ΑΕΚ

Ο Μπακάκης "κερδίζει" τον Σιμόες

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για να βάλει τον επόμενο παίκτη στη σειρά για πρόωρη ανανέωση συμβολαίου και ο Μιχάλης Μπακάκης έχει ξεκάθαρο… προβάδισμα. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Επείγουσα ανάγκη άμεσης ανανέωσης συμβολαίων, η ΑΕΚ επί της ουσίας δεν έχει. Το θέμα του Μάρκο Λιβάγια το έκλεισε εγκαίρως ενεργοποιώντας την οψιόν που είχε στην συμφωνία με την Λας Πάλμας, ενώ με τον Παναγιώτη Κονέ τα έχει βρει και απομένει η λύση του συμβολαίου με την Ουντινέζε για να σφραγιστεί η νέα συμφωνία.

Όμως από την άλλη μεριά, υπάρχει και μια σχετικά μεγάλη λίστα με συμβόλαια ποδοσφαιριστών που λήγουν το επόμενο καλοκαίρι. Και κάποια εξ αυτών, όπως ήδη έχετε διαβάσει στο Sport24.gr, η ΑΕΚ θέλει να τα ανανεώσει ήδη από φέτος.

Η αρχή έγινε με τον Βασίλη Μπάρκα, ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι και το 2022. Αλλά δεδομένα έπεται συνέχεια. Πριν αναχωρήσει η ομάδα στις 2 Ιουλίου για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, η ΑΕΚ θέλει να κλείσει ακόμα (τουλάχιστον) μια εκκρεμότητα με πρόωρη ανανέωση σε ποδοσφαιριστή. Επικρατέστεροι για να περάσουν από τα γραφεία της ΠΑΕ, είναι ο Αντρέ Σιμόες και ο Μιχάλης Μπακάκης. Με τον διεθνή ακραίο μπακ πιθανότατα να "κερδίζει" τον Πορτογάλο μέσο.

Είναι ειλημμένη η απόφαση για νέο συμβόλαιο στον Μπακάκη. Μια δεύτερη ανανέωση μετά απ’ αυτή που έκανε τον Μάρτη του 2017. Και στην ΑΕΚ θεωρούν πως είναι κάτι που ο διεθνής μπακ αξίζει απόλυτα και έχει κερδίσει με το σπαθί του. Άλλωστε βγήκε από μια εκπληκτική σεζόν, στην οποία αφενός ήταν καταλυτικός παράγοντας σ’ ότι πέτυχε αγωνιστικά η Ένωση με αποκορύφωμα την κατάκτηση του τίτλου και αφετέρου μονιμοποιήθηκε στην εθνική ομάδα.

Ο Μπακάκης είναι κομμάτι του ελληνικού κορμού, που η ΑΕΚ θέλει να "πατάει", ενώ αποτελεί πλέον και ένα από τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία της Ένωσης. Όσοι σκάουτ ξένων ομάδων πέρασαν φέτος από το ΟΑΚΑ, σημείωσαν στο μπλοκάκι τους το όνομα του Μπακάκη. Και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες από την Ιταλία, την Γερμανία και την Τουρκία. Είναι και αυτός ένας λόγος παραπάνω, να θέλει να "τρέξει" η ΑΕΚ την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του παίκτη. Κυρίως όμως, έχει να κάνει με την εκτίμηση που υπάρχει στο πρόσωπο του Μπακάκη.

Άλλωστε θα πρέπει να κλείσει (και) αυτή η υπόθεση, ώστε κατόπιν να ανοίξει αυτή του Σιμόες, αλλά και του Μπακασέτα και του Λαμπρόπουλου. Όσο για τον Μπακάκη, είναι και δική του επιθυμία να ανανεώσει και να παραμείνει στην ΑΕΚ. Εξάλλου αυτή την επιθυμία την έχει εκφράσει δημοσίως και πολλάκις. Προφανώς και ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής θέλει και μια πρόταση που να τον καλύπτει. Όμως η κοινή (μεγάλη) επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας, το πιθανότερο είναι πως θα οδηγήσει σε αποτέλεσμα ανάλογο με της περίπτωσης του Μπάρκα.

To Μundial έρχεται στο mail σου! Κάνε εγγραφή στο newsletter του SPORT 24 για να μαθαίνεις καθημερινά ό,τι συμβαίνει στα γήπεδα της Ρωσίας!

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ