ΑΕΚ

Ο Κορδέρο έκλεισε την πόρτα

Ο Κορδέρο έκλεισε την πόρτα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το διαζύγιο με τον Μιγκελ Κορδέρο, σήμανε και το οριστικό κλείσιμο της πιο μαύρης σελίδας στην ιστορία της ΑΕΚ.

Κατέκτησε το κύπελλο, έπαιξε ξανά στην Ευρώπη, κάνει σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις. Η ΑΕΚ έχει επιστρέψει στην… κανονικότητα. Και η εφιαλτική σεζόν του υποβιβασμού, μοιάζει πλέον πολύ μακρινή. Άλλωστε από χθες (30/8), δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να θυμίζει εκείνη την μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ.

Ο Μιγκέλ Κορδέρο ήταν ο τελευταίος που είχε απομείνει στο ρόστερ, από εκείνη την εφιαλτική σεζόν. Συμπτωματικά ο Ισπανός χαφ είχε ανακοινωθεί από την ΑΕΚ, στις 30 Αυγούστου του 2012. Και στις 30 Αυγούστου του 2016, έλυσε το συμβόλαιο του. Ο κύκλος του Κορδέρο στην ΑΕΚ έκλεισε. Και σημειολογικά, έκλεισε και μια από τις μαύρες, ίσως η πιο μαύρη, σελίδα στο βιβλίο της κιτρινόμαυρης ιστορίας.

Ελάχιστοι συνέχισαν και… έφυγαν

Έτσι κι αλλιώς από το ρόστερ της σεζόν του υποβιβασμού, ήταν ελάχιστοι εκείνοι οι παίκτες που παρέμειναν και στη νέα εποχή. Ωστόσο ακόμα και αυτοί οι ελάχιστοι, έφυγαν σχετικά γρήγορα. Στο ξεκίνημα της περιπέτειας της Γ’ εθνικής, εκτός από τον Κορδέρο, ακολούθησαν ο Κώστας Τσούπρος, ο Σωκράτης Τσουκαλάς, ο Τάσος Τσουμάγκας, ο Δημήτρης Γροντής, ο Μιχάλης Παυλής και ο Δημήτρης Ανάκογλου. Απ’ αυτούς μόνο ο Ανάκογλου και ο Γροντής έφτασαν μέχρι και την επιστροφή στη Σουπερλίγκα. Ο Τσούπρος, ο Τσουκαλάς και ο Τσουμάγκας, έφυγαν από την ΑΕΚ στο τέλος της σεζόν στην Γ’ εθνική. Ενώ ο Παυλής που ήταν ειδική περίπτωση, πήρε απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο. λόγω του προβλήματος υγείας. Ο Ανάκογλου και ο Γροντής έφτασαν μέχρι την Σουπερλίγκα, αλλά μόλις για έξι μήνες. Ο πρώτος δόθηκε δανεικός στην Βέροια τον Γενάρη του 2016 και ο δεύτερος με ελεύθερη μεταγραφή στον Ατρόμητο. Το καλοκαίρι ο Ανάκογλου επέστρεψε, έκανε προετοιμασία με την ΑΕΚ, αλλά στη συνέχεια το συμβόλαιο του λύθηκε και κατέληξε στον Άρη.

Ελάχιστοι έμειναν σε υψηλό επίπεδο

Η αλήθεια είναι πως μια ματιά στο ρόστερ της ΑΕΚ την σεζόν 2012-13, πέρα από τα τεράστια εξωαγωνιστικά προβλήματα, εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την τραγική κατάληξη στο φινάλε της σεζόν. Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό, πως ελάχιστοι παίκτες από εκείνο το ρόστερ, συνεχίζουν να κάνουν καριέρα σε υψηλό επίπεδο. Ο Γιώργος Κουτρουμπής παίζει στον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Κοντοές στον Ατρόμητο και ο Ταξιάρχης Φούντας με τον Βαλεντίνο Βλάχο είναι στον Πανιώνιο. Όλοι οι υπόλοιποι από εκείνο το ρόστερ της ΑΕΚ, είτε παίζουν στην Β’ εθνική, είτε στην Γ’ εθνική, είτε έχουν σταματήσει ακόμα και το ποδόσφαιρο. Εξαίρεση ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, που έκανε εξαιρετικά πράγματα με την Μίντλεσμπρο και στα 38 του χρόνια βρίσκεται στην Πρέμιερ Λιγκ. Όσο για τους ξένους της ΑΕΚ εκείνη τη σεζόν, τα ίχνη του Γιάγκο Φερνάντες έχουν χαθεί κάπου στις μικρές κατηγορίες της Ισπανίας, του Ζοζέφ Αγκιριμπά έχουν χαθεί γενικώς, ενώ ο Εμίλιο Φουρτάδο εξαργύρωσε τα 13 γκολ που πέτυχε πέρυσι με τον Πανσερραϊκό, με μεταγραφή στην Αναγέννηση Δερυνέ στην Κύπρο.

Ελάχιστοι έχουν απομείνει και από τη Γ’ εθνική

Η ΑΕΚ πλέον έχει αλλάξει πρόσωπο και έχει επιστρέψει στην κανονικότητα. Από την σεζόν του υποβιβασμού της, δηλαδή 2012-13, δεν έχει απομείνει ούτε ένας παίκτης. Αλλά και από την σεζόν της Γ’ εθνικής, στο κιτρινόμαυρο ρόστερ υπάρχουν μόλις τέσσερις ποδοσφαιριστές. Ο Βαγγέλης Πλατέλλας, ο Άνταμ Τζανετόπουλος και δυο τερματοφύλακες. Ο Ηλίας Βούρας και ο Παναγιώτης Ντούνης. Μάλιστα ο Ντούνης αναμένεται να παραχωρηθεί με την μορφή δανεισμού.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ