ΑΕΚ

Οι πέντε προβληματισμοί του Χιμένεθ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αναπτύσσει σκέψεις και προβληματισμούς του προπονητή της ΑΕΚ για πέντε διαφορετικές περιπτώσεις παικτών της ομάδας που σηκώνουν συζήτηση.

Στο ραντεβού της περασμένης Πέμπτης (17/5) ανάμεσα στον Δημήτρη Μελισσανίδη και στον Μανόλο Χιμένεθ, πέραν των θεμάτων που αφορούσαν επί προσωπικού τον προπονητή (χρονικός ορίζοντας συμβολαίου, οικονομικές απολαβές κλπ.), συζητήθηκε ενδελεχώς η κατάσταση του ποδοσφαιρικού τμήματος, άρα και κουβέντα περί των προσώπων που θα πρέπει να συνεχίσουν σε αυτό ή να αποχωρήσουν.

Για τον Ισπανό τεχνικού, ουδέποτε τίθεται βέτο, όσον αφορά στους παίκτες θα αποκτηθούν, αρκεί να γνωρίζει από πριν ποιοι θα είναι και να συμφωνεί ότι διαθέτουν τα χαρακτηριστικά που έχει ζητήσει. Αυτό στο οποίο επιμένει ότι θα πρέπει να αποφευχθεί, σχετίζεται με τις προσθήκες παικτών για τους οποίους ο ίδιος θα έχει την εικόνα ότι είναι σε θέση να βοηθήσουν την ΑΕΚ.

Πιο τρανταχτό παράδειγμα από αυτό του Τρίστασον, δεν υπάρχει. Αποκτήθηκε μετά Βαΐων και Κλάδων, αντιμετωπίστηκε ως μια σπουδαία επένδυση, όμως ουδέποτε κέρδισε την εμπιστοσύνη του Ισπανού κόουτς και αποχώρησε από την "Ενωση" ύστερα από έξι μήνες, έχοντας αγωνιστεί ελάχιστα.

Ωστόσο υπήρξαν κι άλλοι παίκτες, οι οποίοι εντός της σεζόν που έφυγε θριαμβευτικά για την ΑΕΚ με την κατάκτηση του πρωταθλήματος ύστερα από 24 χρόνια, προβλημάτισαν τον προπονητή της ομάδας με την αγωνιστική ή την εν γένει παρουσία και συμπεριφορά τους. Όπως...

ΒΡΑΝΙΕΣ - Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΗΣ

Είναι πλέον ξεκάθαρο και αυτονόητο, ότι ο Χιμένεθ δεν θα δεχθεί νέο πειθαρχικό παράπτωμα από τον Βόσνιο κεντρικό αμυντικού, σαν και αυτά που στιγμάτισαν την περυσινή σεζόν και θα μπορούσαν να κοστίσουν ακριβά αν δεν υπήρχε ενότητα εντός των αποδυτηρίων. Γι αυτό και ζητάει μια ξεκάθαρη στάση από την ίδια την ΑΕΚ.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Δηλαδή, είτε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής παραμονής του στην ομάδα, με ένα συμβόλαιο που θα τον διατηρεί συγκεντρωμένο στο στόχο και γενικώς σε... ήρεμη κατάσταση. Είτε, αν δεν γίνεται διαφορετικά, να αποφασιστεί η πώλησή του, ασφαλώς με ένα ποσό που θα ικανοποιεί την ομάδα. Όχι με ξεπούλημα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπάρχει πωλητήριο στον Βράνιες.

Ο προπονητής εκτιμά τα προσόντα του Βόσνιου στόπερ, δεν ανέχεται όμως από κανέναν παίκτη του να βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Ζήτησε λοιπόν από τον Μελισσανίδη να μεριμνήσει ώστε να εξασφαλιστεί η απόλυτη σύμπλευσή του με τους κανόνες που ισχύει για όλους, διαφορετικά θα τον θέσει εκτός στο πρώτο σοβαρό παραστράτημα. Εν ολίγοις, ανοχή τέλος για τον Βράνιες.

ΜΟΡΑΝ - ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Έχει περαστεί λάθος προς τα έξω η ιστορία επιλογής του Ισπανού μέσου και ασφαλώς είναι τουλάχιστον άδικο να χρεώνεται (ή να πιστώνεται αν στο μέλλον ο Μοράν αποδώσει καλύτερα) ο Χιμένεθ στον απόλυτο βαθμό την απόκτησή του τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς επί της ουσίας, δεν επρόκειτο για δική του εισήγηση.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τον Μοράν πρότεινε, ως μία εφικτή και οικονομική λύση καθώς η ΑΕΚ δεν ήθελε να προβεί σε σπατάλες, άνθρωπος του τμήματος σκάουτινγκ. Ακολούθως δόθηκε η έγκριση του τεχνικού διευθυντή. Εν συνεχεία, ο προπονητής είπε το "ναι" όταν ρώτησε στην πατρίδα του για το στυλ παιχνιδιού του. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος ο Χιμένεθ δεν γνώριζε τον Μοράν, δεν τον είχε παρακολουθήσει και δεν είχε ξεκάθαρη εικόνα. Απλά τον προτίμησε ανάμεσα σε άλλους.

Στην πορεία, δεν έμεινε ευχαριστημένος από όσα είδε στην πράξη, αφήνοντας τον χωρίς επίσημο αγώνα για περισσότερο από δύο μήνες. Μερίδιο ευθύνης σαφώς του αναλογεί, αλλά μάλλον κατά ποσοστό λιγότερο και από το 1/3, καθώς στη λίστα των υποψηφίων μέσων του περασμένου Γενάρη στα οικονομικά δεδομένα της ομάδας, οι περισσότεροι είχαν χειρότερο βιογραφικό από τον Ισπανό, ο οποίος πάντως αναμένεται να συνεχίσει στην ομάδα.

ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ - ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Ο πρώην μεσοεπιθετικός του ΠΑΟ έχει συμβόλαιο για επιπλέον δύο σεζόν με την ΑΕΚ, αλλά προέρχεται από την πιο κακή περίοδο της καριέρας του. Ο Χιμένεθ έχει πίστη στα προσόντα του, όμως δεν διαπιστώνει στον Κλωναρίδη την πνευματική ηρεμία και σιγουριά για να αποδώσει όπως πραγματικά θα μπορούσε βάσει των χαρακτηριστικών του.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Κοινώς ο ταχύτατος μεσοεπιθετικός δεν τον πείθει ότι διαθέτει τα ψυχικά αποθέματα για να σηκώσει το μεγάλο βάρος απαιτήσεων που ακολουθούν την ΑΕΚ. Δεν είναι αρνητικός στην παραμονή του, ωστόσο αν υπάρχει περιθώριο για αντικατάσταση, δεν θα τον ενοχλούσε να παραχωρηθεί, καλύτερα ως δανεικός σε ομάδα που θα του παρείχε ρόλο βασικού.

ΑΪΝΤΑΡΕΒΙΤΣ - ΠΡΟΣ ΤΟ "ΑΝΤΙΟ"

Πρόκειται για έναν εξαίρετο χαρακτήρα, υπόδειγμα στα αποδυτήρια και άνθρωπο που είναι αγαπητός. Ωστόσο τα στοιχεία του είναι τέτοιοι που καθιστούν ως πολύ δύσκολη για τον προπονητή τη δραστηριοποίησή του σε ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό και να προχωρήσει στην Ευρώπη.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Είναι εμφανώς αργός για το σύγχρονο ποδόσφαιρο, αν και έχει το ελαφρυντικό ότι σπανίως έχει παίξει στη θέση του. Βέβαια είναι σχεδόν να χρησιμοποιηθεί σε αυτή στην "Ενωση". Έχει και αυτός συμβόλαιο για επιπλέον έναν χρόνο, όμως η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να βρει έναν τρόπο λύσης συνεργασίας, αρκεί ασφαλώς να συναινέσει και ο Σουηδός, μαθαίνοντας ότι υπολογίζεται ακόμα λιγότερο.

ΜΑΣΟΥΝΤ - ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ

Ο Χιμένεθ εξακολουθεί να έχει πίστη στα καλά στοιχεία του Ιρανού. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα φθηνή περίπτωση και για ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν έβγαλε έπαρση και κακό χαρακτήρα στην ΑΕΚ, δεν θα είχε πρόβλημα με την παραμονή του , εφόσον δεν αποκτηθεί κάποιος καλύτερος για να υπάρχει βάθος στη μεσοεπιθετική γραμμή.

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χιμένεθ θέλει περισσότερους παίκτες ποιότητας και ένα μεγαλύτερο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι και ίσως ο Ιρανός να αποτελέσει λύση που θα αποδώσει καλύτερα με θερινή προετοιμασία. Βέβαια οι πιθανότητες παραμονής δεν είναι με το μέρος του...

Photo Credits: Eurokinissi









TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ