ΑΕΚ

Μπάγεβιτς στο Sport24.gr: "Τόσο άγχος δεν είχα ποτέ"

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1977-78 ΑΕΚ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1-0
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1977-78 ΑΕΚ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1-0 INTIME SPORTS

Σαν σήμερα, πριν από 37 χρόνια, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Μέσα από το Sport24.gr θυμάται εκείνη τη βροχερή μέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η μεταγραφή του, το καλοκαίρι του 1977, ήταν ακόμα ένα μεγάλο δώρο του σπουδαίου Λουκά Μπάρλου στην αγαπημένη του ΑΕΚ. Στο άκουσμα της απόκτησης του αποκαλούμενου και ως «Πρίγκιπα του Νερέτβα» και διεθνούς (έχοντας αγωνιστεί σε Μουντιάλ το 1974) με την εθνική Γιουγκοσλοβίας επιθετικού, οι φίλοι της Ένωσης άρχισαν να ονειρεύονται όσα θα έφερνε η συνεργασία με τον τεράστιο γκολτζή Θωμά Μαύρο.

Η φούρια του να μπει γρήγορα στο νόημα της ομάδας και να εξελιχθεί σε ηγέτη της, επέφερε σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο κατά τη διάρκεια φιλικού προετοιμασίας. Η ΑΕΚ θα έπρεπε να περιμένει τη συμπλήρωση 13 αγωνιστικών προκειμένου τη 14η, απέναντι στην Καστοριά, να διαπιστώσει σε ποια κατάσταση θα επέστρεφε ο 29χρονος φορ.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1980-81 ΑΕΚ-ΑΡΗΣ 4-4
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μαζί με τον Θωμά Μαύρο πριν από αγώνα με τον Άρη (4-4) στη Νέα Φιλαδέλφεια INTIME SPORTS

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μαζί με τον Θωμά Μαύρο πριν από αγώνα με τον Άρη (4-4) στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο νυν εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης θυμάται, μιλώντας στο Sport24.gr: "Τότε οι τραυματισμοί στο γόνατο δεν αντιμετωπίζονταν εξίσου γρήγορα με σήμερα, δεν υπήρχαν οι ίδιες τεχνικές, ούτε η ιατρική είχε εξελιχθεί όσο τώρα. Φοβόμουν κι εγώ για το πως θα εμφανιζόμουν μετά από εκείνη την ατυχία. Θα ήμουν ο ίδιος; Θα μπορούσα να κάνω με την ίδια ευχέρεια τα ίδια πράγματα, ή θα έπρεπε να προσαρμοστώ σε νέες συνθήκες;".

Εκείνη τη βροχερή ημέρα...

... στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, η ΑΕΚ θα φιλοξενούσε την Καστοριά. Κόσμος και κοσμάκης είχε συρρεύσει στις κιτρινόμαυρες εξέδρες προκειμένου να δει τον πολυδιαφημισμένο φορ από την (πρώην) Γιουγκοσλαβία να παίρνει την πρώτη συμμετοχή του, είχε άλλωστε γίνει γνωστό ότι θα αγωνιζόταν! Εκείνοι είχαν αδημονία και ο Μπάγεβιτς το φούσκωμα στο στομάχι:

"Δεν θυμάμαι ποτέ να είχα τόσο άγχος, ήμουν στρεσαρισμένος. Αισθανόμουν καλά, όμως είχα να παίξω καιρό και εκεί έξω περίμεναν με ανυπομονησία όλοι εκείνοι που ήθελαν να δουν επιτέλους τι είναι αυτός ο Μπάγεβιτς. Γνώριζαν, αλλά δεν είχαν εικόνα και ο τραυματισμός δημιουργούσε ερωτηματικά", εξιστορεί τις στιγμές ο μετέπειτα ιδανικός παρτενέρ του Θωμά Μαύρου.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1977-78 ΑΕΚ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1-0
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ποζάρει πριν παίξει για πρώτη φορά ως ποδοσφαιριστής της "Ένωσης" στις 18/12/1977 στη Νέα Φιλαδέλφεια INTIME SPORTS

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ποζάρει πριν παίξει για πρώτη φορά ως ποδοσφαιριστής της "Ένωσης" στις 18/12/1977 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

"Ντούσκο μπαίνεις"

Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε στο 0-0 και τότε ο Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι έκανε νεύμα στον Μπάγεβιτς να ετοιμαστεί για να περάσει ως αλλαγή. Η ΑΕΚ κέρδισε τελικά με ένα 1-0, όμως η απόδοση του Ντούσαν προκάλεσε μουρμούρα στην εξέδρα...

"Θυμάμαι ότι έβρεχε πολύ, το τερέν είχε γίνει βαρύ και προσπαθούσαμε να ισορροπήσουμε. Μετά από μία σέντρα, έπιασα κεφαλιά, όμως η μπάλα βρήκε στο έδαφος σε ένα σημείο που είχε γίνει λίμνη, πήρε περίεργη τροχιά και έφυγε άουτ. Ο κόσμος σαν να απογοητεύτηκε, αλλά αυτό ήταν απλά το πρώτο μου ματς, τότε έψαχνα κι εγώ να δω ποιος είμαι".

Τέσσερις ημέρες μετά ο Μπάγεβιτς θυμήθηκε και θύμισε σε όλους ποιος ήταν τότε! Πέτυχε καρέ τερμάτων απέναντι στα Χανιά, σε αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας και το ματς εκείνο ήταν η αφετηρία της μεγάλης επιστροφής αλλά και η αρχή ενός σπάνιου δεσίματος με τον κόσμο της ΑΕΚ, το οποίο ως γνωστόν μετέπειτα πέρασε από χίλια κύματα.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1977-78 ΑΕΚ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1-0
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στο ντεμπούτο του με την ΑΕΚ με αντίπαλο την Καστοριά, πιάνει κεφαλιά απέναντι στον Νίκο Σαργκάνη INTIME SPORTS

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στο ντεμπούτο του με την ΑΕΚ με αντίπαλο την Καστοριά, πιάνει κεφαλιά απέναντι στον Νίκο Σαργκάνη.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ