ΑΕΚ

Ο... Γενάρης ξεκίνησε στην ΑΕΚ

Ο... Γενάρης ξεκίνησε στην ΑΕΚ

Η σεζόν 2014-2015... πλησιάζει και παρότι ακόμα δεν έχουν γίνει τα μισά παιχνίδια της ΑΕΚ στην Γ' Εθνική, οι υπεύθυνοι του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ένωσης έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση ποδοσφαιριστών ενόψει... Ιανουαρίου προκειμένου να ετοιμάσουν κατά 90% το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Διαβάστε στο Sport24.gr όλα τα ονόματα που έχουν γραφτεί και τι ισχύει στην κάθε περίπτωση

Τα πράγματα έχουν αλλάξει στην ΑΕΚ προς το καλύτερο και πλέον η λογική "προσέχουμε για να έχουμε" αποτελεί μότο για το ποδοσφαιρικό επιτελείο εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Στην ΑΕΚ ο προγραμματισμός είναι το βασικό της όπλο με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να συντονίζει τους Νίκο Λυμπερόπουλο, Τραϊανό Δέλλα, Άκη Ζήκο για να ξεκινήσει η ενίσχυση τόσο στην βασική ομάδα όσο και στις Ακαδημίες!

Ο Γενάρης κρύβει... εκπλήξεις και ευκαιρίες!

Για τον λόγο αυτό στην ΑΕΚ οι μεταγραφικοί φάκελοι έχουν ανοίξει με όλες τις περιπτώσεις που εξετάζονται και έχουν ξεχωρίσει από τις βασικές λίστες ποδοσφαιριστών. Μέσα σε αυτούς τους φακέλους, υπάρχουν και οι παίκτες των οποίων το συμβόλαιο με την ομάδα τους ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει ότι τον Γενάρη θα έχουν την δυνατότητα να συμφωνήσουν με όποιον θέλουν. Φυσικά όλες οι συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν είναι για την Γ' αλλά για την επόμενη χρονιά στην Β'!

Άλλωστε η λογική της "νέας" ΑΕΚ, είναι το ρόστερ της σεζόν που ο δικέφαλος θα αγωνίζεται στην Β' Εθνική, να έχει ολοκληρωθεί κατά 80-90% πριν από το καλοκαίρι. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι πως στους στόχους δεν υπάρχουν λύσεις μόνο για την Α' ομάδα, αλλά και για τις ακαδημίες, δείγμα της δουλειάς που γίνεται πλέον στους κιτρινόμαυρους.

Τι ισχύει στην κάθε περίπτωση

Επειδή όμως τα φώτα κλέβει, όπως είναι φυσιολογικό, η πρώτη ομάδα, στο Sport24.gr θα σας παρουσιάσουμε όλες τις περιπτώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν γραφτεί στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ, μεταφέροντας παράλληλα τις πληροφορίες για την κάθε μια περίπτωση.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε, πως στις λίστες που κρατούν στα χέρια τους οι υπεύθυνοι των μεταγραφικών θεμάτων, υπάρχουν πάνω από 50 ονόματα. Ξεκινάμε από τα τελευταία ονόματα και προχωράμε με όσα έχουν ακουστεί. Ποιοι από αυτούς θα υπάρχουν στο ρόστερ της νέας σεζόν;

Στάθης Ταυλαρίδης: Έχει πολλά από τα στοιχεία που ψάχνει η ΑΕΚ για την θέση της άμυνας, όπως η δύναμη και η εμπειρία από Ευρωπαϊκές παραστάσεις αλλά η ηλικία του είναι ένα σημείο που "χαλάει" το προφίλ του. Γενικά η Ένωση ψάχνει να βάλει στα αποδυτήρια της ηγετικές φυσιογνωμίες που θα μπορέσουν να επιβληθούν στους νεαρούς παίκτες και να τους καθοδηγήσουν. Έχουν υπάρξει επαφές, αλλά η υπόθεση δεν είναι τόσο εύκολη λόγω της διάρκειας του συμβολαίου. Υπάρχουν όμως και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, όπως του Κυργιάκου, αλλά και στην καλύτερη εκδοχή με τον Μόρα.

Μιχάλης Σηφάκης: Ο διεθνής τερματοφύλακας αποτελεί μια σοβαρή περίπτωση για την θέση του τερματοφύλακα και στην ΑΕΚ έχουν κάνει τις πρώτες επαφές. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και δεν αποκλείεται η συμφωνία να γίνει από τον Γενάρη. Η λογική αυτής της κίνησης είναι προκειμένου να υπάρχει μια πάρα πολύ δυνατή τριάδα στην Β' Εθνική (Σηφάκης, Βούρας, Καραγκιολίδης). Φυσικά η Ένωση θα αποκτήσει από την Β', διεθνή τερματοφύλακα.

Παναγιώτης Γλυκός: Ο νεαρός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ φαίνεται πως βρίσκεται στη λίστα με τους τερματοφύλακες και μάλιστα υπάρχει έντονη φημολογία για συμφωνία ανάμεσα στους δύο δικεφάλους. Πρόκειται για μια κίνηση - επένδυση που όμως δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες καθώς επιθυμητό στοιχείο στην απόκτηση νέου τερματοφύλακα, είναι η εμπειρία. Η αλήθεια είναι πως μετά τα περιστατικά του Χακόμπο, δυσκολεύει πάρα πολύ.

Θανάσης Καραγκούνης: Τον έχει ξεχωρίσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς από την περίοδο που βρέθηκε στον πάγκο του Ατρομήτου. Πρόκειται για ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, που μπορεί να παίξει στις πλευρές και που φυσικά χρειάζεται και θέλει η ΑΕΚ να έχει Έλληνες που να παίζουν στις θέσεις της επίθεσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αν ο παίκτης δεν φύγει για το εξωτερικό, τότε η περίπτωση να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα είναι η επικρατέστερη.

Χουάν Κάλα: Τεράστια ενίσχυση στην άμυνα, όχι μόνο για την Β' αλλά και γενικά για το μέλλον της ΑΕΚ. Παράλληλα είναι και ακριβή λύση. Ο παίκτης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Σεβίλλη και δεν αποκλείεται να επιστρέψει ξανά στην ΑΕΚ της Β' Εθνικής, αν η πρόταση (οικονομικά) και το πρότζεκτ (αυτό θα του κάνει σίγουρα) είναι σοβαρά όπως ο ίδιος σχολιάζει. Ο ίδιος άλλωστε το δήλωσε και στο Sport24.gr: "Επιστρέφω και στην Β'"

Κώστας Κατσουράνης: Η αξία του ακόμα και στην ηλικία που βρίσκεται είναι πολύ μεγάλη, αποτελεί έναν εκ των αρχηγών της Εθνικής και σίγουρα την διαφορά στην Β' Εθνική θα μπορέσει να την κάνει ακόμα και με τα πόδια δεμένα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ένας εκ των αρχηγών της ΑΕΚ του χρόνου, θα είναι ο Κώστας Κατσουράνης.

Χρήστος Αραβίδης: Η αλήθεια είναι πως ο παίκτης αποτέλεσε από πέρυσι τον βασικό στόχο για την επίθεση της ΑΕΚ και μάλιστα προχώρησε σε μια αρκετά καλή πρόταση για τα δεδομένα της Γ'. Ο ίδιος ο παίκτης είχε τους ενδοιασμούς του, όχι για την Ένωση, αλλά για το πρωτάθλημα και για αυτό αρνήθηκε ευγενικά με "ανανέωση" του ραντεβού για συζήτηση, την σεζόν 2014-2015. Οι πληροφορίες λένε πως δύσκολα οι δύο πλευρές δεν θα πορευτούν μαζί.

Τάσος Αυλωνίτης: Παίκτης με χαρακτηριστικά που θέλουν στην ΑΕΚ να επενδύσουν για τον χώρο της αμυντικής γραμμής. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο παίκτης έχει κλείσει στην Ένωση.

Στέλιος Βασιλείου: Έχει τα χαρακτηριστικά που ψάχνει η ΑΕΚ για την επίθεση. Ένα βραχύσωμο, γρήγορο επιθετικό με καλή τεχνική και δυνατότητα να βλέπει δίχτυα. Ένα στυλ Σιαλμά, που όμως για ευνόητους λόγους δεν ευδοκίμησαν οι προπονήσεις του τελευταίου στα Σπάτα. Φυσικά ο άσος του Λεβαδειακού έχει δυνατότητες εξέλιξης και μάλιστα η ΑΕΚ είναι η ομάδα που ξεχωρίζει από μικρός. Αν βρεθεί η λύση με το συμβόλαιο του, δεν αποκλείεται ο νεαρός επιθετικός να φορέσει τον δικέφαλο στο στήθος.

Δημήτρης Κουρμπέλης: Ταλαντούχος αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης και διεθνής, με την ΑΕΚ να έχει τον πρώτο λόγο σε περίπτωση που ο παίκτης δεν πουληθεί στο εξωτερικό.

Δημήτρης Γούτας: Ο νεαρός και βασικός αμυντικός της Ξάνθης, αποτελεί αξιόλογη λύση για την Ένωση που θέλει να δημιουργήσει την μελλοντική άμυνα της Εθνικής ομάδας. Ο Γούτας βρίσκεται ψηλά στη λίστα και παρότι θόλωσε τα νερά ο Πανόπουλος στις αρχές της σεζόν, για το καλοκαίρι είναι όλα ανοιχτά. Αξίζει να σημειώσουμε πως η Ακριτική ομάδα έχει... πλέον άριστες σχέσεις με την διοίκηση της ομάδας.

Τάσος Καραμάνος - Παναγιώτης Μπάλας: Δύο περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει και που φυσικά έχουν το ΟΚ από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς καθώς τους είχε, τους ξέρει και πιστεύει στην εξέλιξη τους.

Αμίρι Κούρντι - Αλέξανδρος Κούρος: Αρέσουν στον Νίκο Λυμπερόπουλο και φυσικά είναι δύο λύσεις που έχουν μέσα τους ξεκάθαρα το στοιχείο της επένδυσης. Παρόλα αυτά στις δύο θέσεις που αγωνίζονται - υπάρχουν στην ΑΕΚ δύο νέα παιδιά όπως ο Πεταυράκης και ο Αργυρίου που δείχνουν καλά στοιχεία.

Νίκος Κοροβέσης - Δημήτρης Κολοβέτσιος: Οι δύο παίκτες τους ΠΑΣ θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι δεδομένη η "κρούση" της ΑΕΚ αν δεν είχαν υπογράψει ανανέωση στην αρχή της σεζόν, κάτι που μπέρδεψε λίγο την κατάσταση. Πάντως αρέσουν πολύ σαν περίπτωσεις και σύμφωνα με πληροφορίες, στον έναν από τους δύο είχε δοθεί το μήνυμα να... περιμένει.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ