ΑΕΚ

Ο πεντάλογος παραμονής του Χιμένεθ

Ο πεντάλογος παραμονής του Χιμένεθ
Μανόλο Χιμένεθ INTIME SPORTS

Ο ισπανός προπονητής της ΑΕΚ πολιορκήθηκε από ομάδες της πατρίδας του, ενδεχομένως να δεχθεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση τις επόμενες ημέρες από εκείνες, ωστόσο στην τηλεφωνική επαφή που είχε με τον Σταύρο Αδαμίδη ξεκαθάρισε ότι «δεν έχω καμία πρόθεση να φύγω, Συνεχίζουμε όπως έχουμε πει».

Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ και εξηγεί τους πέντε βασικούς λόγους παραμονής του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ.

Οικονομικό: Η Χετάφε έπιασε ταβάνι στις 500.000 ευρώ ενώ ο Ισπανός με την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας έλαβε φέτος από την ΑΕΚ 850.000 ευρώ. Οι πάγιες αποδοχές του στην Ένωση μετρώνται σε 750.000 ευρώ ενώ με τα επιμέρους μπόνους στόχων (κατάκτηση του τίτλου ή της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα, προκρίσεις στην Ευρώπη, συμμετοχή στο επόμενοΤσάμπιονς Λιγκ κλπ.) αυτές μπορούν να ξεπεράσει το 1,2 εκατ.ευρώ.

Καλύτερες αποδοχές στην Ελλάδα από ότι θα είχαν στην Ισπανία προβλέπονται και για τους συνεργάτες του τους οποίους ο Μανόλο θέλει να έχει πάντα ικανοποιημένος διότι τους θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού και της δουλειάς του.

Φιλοδοξία: Για έναν ξένο τεχνικό, το να οδηγεί την ομάδα που αναλαμβάνει στην κατάκτηση ενός τίτλου ύστερα από εννέα στείρα χρόνια αποτελεί το μεγάλο χαρτί για τη συνέχιση της καριέρας του στον ίδιο επαγγελματικό χώρο.

Ο Χιμένεθ θεωρεί ότι έκανε το μεγάλο βήμα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου της ΑΕΚ και τώρα θέλει να περάσει στο επόμενο στάδιο: στη δημιουργία ομάδας που η οποία θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και θα διεκδικεί τίτλους κάθε σεζόν στηριζόμενη σε έναν κορμό που θα δημιουργηθεί φέτος.

Δέσιμο: Ο Χιμένεθ έχει ταυτιστεί με τους ανθρώπους της ΑΕΚ, εκτιμά ιδιαίτερα την ειλικρίνειά τους και το γεγονός ότι του έχουν ξεκαθαρίσει απόλυτα την κατάσταση και το πως θα κινηθούν. Έχει να το λέει ότι σε όλη τη διάρκεια της σεζόν είχε δίπλα του ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούσαν να του κάνουν τη ζωή του εύκολη και να τον βοηθήσουν να εγκλιματιστεί με τον πλέον ομαλό τρόπο στις νέες συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης.

Στις μεγάλες της μεγάλης κρίσης και αμφισβήτησης, η διοίκηση της ΑΕΚ δεν προχώρησε στις συνήθεις δηλώσεις στήριξης οι οποίες στην Ελλάδα είθισται να καταλήγουν σε απολύσεις προπονητών. Στάθηκε στο πλευρό του με πράξεις, έδειξε εμπιστοσύνη στο έργο του προπονητή και δεν επιχείρησε ποτέ να παρέμβει σε αυτό. Στάση την οποία ο Χιμένεθ εκτίμησε απεριόριστα.

Δημιουργία: Καμία από τις ομάδες που προσέγγισαν τον 47χρονο τεχνικό, του προσέφεραν την πρόκληση που δημιουργεί το project ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για την ομάδα που θα χτιστεί από την αρχή σύμφωνα με τις δικές του ποδοσφαιρικές αρχές, ιδέες και επιλογές, γι αυτό και δεν βλέπει την ώρα να βάλει μπροστά για το καινούργιο δημιούργημα.

Η ΑΕΚ της επόμενης σεζόν θα αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από ποδοσφαιριστές τους οποίους ο ίδιος ο Χιμένεθ θα έχει περάσει από το μικροσκόπιο του (τον Μπουγαΐδη για παράδειγμα τον παρακολούθησε σε 3-4 αγώνες, έστω μέσω DVD προτού δώσει την συγκατάθεσή του ώστε να αποκτηθεί, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι δεν είναι βέβαιο πως θα παίξει άμεσα στην πρώτη ομάδα!) ώστε να γνωρίζει τι μπορεί να περιμένει από αυτούς.

Ατμόσφαιρα: Παρά τις περιόδους μιζέριας, εσωστρέφειας και ψυχαναγκασμού, σε πείσμα των δυσκολιών και κάποιων ταπεινωτικών αποτελεσμάτων που προκάλεσαν άσχημο κλίμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ο Χιμένεθ κέρδισε εν τέλει το στοίχημα των αποδυτηρίων, τον σεβασμό των παικτών του αλλά και την αναγνώριση πολλών εξ αυτών ότι οι συμβουλές και τα παραγγέλματά του βοήθησαν στο να γίνουν καλύτεροι.

Ο Χιμένεθ ξέρει ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που τον εκτιμούν πολύ και παίζουν και για εκείνον, το μεγαλύτερο κέρδος του δε είναι ότι πρόκειται ως επί το πλείστον για Έλληνες! Αν ρωτήσει κανείς τους Δέλλα, Λυμπερόπουλο, Καράμπελα, Λαγό, Γεωργέα, Μάκο και Μανωλά θα ακούσει καλά λόγια για τον Ισπανό. Και αυτό αναμφίβολα μετράει πολύ και για τους επόμενους ποδοσφαιριστές που θα προστεθούν στο ρόστερ κατά την εφαρμογή του σχεδίου ελληνοποίησης της ομάδας που ήδη τέθηκε από τη διοίκηση.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ