ΑΕΚ

Οι τρεις του... Ολυμπιακού

Οι τρεις του... Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Διαβάστε για το κοινό παρελθόν των Βασίλη Λαμπρόπουλου, Άνταμ Τζανετόπουλου και Άρη Σοϊλέδη, τριών εκ των πρωταγωνιστών της επιβλητικής πρόκρισης της ΑΕΚ στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι ξεχωριστές ποδοσφαιρικές ιστορίες πολλές φορές γράφονται μέσα από συμπτώσεις. Όπως αυτές που έφεραν ταυτόχρονα στην αμυντική γραμμή της Ένωσης, ως βασικούς, τρεις παίκτες που αναδείχθηκαν από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού αλλά δεν κατάφεραν να στεριώσουν στην ομάδα που τους βοήθησε να πραγματοποιήσουν τα πρώτα βήματά τους στον χώρο.

Ο πρεσβύτερος των τριών, ο κεντρικός αμυντικός Βασίλης Λαμπρόπουλος μάλλον διαφορετικά οραματιζόταν την καριέρα του όταν σε ηλικία 17 ετών πραγματοποιούσε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού σε αγώνα για το κύπελλο Ελλάδας.

Σήμερα στα 25 του είναι μόνιμα βασικός στο κέντρο άμυνας της ΑΕΚ έχοντας προλάβει να περάσει διαδοχικά από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, τον Αστέρα Τρίπολης, την Ηλιούπολη, τον Εθνικό Αστέρα και τον Πανιώνιο. Κινδύνευσε να γίνει γυρολόγος...

Ο δεύτερος στην ηλικιακή ιεραρχία 24χρονος Άρης Σοϊλέδης, ήταν για τρεις συνεχόμενες σεζόν μέλος της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού, άλλωστε το μέλλον του διαγραφόταν λαμπρό. Τον συνόδευε το παρατσούκλι «ο Τζόλε της Ρούμελης» λόγω της θαυμαστής ικανότητάς του να σεντράρει εύστοχα με το αριστερό πόδι και γενικά να παίζει επιτυχώς πάνω στη γραμμή.

Δυσκολίες και ανταμοιβή!

Ωστόσο ύστερα από μόλις τρεις εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και ακόμα δύο στο κύπελλο Ελλάδας στο διάστημα αυτό των πέντε ετών, έφτασε η στιγμή να αναζητήσει αλλού την τύχη του. Το αγροτικό του ξεκίνησε από τον ΟΦΗ, συνεχίστηκε στον Λεβαδειακό και στη Δόξα Δράμας και ολοκληρώθηκε στη Νίκη Βόλου, όπου ως αριστερός μπακ πλέον αναδείχθηκε στον κορυφαίο της Β' κατηγορίας στη θέση του κατά τη διάρκεια της περυσινής σεζόν.

Για τον Άνταμ Τζανετόπουλο, η πόρτα της ενδεκάδας άνοιξε πολύ πιο γρήγορα καθώς σε μερικές ημέρες (10/2) θα κλείσει τα 20 χρόνια του! Είχε απορριφθεί ως ανεπαρκής το 2012 από τον πρώην τεχνικό διευθυντή των ερυθρόλευκων Ακαδημιών, Γερμανό Μπερν Στορκ. Βρήκε τη βολή του στην Νίκη Βόλου και του έφτασε μία σεζόν για να στείλει τη φήμη του ταξίδι μέχρι τα Σπάτα. Στην Ένωση τον αναγνωρίζουν ως ποδοσφαιρικό διαμάντι και ο Δέλλας βλέπει στο πρόσωπό του έναν μελλοντικό διεθνή παίκτη.

Οι τρεις προαναφερθέντες εκτός από βασικοί (μαζί με τον Ανέστη και τον Μπακάκη) της άμυνας στην πρόκριση της ΑΕΚ στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, ήταν και εξαιρετικοί σε απόδοση! Αναγνωρίστηκαν μεταξύ των κορυφαίων του αγώνα και απολαμβάνουν την αναγνώριση του κόσμου της ομάδας. Άξια, δίκαια και μέσα από πολλή δουλειά και δύσκολες καταστάσεις καθώς όταν η πόρτα ενός μεγάλου συλλόγου κλείνει, δύσκολα εκείνη ενός άλλου ανοίγει. Και αναμφίβολα ευνοήθηκαν από τη συγκυρία της κιτρινόμαυρης επανεκκίνησης από τις μικρότερες κατηγορίες.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ