ΑΕΚ

Οι "βιονικοί" της ΑΕΚ

Οι "βιονικοί" της ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Ανέστης είναι ο μοναδικός παίκτης της Ένωσης που έχει αγωνιστεί σε όλα τα επίσημα ματς, δίχως να έχει γίνει αλλαγή έστω μία φορά! Διαβάστε στο Sport24.gr για τους άλλους παίκτες της ΑΕΚ που διανύουν γεμάτη από αγώνες σεζόν.

Ενας τερματοφύλακας σπάνια αποκαλείται... βιονικός. Εκτός αν έχει στα γάντια του 4-5 σερί πρωταθλήματα δίχως να έχει χάσει αγώνα. Είναι τέτοια η φύση της θέσης που τους καθιστά ιδιαίτερα ανθεκτικούς κάτω από τα δοκάρια αφού όταν ένας προπονητής αποφασίσει ότι θα πορευτεί με έναν συγκεκριμένο γκολκίπερ, σπανίως αλλάζει γνώμη και δίνει ευκαιρίες σε εκείνους που έπονται ιεραρχικά.

Έτσι λοιπόν, το γεγονός ότι Γιάννης Ανέστης μετράει παρουσία και στα 25 επίσημα ματς που έχει δώσει ως σήμερα η Ένωση (οι Καραγκιολίδης, Βούρας και Π. Ντούνης δεν έχουν πάρει ούτε δευτερόλεπτο!), θεωρείται ως εξέλιξη λογική.

Άλλος ποδοσφαιριστής στο "κιτρινόμαυρο" ρόστερ πάντως, ο οποίος να έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο, δεν υφίσταται. Ούτε καν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής, Χρήστος Αραβίδης, παρά το γεγονός ότι ως σήμερα ήταν διαθέσιμος σε όλους τους αγώνες.

Ο "Άραβας" έπιασε πάντως τις 23 συμμετοχές σε επίσημα παιχνίδια έχοντας σκοράρει 13 τέρματα (10 στο πρωτάθλημα και 3 στο Κύπελλο). Είναι ο δεύτερος στη λίστα με τα περισσότερα ματς, θέση την οποία μοιράζεται με τον Βαγγέλη Πλατέλλα. Ο δεξιός εξτρέμ της Ένωσης έχει παίξει σε ίδιο αριθμό αγώνων έχοντας πετύχει ως σήμερα 7 γκολ.

Ο αρχηγός και οι άλλοι

Έπεται στην σχετική κατάταξη ο κάπτεν της ομάδας Δημήτρης Ανάκογλου, ο κατά τεκμήριο πιο σταθερός αλλά και βελτιωμένος παίκτης της ΑΕΚ (τίτλο τιμής που διεκδικεί ασφαλώς και ο Άνταμ Τζανετόπουλος) από όσους παρέμειναν σε αυτήν μετά την περιπέτεια της Γ' Εθνικής. Ο πρώην παίκτης του Πανσερραϊκού έφτασε τις 22 συμμετοχές, ενώ έχει σκοράρει δις.

Τον ακολουθεί ο Πέτρος Μάνταλος ο οποίος έχασε ματς με τρεις διαφορετικούς τρόπους (συμμετοχή στην εθνική Ελλάδας, τιμωρία και τραυματισμός). Ωστόσο έχει προλάβει ήδη να αγωνιστεί σε 21 επίσημους αγώνες μετρώντας μάλιστα διψήφιο αριθμό σε γκολ και ασίστ (10 τέρματα και 13 τελικές πάσες, ενώ έχει και δύο δοκάρια).

Όσον αφορά στην κιτρινόμαυρη αμυντική γραμμή, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος (21 ματς, 3 γκολ) και ο Μιχάλης Μπακάκης (19 συμμετοχές, 1 τέρμα) είναι οι δύο με τα περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους (ο Κολοβέτσιος έχει 16 αγώνες και 2 γκολ, καθώς έμεινε καιρό εκτός μάχης λόγω τραυματισμού).

Στην παρέα των "βιονικών" πάντως θα μπορούσε να προστεθεί και ο Γιάκομπ Γιόχανσον καθώς με το που αφίχθη στην Ελλάδα έγινε υπεραπαραίτητος για το παιχνίδι της Ένωσης, μετρώντας ήδη 12 συμμετοχές σε διάστημα δύο μηνών.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ