ΑΕΚ

O Πέκχαρτ θέλει να ξαναβρεί τον εαυτό του

O Πέκχαρτ θέλει να ξαναβρεί τον εαυτό του
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τι ήταν αυτό που ήθελε ο Τόμας Πέκχαρτ για την καριέρα του και ποιόν παίκτη της Super League ρώτησε για να έρθει στην ΑΕΚ. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Από την εποχή που πέτυχε 22 γκολ σε 38 ματς στην Τσεχία, έχουν περάσει πολλά χρόνια. Ακόμα περισσότερα, από τότε που ο Μάρτιν Γιόλ τον έπαιρνε στην Τότεναμ λέγοντας πως «τον παρακολουθούσαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί μας προκάλεσε εντύπωση ο εξαιρετικός συνδυασμός φυσικής δύναμης και τεχνικής κατάρτισης».

Ο Τόμας Πέκχαρτ έχει περάσει μια διετία σχεδόν παροπλισμένος στην Ίνγκολσταντ. Και ήξερε πως είχε φτάσει στο σταυροδρόμι που έπρεπε να κάνει μια κρίσιμη επιλογή. Επέλεξε την ΑΕΚ και επέμεινε να την περιμένει . Το έκανε για συγκεκριμένους λόγους και μετά από κουβέντες με συγκεκριμένο άνθρωπο. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Σε ομάδα με ποδόσφαιρο κυριαρχίας

Στην Ίνγκολσταντ ο Πέκχαρτ ήξερε πριν καν ξεκινήσει η φετινή σεζόν, πως θα έχει ελάχιστο ως καθόλου χρόνο συμμετοχής. Ένας ψηλός παίκτες περιοχής, «fox on the box» που λένε και οι Άγγλοι, δεν θα μπορούσε να είχε θέση σε μια ομάδα που είχε σκοπό να παίζει με φουλ άμυνα και να ψάχνει το γκολ σε γρήγορες αντεπιθέσεις.

Του το είχε ξεκαθαρίσει ο προπονητής της Ίνγκολσταντ. Γι αυτό και ήδη από τον Νοέμβρη ο Πέκχαρτ εξετάζει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Και εκείνο που ήθελε, ήταν μια ομάδα που να παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Που να είναι εκείνη που θα κλείνει τον αντίπαλο και που θα πιέζει για το γκολ και όχι εκείνη που θα πιέζεται και θα αμύνεται.

Ο Πέκχαρτ έψαχνε για μια ομάδα που θα ταιριάζει στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του. Μια ομάδα η οποία στα περισσότερα ματς θα ήταν εκείνη που θα πολιορκούσε και ο ίδιος θα μπορούσε να έχει τον ρόλο του πολιορκητικού κριού. Λόγω ύψους και τρόπου παιχνιδιού. Και η ΑΕΚ είναι τέτοιου είδους ομάδα στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι προτροπές του Μακ

Προφανώς και όταν για πρώτη φορά τον προσέγγισε η ΑΕΚ, ο Πέκχαρτ έμαθε πως περίπου ήταν η ομάδα που είχε τα χαρακτηριστικά που έψαχνε. Όμως εκείνος που έπεισε τον Τσέχο φορ, πως η ΑΕΚ είναι η ομάδα που του ταιριάζει και πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αυτό που πρέπει να επιλέξει, ήταν ο Ρόμπερτ Μακ.

Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ υπήρξε συμπαίκτης με τον Πέκχαρτ στην Νυρεμβέργη. Και όχι μόνο. Ήταν και καλοί φίλοι. Τσέχος ο Πέκχαρτ, Σλοβάκος ο Μακ, είχαν «κολλήσει». Το πρώτο τηλέφωνο που σήκωσε ο Πέκχαρτ για να ρωτήσει για την ΑΕΚ, ήταν αυτό του Μακ. Και ο Σλοβάκος και συμβούλεψε και προέτρεψε τον Τσέχο επιθετικό να προτιμήσει την Ελλάδα και την ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ