ΑΕΚ

Ο πρώτος "έλεγχος" της νέας ΑΕΚ

Ο πρώτος "έλεγχος" της νέας ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα σας παρουσιάζει τον έλεγχο των παικτών της ΑΕΚ, με σκοπό στο τέλος της σεζόν να μπορείτε να ξεχωρίσετε τους παίκτες που θα έχουν ρόλο στην Β' Εθνική αλλά και στο μέλλον... (videos)!

Η σεζόν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για την ΑΕΚ και η διαφορά δυναμικότητας επιβεβαιώνει την αίσθηση που υπήρχε απ' όλους που εμπλέκονται στην καθημερινή κιτρινόμαυρη καθημερινότητα πως πρόκειται για μια... διαδικαστική χρονιά.

Αν και έχει περάσει μόλις ένας μήνας από την επίσημη έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ΑΕΚ, τα μεταγραφικά σενάρια για του... χρόνου δίνουν και παίρνουν. Με αφορμή λοιπόν ανώτερη δυναμικότητα της Ένωσης για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, αλλά και την έντονη μεταγραφολογία που έχει ξεκινήσει, αποφασίσαμε στο Sport24.gr να σας... ετοιμάζουμε για την σεζόν 2014-2015.

Συγκεκριμένα κάθε 6 αγωνιστικές πρωταθλήματος, θα σας παρουσιάζουμε τον έλεγχο του ρόστερ της ΑΕΚ, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες ατομικά του κάθε ποδοσφαιριστή, ούτως ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα το καλοκαίρι του 2014 για τον καθένα ξεχωριστά.

Ο έλεγχος θα γίνεται για τους παίκτες που θεωρούνται βασικοί, θα γίνονται μα τα εξής κριτήρια:έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το 50% των παιχνιδιών που έχει δώσει η ΑΕΚ από την αρχή της σεζόν, αγωνίζονται τουλάχιστον 20 λεπτά σε κάθε αγώνα συμμετοχής. Ξεκινάμε λοιπόν...

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ηλίας Βούρας: Ξεκίνησε δυναμικά στον αγώνα με τον Μανδραικό και μάλιστα χρειάστηκε να επέμβει σε δύο δύσκολες στιγμές. Δέχτηκε το μοναδικό γκολ στην άμυνα της ΑΕΚ, στον αγώνα με την Θύελλα Ραφήνας.

Φώτης Καραγκιολίδης: Έκανε ντεμπούτο στο Κύπελλο της Γ' Εθνικής και σε συνδυασμό με τον μικροτραυματισμό του Βούρα, συνέχισε και στο πρωτάθλημα. Έχει δώσει τρεις αγώνες και στους τρεις με ιδιαίτερη επιτυχία. Η αλήθεια είναι πως εμπνέει περισσότερη σιγουριά κάτω από τα δοκάρια

ΑΜΥΝΑ

Νίκος Γεωργέας: Πρόκειται για τον αρχηγό της ΑΕΚ που σε κάθε παιχνίδι επιβεβαιώνει την αξία που κουβαλάει στο χέρι του, ιδιαίτερα με την αγωνιστική του κατάσταση. Ο Φούλης, με την μέχρι τώρα παρουσία του έχοντας 5 90λεπτα και ένα γκολ, σίγουρα έχει μια θέση για το ρόστερ της επόμενης σεζόν

Σταύρος Πεταυράκης: Ξεκίνησε ως αναπληρωματικός, πίσω από τον Τσουμάγκα, αλλά στα τελευταία 3 παιχνίδια με την απόδοση του έχει κερδίσει την θέση του βασικού στην αριστερή πλευρά. Σοβαρό και μυαλωμένο παιχνίδι από τον 21χρονο αμυντικό, με πολλές ανάσες. Σίγουρα έχει ξεχωρίσει στα πρώτα ματς της σεζόν.

Σταύρος Σταθάκης: Ξεκίνησε τη σεζόν με το εντυπωσιακό γκολ στην Φυλή επί του Μανδραικού, αλλά παρόλα αυτά ασκήθηκε προς το πρόσωπο του αυστηρή κριτική. Απάντησε όμως με τις εμφανίσεις του και αυτή την στιγμή ο Σταθάκης αποτελεί ίσως τον πιο σοβαρό και έμπιστο αμυντικό της ΑΕΚ. Πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι (παίρνει μέρος και στην επίθεση), δυναμικός και με καλό χειρισμό της μπάλας. Αν συνεχίσει έτσι, σίγουρα και του χρόνου θα βρίσκεται στο ρόστερ

Σωκράτης Τσουκαλάς: Ξεκίνησε ως ο βασικός δεξιός μπας τη σεζόν, δείχνοντας κάποια καλά στοιχεία, αλλά τα λάθη του μέσα στον αγώνα, έδωσαν το δικαίωμα στον Δέλλα να δοκιμάσει και τον Νίκο Αργυρίου. Την δεδομένη χρονική στιγμή έχει μείνει στον πάγκο, τα τρία τελευταία ματς.

Τάσος Τσουμάγκας: Ξεκίνησε βασικός την χρονιά με τρεις αγώνες, αλλά έδειξε μακριά από τις περσινές του εμφανίσεις, που παρότι η ΑΕΚ παρέπεε, εκείνος κατάφερνε να ξεχωρίζει. Φέτος δεν έχει γίνει αυτό και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί στους κοιλιακούς, βρίσκεται εκτός αποστολής στα τελευταία τρια ματς. Δεν αποκλείεται για τις φετινές εμφανίσεις, να ευθύνεται και ο τραυματισμός του. Όλα θα φανούν στην συνέχεια.

Νίκος Αργυρίου: Πρόκειται για μπακ που έχει προκαλέσει δειλά δειλά τα θετικά σχόλια όσων βρίσκονται στην ομάδα και ιδιαιτέρως του Βασίλη Μπορμπόκη που ήταν παράδειγμα προς μίμηση για την συγκεκριμένη θέση. Ξεκίνησε ως αναπληρωματικός, αλλά τα λάθη του Τσουκαλά, του έδωσαν την δυνατότητα να μπει στην ενδεκάδα και στα τρια τελευταία ματς να είναι βασικός. Έχει ταχύτητα και ωριμότητα στο αμυντικό του παιχνίδι, ενώ βγαίνει εξίσου καλά όταν η ΑΕΚ έχει κατοχή. Έχει καλή σέντρα και σίγουρα το μέλλον είναι δικό του

ΜΕΣΟΙ

Δημήτρης Ανάκογλου: Βασικός και αναντικατάστατος ο νεαρός μέσος του δικεφάλου, αλλά άτυχος στο δεύτερο ματς της σεζόν, καθώς τραυματίστηκε στον ώμο και έφτασε να αγωνιστεί ξανά την περασμένη Κυριακή (3/11). Στα πρώτα ματς έδειξε κάποια από τα καλά του στοιχεία, αλλά ήταν και αυτός εγκλωβισμένος όπως όλη η ΑΕΚ στην έναρξη της περιόδου. Σίγουρα μιλάμε για παίκτη που θα κάνει την διαφορά στην... Superleague.

Δημήτρης Γροντής: Ξεκίνησε ως αλλαγή στα δύο πρώτα ματς της σεζόν, αλλά στα επόμενα τέσσερα ματς, πήρε φανέλα βασικού και δείχνει σημαντικά σημάδια βελτίωσης από πέρυσι, αφήνοντας υποσχέσεις για τον μέλλον. Έχει την κάθετη πάσα, έχει έξυπνη κίνηση και φέτος απέκτησε και τσαμπουκά. Του λείπει το σουτ που χρειάζεται κάποιος στην θέση που αγωνίζεται.

Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο: Εντάξει δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα για τον Ισπανό μέσο. Είναι πολυτέλεια για την Γ' και την Β'. Από την έναρξη της περιόδου έχει χάσει μόλις... 1 λεπτό

Βαγγέλης Πλατέλας: Ένα επίπεδο πάνω ο νεαρός μεσοεπιθετικός που στα πρώτα τρία ματς ήταν βασικός με δύο γκολ. Ο τραυματισμός όμως στην Καλλιθέα, τον άφησε εκτός και όλα δείχνουν πως θα αγωνιστεί ξανά στον αγώνα Κυπέλλου με τον Άγιο Νικόλαο. Σίγουρα μέσα στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Βασίλης Ρόβας: Αποκτήθηκε για την εμπειρία και την ποιότητα του που θα μπορούσε να βοηθήσει την ΑΕΚ στις χαμηλές κατηγορίες. Ξεκίνησε με κάποια λάθη, αγωνιζόμενος στον χώρο του κέντρου, αλλά η μεταφορά του στο κέντρο της άμυνας, τον έκανε να διακριθεί και να αποτελεί έναν από τους βασικούς και αναντικατάστατους για τον Τράι. Έξυπνες τοποθετήσεις, γρήγορα βγαίνει προς την μπάλα, ενώ έχει καλή μακρινή πάσα και μπορεί να κάνει παιχνίδι από πίσω.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Ιβάν Μπρέσεβιτς: Αποκτήθηκε ως ο ξένος επιθετικός που θα βάλει τα εύκολα γκολ και ουσιαστικά η ΑΕΚ επένδυσε πάνω του για το μέλλον. Μέχρι στιγμής η αλήθεια είναι πως δεν έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Έχει πετύχει δύο γκολ αγωνιζόμενος ως βασικός σε τέσσερα ματς και σε ένα ως αλλαγή. Δεν δείχνει να έχει το εύκολο γκολ, διότι έχει βρεθεί πολλές φορές σε τέτοια θέση αλλά το χάνει. Έχει καλή σωματοδομή, είναι γρήγορος για το ύψος του και δείχνει να κατέχει λίγο από μπάλα. Αλλά μέχρι τώρα δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί, με αυτές τις εμφανίσεις, ότι θα είναι ο βασικός φορ της ΑΕΚ και τα επόμενα χρόνια

Αλεξάντερ Ντακόλ: Έχει μεταφέρει την ποιότητα του στην επίθεση της ΑΕΚ αλλά και τα γκολ του. Πρώτος σκόρερ (μαζί με Πόποβιτς) μέχρι σήμερα με 3 τέρματα. Παρόλα αυτά, δεν έχει πιάσει καμία σπουδαία απόδοση σε κάποια ματς και σίγουρα αν φορτσάρει μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα. Είναι δεδομένο πως θα είναι στο ρόστερ και του χρόνου.

Ζντράβκο Πόποβιτς: Ήρθε στην ΑΕΚ ως σημαντική προσθήκη, αλλά στα πρώτα (έχασε το δεύτερο του πρωταθλήματος) δεν ήταν σε καλή φυσική κατάσταση και χρειάστηκε χρόνο. Πλέον αποτελεί βασικό παίκτη της ΑΕΚ, με 3 γκολ σε συνολικά 5 παιχνίδια. Πρόκειται για παίκτη που στέκεται και στην Β' σίγουρα.

ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΕΛΛΑ

Σε αυτή την κατηγορία θα βάλουμε δύο παίκτες που βρίσκονται συνέχεια μέσα στις αλλαγές του προπονητή της ΑΕΚ, δείγμα της πίστης του Έλληνα τεχνικού στο ταλέντο τους:

Ορέστης Πλαηαρούτας: Έχει αγωνιστεί δεκάλεπτα και δεκαπεντάλεπτα σε τέσσερα ματς από τα 6. Πρόκειται για έναν μέσο με στοιχεία στα οποία αξίζει η ΑΕΚ να επενδύσει πάνω του και αυτό το ξέρει πρώτος ο Δέλλας. Έχει ταχύτητα, έξυπνη κίνηση, θράσος και είναι "μπουκαδόρος" με την μπάλα στα πόδια

Τρύφωνας Καζβιρόπουλος: Πρόκειται για το Νο1 ταλέντο αυτή την στιγμή στο ρόστερ πρώτης και δεύτερης ομάδας. Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός του δικεφάλου, έχει θράσος με την μπάλα στα πόδια, δύσκολα μπορείς να τον κόψεις χωρίς φάουλ και διαθέτει εξαιρετικό σουτ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ