ΑΕΚ

Ο πιο μεγάλος από τους μικρούς

Ο πιο μεγάλος από τους μικρούς
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταπιάνεται με την αλματώδη εξέλιξη του Γροντή από το καλοκαίρι του 2012 στο Τσέστερ της Αγγλίας ως σήμερα. Ο συνεσταλμένος και σοβαρός νέος που διαμορφώνει χαρακτήρα καθοριστικού ποδοσφαιριστή, οι δύσκολες οικογενειακές στιγμές και πως ο Δέλλας βρήκε το κουμπί του.

Όταν το καλοκαίρι του 2012 στο Τσέστερ ο τότε προπονητής της ΑΕΚ Βαγγέλης Βλάχος επαινούσε τον Δημήτρη Γροντή με τρόπο πρωτόγνωρο για έναν πιτσιρικά που είχε συνηθίσει να τερματίζει στην 11η θέση του πρωταθλήματος β' ομάδων και είχε κληθεί να "χωρέσει" στα παπούτσια του Λεονάρντο ή του Χοσέ Κάρλος, πολλοί πίστεψαν ότι υπερέβαλε.

" Έχεις πολύ μυαλό αγόρι μου, θα πας μπροστά, δεν μπορεί να σε νικήσει κανείς" φώναζε ο Βλάχος για να του ανεβάσει το ηθικό κατά τη διάρκεια της θερινής προετοιμασίας.

Ο συνεσταλμένος νεαρός με το ήρεμο πρόσωπο και την παγωμένη αγωνιστική συμπεριφορά, δεν το έπαιρνε και τόσο επάνω του. Χαμήλωνε το κεφάλι προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή του.

Δεν ήταν έτοιμος, όπως και πολλοί άλλοι... Και μέσα στη σεζόν, λόγω των ασύλληπτων προβλημάτων που προέκυψαν και της αδυναμίας της ΑΕΚ να εμφανίσει στο προσκήνιο νέους ήρωες και να τους αναδείξει σε καθοριστικούς πρωταγωνιστές, ο Γροντής χάθηκε. Δεν χάθηκε όμως το ταλέντο του.

"Αυτός είναι που θα πάει μπροστά"

Κατά τη διάρκεια της περυσινής σεζόν σε διαδικασία συνεντεύξεων με τους Μιγκέλ Κορδέρο, Γιάγκο Φερνάντεζ, Αντώνη Πετρόπουλο και Παύλο Μητρόπουλο, διαπίστωσα ότι οι ικανότητες και δεξιότητες του Γροντή είχαν αποκτήσει υψηλή δημοφιλία εντός των κιτρινόμαυρων αποδυτηρίων.

Την ίδια ερώτηση απεύθυνα και στους τέσσερις προαναφερθέντες: " Αν έπρεπε να επιλέξετε έναν εκ των ταλαντούχων πιτσιρικάδων της ΑΕΚ για την ενδεκάδα, ποιος θα ήταν;". Δεν τους πήρε περισσότερο από 3-4 δευτερόλεπτα να απαντήσουν, δεν χρειάστηκε καν να σκεφτούν: " ο Γροντής φυσικά"!

Τι έβλεπαν σε εκείνον που δεν είδαμε πέρυσι όλοι οι άλλοι λόγω του παραγκωνισμού του; Το καθαρό μυαλό του όταν έχει τη μπάλα στα πόδια, την ικανότητα να διαβάζει γρήγορα τις επιλογές του και να "ακουμπάει" στην ιδανική, τον τρόπο δουλειάς του στις προπονήσεις.

Αν έπρεπε να του καταλογίσουν ένα μειονέκτημα, αυτό θα ήταν η υπερβολική για ποδοσφαιριστή ταπεινότητά του: " Πες και ένα μαλ..α μια φορά, νευρίασε ρε, θέλω να σε δω να θυμώνεις" τον είχε μαλώσει σε μία από τις καλοκαιρινές προπονήσεις ο Βλάχος, ενθυμούμενος ότι εκείνος σε ηλικία 20 ετών ήταν ήδη καταξιωμένος ποδοσφαιριστής και αρχηγός της ΑΕΚ. Δεν έπιασε...

Οι δυσκολίες και ο Δέλλας

Κατά τη διάρκεια της περυσινής σεζόν, ο Γροντής έφτασε στο σημείο σχεδόν να εκλιπαρεί την τότε ανήμπορη αλλά γαντζωμένη στις καρέκλες τις διοίκηση της ΑΕΚ για τα 400 ευρώ που απαιτούνταν ώστε να πληρωθεί το ενοίκιο του σπιτιού του.

Με δύο γονείς άνεργους και την οικονομική κρίση να εξουθενώνει και τη δική του οικογένεια, προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια του, να σιτιστεί σωστά και να παίξει ποδόσφαιρο. Δύσκολα πράγματα...

Φλερτάρισε με την έξοδο (την οποία επέλεξαν πολύ συμπαίκτες του), ωστόσο φέρθηκε περισσότερο έξυπνα από εκείνους.

Όταν ο Λυμπερόπουλος και ο Δέλλας του εξήγησαν ότι στην ΑΕΚ της Γ' Εθνικής θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί, τονίζοντας παράλληλα τη σιγουριά του Μελισσανίδη και ότι τα όποια (λίγα ακόμα) χρήματα είναι να παίρνει θα του δίδονται κανονικά, ο Γροντής σκέφτηκε ώριμα.

Επέλεξε την παραμονή στην ΑΕΚ και απαλλαγμένος από το άγχος της βιωσιμότητας και τη μέγγενη της περυσινής ανέχειας, πάτησε στα πόδια του και άρχισε να αποδίδει αυτό που πραγματικά μπορεί.

Η πρόκληση είναι τώρα!

Σήμερα η ΑΕΚ κερδίζει έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος τυγχάνει να είναι και εξαιρετικός χαρακτήρας. Σέβεται και αναγνωρίζει, αντιλαμβάνεται που βρίσκεται και λειτουργεί ως υπηρέτης της ομάδας.

Ο Δέλλας τον απελευθέρωσε μιλώντας του αρκετά και βοηθώντας τον να αποβάλει φοβίες και άγχη και να αφοσιωθεί στο ποδόσφαιρο. Παράλληλα φαίνεται ότι βρήκε και τη θέση που του ταιριάζει καλύτερα, αυτή του αριστερού χαφ.

Στα 19 χρόνια του, ο προερχόμενος από τα σπλάχνα της Ένωσης Γροντής δεν αντιμετωπίζεται πλέον ως μία ελπίδα για το μέλλον.

Είναι ένας έτοιμος ποδοσφαιριστής και γι αυτό πρέπει και ο ίδιος να πείσει τον εαυτό του, αφήνοντας πίσω του το άλλοθι ότι είναι ακόμα μικρός οπότε πρέπει να κάνουν υπομονή μαζί του. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και έχουν την μορφή του "εδώ και τώρα"!

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ