ΑΕΚ

Μπαρόχα ή Ανέστης;

Μπαρόχα ή Ανέστης;
Μπαρόχα Ανέστης INTIME SPORTS

Στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Πλατανιά, ο Τραϊανός Δέλλας έχει ένα μικρό δίλημμα σε ποιον θα δώσει τα γάντια του βασικού. Προβάδισμα ο Μπαρόχα, μάχεται ο Ανέστης.

Είναι μία απόφαση που εφόσον τη λάβεις, πρέπει και να τη στηρίξεις. Ο τερματοφύλακας δύσκολα αλλάζει στο πρώτο χοντρό λάθος διότι έτσι τον τελειώνεις ψυχολογικά, είναι ένας άγραφος νόμος για τη συγκεκριμένη τόσο απαιτητική θέση. Πολλοί προπονητές συγχωρούν και τη δεύτερη γκάφα, αλλά εκεί πλέον αρχίζουν και το ξανασκέφτονται...

Όσο απλό κι αν μοιάζει στο μυαλό των πολλών, δεν είναι εύκολο για τον Δέλλα να πει ότι « αφήνω στην άκρη τον Ανέστη», ούτε ότι « τον στηρίζω και όπου βγει». Ανέβηκε ο βαθμός δυσκολίας μετά και τη χθεσινή εμφάνιση του έλληνα γκολκίπερ απέναντι στην Ιντερ, ενώ όλοι όσοι παρακολούθησαν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Πολωνία, μετέφεραν ότι ο περυσινός βασικός δούλεψε πολύ καλά και ανέβασε τις μετοχές του. Και ο ίδιος ο προπονητής τον πιστεύει πολύ, το έχει πει και δείξει με τη στάση του επανειλημμένως.

Από την άλλη ο Μπαρόχα... Με τρομερή αυτοπεποίθηση για γκολκίπερ ο οποίος βγαίνει για πρώτη φορά από την αφάνεια του πρωταθλήματος Βενεζουέλας. Με συμμετοχή στο παιχνίδι, εξαιρετικά χτυπήματα με τα πόδια και σταθερά καλός κάτω από τα δοκάρια του σε όλα τα φιλικά. Το θέμα της εξόδου είναι ένα ζήτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί. Δείχνει μία διστακτικότητα στο να επιχειρήσει, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχει δοκιμαστεί σε συνθήκες συνεχούς και έντονης πίεσης όπως για περίπου 10 λεπτά χθες ο Ανέστης, όταν και πραγματοποίησε τέσσερις σωτήριες επεμβάσεις.

Ο Δέλλας έχει στα χέρια του την καυτή πατάτα. Δεν θα είναι έκπληξη ότι κι αν αποφασίσει. Ένα προβάδισμα το έχει ο Μπαρόχα αν κρίνει κανείς από τα λεπτά που πήρε στα δύο δύσκολα φιλικά με Σεβίλλη και Ίντερ. Από την άλλη, αν δεν αγωνιζόταν σε αυτά, πως θα σχημάτιζε ο προπονητής ξεκάθαρη άποψη για τα συν και πλην του Βενεζουελάνου; Η απάντηση θα δοθεί το Σάββατο...

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ