ΑΕΚ

Ο Σωτηρόπουλος, η αλλαγή στην αλλαγή και η επόμενη μέρα

Ο Σωτηρόπουλος, η αλλαγή στην αλλαγή και η επόμενη μέρα
Κωστένογλου, απογοήτευση INTIME SPORTS

Στο ίδιο έργο θεατές ακόμα μια χρονιά για την ΑΕΚ, που είχε την τύχη στα χέρια της να πετύχει την υπέρβαση, αλλά στο τέλος διαιτησία, και λάθος επιλογές στο κρίσιμο σημείο έφεραν την 3η θέση στη σεζόν και τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ. Το Sport24.gr αναλύει

Το 'χει φαίνεται η μοίρα της, λίγο πριν φτάσει στην πηγή, να στερεύει ή για την ακρίβεια "κάποιος" να κόβει το νερό. Το βράδυ της Κυριακής η ΑΕΚ έπαιζε τελικό... Τσάμπιονς Λιγκ, έναν τελικό που η νίκη ενδεχομένως να τις εξασφάλιζε πολύ πιο γρήγορα απ' όσο ονειρεύονται οι φίλοι της, την οικονομική ηρεμία και την αγωνιστική της αντεπίθεση.

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό με 1-0, ήρθε να τελειώσει τα όποια όνειρα έκαναν στην κιτρινόμαυρη οικογένεια, αν και το αποτέλεσμα φαινόταν προδιαγεγραμμένο για άλλη μια σεζόν. Πάντως, για να τα λέμε όλα, η βοήθεια από τον πάγκο δεν ήρθε ποτέ και αν στην διαιτησία καταλογίσει κάποιος το 60% της ευθύνης για το αποτέλεσμα, το άλλο 40% πηγαίνει στον πάγκο.

Δεν υπάρχει δικαιολογία "δεν είδα" κ. Σωτηρόπουλε

Ότι και να γράψουμε για την φάση του 16', είναι χιλιοειπωμένο στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ εδώ και χρόνια. "Ανθρώπινο λάθος", "δύσκολη φάση", "να πάει σε οφθαλμίατρο"... Και απ' ότι φαίνεται δεν θα σταματήσουμε ποτέ να τα γράφουμε μέχρι να χαρακτηριστούμε γραφικοί.

Στο 16ο λεπτό, ο Λυμπερόπουλος καλυπτόμενος, ανοίγει το σκορ για την ΑΕΚ, αλλά ο κ. Σωτηρόπουλος είδε(;) οφσάιντ και ακύρωσε το γκολ και όχι την φάση (όπως θέλουν να λένε οι "αντικειμενικοί").

Ακόμα και η αμφιβολία είναι υπέρ του επιτιθέμενου, εκτός και αν ο βοηθός του Τάσου Κάκου είδε τον Λυμπερόπουλο ένα μέτρο μπροστά! Μιλάμε για ένα πεντακάθαρο γκολ που θα ανάγκαζε τον κουρασμένο Παναθηναϊκό, να βγει να κυνηγήσει την ισοφάριση (εάν άντεχε) και την ΑΕΚ να χτυπούσε στην αντεπίθεση. Πάμε σε άλλο ματς μετά...

Αλλά πάλι έγιναν τα ανθρώπινα λάθη (όπως πριν από 7 χρόνια), η ΑΕΚ έμεινε εκτός διεκδίκησης των πακέτων του Τσάμπιονς Λιγκ και όλα καλά. Άλλωστε, υπήρξε καμία διαμαρτυρία της διοίκησης; Όχι!

Σε κακή μέρα ο Κωστένογλου

Μέσα σε όλα, η ΑΕΚ χθες είχε και δύο αναγκαστικές αλλαγές του Λεονάρντο και του Μανωλά, που αν έπαιζαν κανονικά ίσως να μιλήσουμε και πάλι για άλλο αποτέλεσμα. Σίγουρα όμως, η αντίδραση από τον πάγκο δεν ήταν η ενδεδειγμένη για ένα τέτοιο ματς.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, με τις αλλαγές του, περισσότερο δημιούργησε πρόβλημα στην ομάδα παρά την βοήθησε. Και αν θελήσουμε να είμαστε καλόπιστοι και να τις δικαιολογήσουμε όλες τις κινήσεις του (δεν θα αναλύσουμε, ο καθένας έχει άποψη), η αλλαγή στην αλλαγή σε έναν 17χρονο 10 λεπτά από την είσοδο του στο παιχνίδι, είναι απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη.

Μιλάμε για ένα παιδί που αφού το εμπιστεύεσαι να μπει σε ένα τέτοιο ματς, το αφήνεις να ολοκληρώσει το ματς και δεν το καις, χρεώνοντας του στην ουσία το γκολ του Παναθηναϊκού. Στην τελική, δεν τον κυνηγούσε μόνο ο Φούντας, αλλά ακόμα τρεις ποδοσφαιριστές. Σε κακή μέρα ο Κωστένογλου, στο πιο κρίσιμο ματς της ΑΕΚ. Η συγκεκριμένη απόδοση του, ίσως να είναι και κριτήριο για το μέλλον του.

Η επόμενη μέρα

Η σεζόν τελείωσε και παρά την τρίτη θέση, χαρακτηρίζεται ως καταστροφική σε όλα τα επίπεδα. Από την διοίκηση και το στήσιμο της ομάδας το καλοκαίρι που μας πέρασε, μέχρι την απίστευτη αδιαφορία στα οικονομικά, την κάκιστη απόδοση της ΑΕΚ και την "πλάτη" του κόσμου στην ομάδα.

Από χθες, η όποια προσπάθεια γίνεται για την ΑΕΚ, πρέπει να ξεκινήσει αρχικά με ένα format σε όλους τους τομείς και να το πάρει από την αρχή προκειμένου η αναγέννηση της Ένωσης να είναι ένα δύσκολο αλλά εφικτό σχέδιο και όχι όνειρο!

Ο Ντέμης Νικολαΐδης είναι ο μόνος που προσπαθεί να βρει μια λύση και παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει (είναι ακόμα πολλά), θα ξεκινήσει μια προσπάθεια με άγνωστο προορισμό.

Αυτό όμως πρέπει να κάνει ο Ντέμης, αυτός είναι η μόνη λύση για την ΑΕΚ και μαζί του πρέπει να ξυπνήσει και ο κόσμος και να αγκαλιάσει αυτή τη νέα προσπάθεια που σίγουρα θα έχει λάθη, σίγουρα θα έχει δύσκολες αποφάσεις, αλλά σίγουρα θα δίνει προοπτική για την ΑΕΚ. Άλλωστε, η προοπτική και το μέλλον του δικεφάλου, είναι μόνο ο κόσμος!

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ