ΑΕΚ

Οι 5+1 λόγοι προτίμησης στον Κωστένογλου

Οι 5+1 λόγοι προτίμησης στον Κωστένογλου

Το Sport24.gr αφού αποκάλυψε το θέμα, συνεχίζει το ρεπορτάζ παρουσιάζοντας το σκεπτικό που οδήγησε τη διοίκηση της ΑΕΚ στην επιλογή του "Κωστέ" και εξηγεί γιατί προσπέρασε κάθε άλλη υποψηφιότητα.

Το βράδυ της Πέμπτης όταν αποκαλύφθηκε (από άλλη ομολογουμένως ιστοσελίδα) η διάθεση αντικατάστασης του Μανόλο Χιμένεθ, εμείς εδώ στο Sport24.gr πήγαμε το ρεπορτάζ ένα βήμα παρακάτω και αποκαλύψαμε με τρόπο ρητό και κατηγορηματικό τον νο. 1 υποψήφιο για τον πάγκο της ΑΕΚ: Αυτός θα είναι ο Νίκος Κωστένογλου σας είχαμε ενημερώσει στο κείμενο με τίτλο " Φευγάτος ο Χιμένεθ, φαβορί ο Κωστένογλου".

Όταν άλλες ιστοσελίδες, θεωρητικά ανταγωνιστικές, έγραφαν για φήμες και βιαστικά σενάρια θέλοντας με ψυχανεμισμούς να βρουν απαντήσεις για το δικό μας (αποκλειστικό) ρεπορτάζ (λέξη που προφανώς δεν τους αρέσει), εμείς απαντήσαμε με νέες αποκαλύψεις στα κείμενα με τίτλο " Θέλει να το σώσει, αλλά έχει τελειώσει ο Χιμένεθ" και "Γκραν φαβορί ο Κωστένογλου".

Όντως υπήρχαν (και υπάρχουν για παν ενδεχόμενο) και άλλες υποψηφιότητες. Πιο ισχυρή από όλες ήταν αυτή του Άγγελου Αναστασιάδη, ωστόσο στην ΑΕΚ έκαναν πίσω μόλις διαπίστωσαν ότι δεν προτίθεται να μπει σε συζήτηση προτού αποχωρήσει ο Χιμένεθ. Έλαβαν επίσης μηνύματα από οπαδούς της ομάδας ότι ο άλλοτε τεχνικός του ΠΑΟΚ και του ΠΑΟ δεν είναι και τόσο... επιθυμητός! Έπαιξε και το όνομα του Βαγγέλη Βλάχου, όμως ως έσχατη λύση.


Το Sport24.gr συνεχίζει με ρεπορτάζ πάνω στην πορεία όπως αυτή χαράζεται από τους ανθρώπους που «τρέχουν» την ΑΕΚ και όχι μέσα από "ψυχανεμισμούς" και θυμίζοντας ότι για να προχωρήσει η περίπτωση του Κωστένογλου θα πρέπει πρώτα να βρεθεί η φόρμουλα απομάκρυνσης του Χιμένεθ, παρουσιάσει τους 5+1 λόγους επιστροφής του προπονητή που ηγήθηκε της "πρωταθλήτριας των γηπέδων" τη σεζόν 2007-08. Αυτοί είναι:

1. Η εξαιρετική σχέση που ανέπτυξε με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας αναλαμβάνοντας την ΑΕΚ το χειμώνα του 2008. Όσοι από εκείνους βρίσκονται ακόμα στο κιτρινόμαυρο ρόστερ (Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Καφές, Λαγός, Γεωργέας, Αραμπατζής) έχουν να λένε για τον προπονητή που άλλαξε την ψυχολογία των ποδοσφαιριστσών και τους απελευθέρωσε ώστε να παίξουν το ποδόσφαιρο που μπορούσαν.

2. Έρχεται πλέον πολύ πιο διαβασμένος και οργανωμένος από ότι τότε που και ο ίδιος γνώριζε ότι αποτελούσε μία λύση ανάγκης. Κάποιοι λένε ότι τα επόμενα προπονητικά περάσματα του δεν στέφθηκαν από επιτυχία, ωστόσο οι συνομιλίες με ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκαν μαζί του στον Αστέρα Τρίπολης και στη Λάρισα σε πείθει για τον σωστό και στοχευμένο τρόπο δουλειάς του.

3. Είναι μία λύση πολύ πιο προσιτή οικονομικά ο "Κωστέ" δεν ενδιαφέρεται τόσο για τα χρήματα σε αυτήτη φάση της προπονητικής καριέρας του, ενώ στην ΑΕΚ δεν κρύβουν ότι εντυπωσιάστηκαν από το πάθος του όταν ενημερώθηκε ότι είναι υποψήφιος για τη δουλειά. " Το θέλω όσο τίποτα, είμαι ικανός και έτοιμος από καιρό" απάντησε με αφοπλιστική σιγουριά στον Αδαμίδη και έκλεισε πίσω του την πόρτα της Ανόρθωσης η οποία και περισσότερα αλλά προφανώς και πιο... εγγυημένα χρήματα του προσέφερε!

4. Έχει μέσα του το DNA της ΑΕΚ. Μπορεί να μην τα κατάφερε τόσο καλά δουλεύοντας σε ομάδες που πάλευαν για τη σωτηρία τους, ωστόσο ο Κωστένογλου έχει γαλουχηθεί σε εποχές που η Ένωση έκανε πρωταθλητισμό και η λέξη αυτή είναι στο πετσί του. Το απέδειξε και στο πρώτο προπονητικό πέρασμά του από την Ένωση. Είναι νικητής και αυτό θα προσπαθήσει να περάσει και στην ομάδα.

5. Δήλωσε «διαβασμένος» και απόλυτα έτοιμος να βάλει γρήγορα τη δική του σφραγίδα στην ομάδα λέγοντας στον Αδαμίδη ότι " την παρακολουθώ, ξέρω τι πρέπει να γίνει και όσα πρέπει να αλλάξω τα έχω εντοπίσει. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος αλλά η ομάδα θα αποκτήσει ταυτότητα" υποσχέθηκε στον πρόεδρο της ΑΕΚ.

5+1 Έχει τον χαρακτήρα του ανθρώπου που σέβεται, ακούει, συμβουλεύει και συμβουλεύεται. Ο Κωστένογλου ξέρει πως να προσεγγίζει και να κερδίζει τους ποδοσφαιριστές του καθώς επίσης γνωρίζει καλά και την πορεία που πρέπει να χαράξει για τους νέους βοηθώντας τους να είναι ισορροπημένοι εντός και εκτός των γηπέδων. Στοιχείο απαραίτητο για την ΑΕΚ που βρίθει πλέον νεαρών παικτών και προσδοκά στην αξιοποίησή τους.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ