεν δείχνει σίγουρος και δεν προκαλεί το αναγκαίο αυτό συναίσθημα και στους υπόλοιπους.

Αναμφίβολα πρέπει να βελτιώσει συγκεκριμένα πράγματα στο παιχνίδι του, ωστόσο διαθέτει και προσόντα (όπως η εκρηκτικότητα και η ελαστικότητα) τα οποία δεν βρίσκεις εύκολα σε πολλούς τερματοφύλακες. Ως σήμερα παίρνει βαθμό κάτω από τη βάση, ωστόσο αν δουλευτεί σωστά και κυρίως αν πιστέψει και εκείνος περισσότερο στον εαυτό του, θα μπορέσει να παρουσιάσει περισσότερο άρτια εικόνα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ