ΑΕΚ

Ο Ανέστης κέρδισε το Νο.1

Ο Ανέστης κέρδισε το Νο.1
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr γράφει για τον τερματοφύλακα που εμφανίστηκε απρόσμενα στη ζωή της ΑΕΚ, εκτόπισε τον Μιχάλη Σηφάκη και παίρνει φανέλα βασικού στην Ένωση.

Είχαν συμπληρωθεί μόλις τρεις αγωνιστικοί μήνες στο περυσινό πρωτάθλημα, όταν στην ΑΕΚ προέκυψε θέμα απόκτησης τερματοφύλακα περισσότερο σίγουρου, ελπιδοφόρου αλλά και αποτελεσματικού από τους (τότε αλλά και νυν) υπάρχοντες.

Ο Ηλίας Βούρας, αν και προερχόταν από μία εξαιρετική σεζόν, μετά το πέρας της οποίας ανακηρύχθηκε ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας της Football League (για την περίοδο 2012/13) δεν ξεκίνησε την καριέρα του στην Ένωση όπως περίμεναν και υπολόγιζαν εκείνοι που τον επέλεξαν.

Ο δε Φώτης Καραγκιολίδης είναι αλήθεια ότι είχε επίσης καλές και κακές στιγμές, οπότε για τους δικούς τους λόγους, στην Ένωση αποφάσισαν ότι θα έπρεπε να κινηθούν άμεσα για κάτι πιο καλό και από τους δύο…

Αυτό το « πιο καλό» αρχικώς συνεπαγόταν ως και το « πιο έμπειρο»! Ο τότε τεχνικός διευθυντής της ομάδας Νίκος Λυμπερόπουλος είχε βολιδοσκοπήσει σε τετ α τετ επαφή με τον Μιχάλη Σηφάκη τις προθέσεις του διεθνούς τερματοφύλακα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της περιόδου εκείνης, προέκυψε μία μικρή οικονομική διαφορά η οποία πάντως θα μπορούσε εύκολα να καλυφθεί αν η ΑΕΚ το αποφάσιζε. Ωστόσο στην πορεία προέκυψε κάτι πιο ενδιαφέρον.

Ο Σηφάκης, ο Ανέστης, η ανατροπή

«Σε σένα βλέπουμε τον επόμενο τερματοφύλακα της εθνικής ομάδας, θα δουλέψεις μαζί μας και θα φτάσεις εκεί ψηλά» είπε ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Ένωσης στον 23χρονο γκολκίπερ Γιάννη Ανέστη (όπως ο ίδιος ο πρώην γκολκίπερ του Πανιωνίου εκμυστηρεύτηκε στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε ως μέλος της ΑΕΚ στο AEK1924.gr), τερματοφύλακα ο οποίος ξεπετάχτηκε τον τελευταίο χρόνο και αναγνωρίζεται από όλους όσοι ξέρουν τη θέση ως ένα διαμάντι!

Στη ζωή της ΑΕΚ μπήκε άξαφνα, όταν έφτασε στα αφτιά του Λυμπερόπουλου ότι είναι παιδί με μπόι 1.97 και άρτια κατάρτιση στους περισσότερους τομείς, άρχισε να ξεπετάγεται μέσα από τον Πανιώνιο. Τον παρακολούθησε, τον παρέπεμψε στον προπονητή τερματοφυλάκων Κωνσταντίνο Καμπόλη και εκείνος ενθουσιάστηκε στην ιδέα ότι θα δουλέψει μαζί του με το όραμα να ετοιμάζει τον επόμενο τερματοφύλακα της εθνικής ομάδας. Εκείνη τη στιγμή το φλερτ με τον Σηφάκη έπαψε να ισχύει…

Η ηλικία και τα προσόντα του Ανέστη, το γεγονός ότι είναι εξαιρετικός στις εξόδους, καλός με τα πόδια, γρήγορος για το ύψος του και κυρίως νεαρός και σαφώς πιο εξελίξιμος, έγειραν υπέρ του την πλάστιγγα της απόκτησης αντί του Σηφάκη ο οποίος κατά κάποιο τρόπο έμεινε κάπως στα… κρύα του λουτρού. Σήμερα ο Ανέστης έχει κερδίσει (δικαιωματικά μέσα από την παρουσία του στα φιλικά ματς) θέση βασικού στην ΑΕΚ και χτίζει την καριέρα του ελπίζοντας σε μία πολυεπίπεδη καθιέρωση.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ