ΑΕΚ

Μητρόπουλος: "Θέλω 40.000 Αεκτζήδες με ΠΑΟΚ"

Μητρόπουλος: "Θέλω 40.000 Αεκτζήδες με ΠΑΟΚ"
Μητρόπουλος INTIME SPORTS

Η μεγάλη επιθυμία του Παύλου Μητρόπουλου για να ζήσει το ΟΑΚΑ με 40.000 κόσμο. Η ανατριχίλα που του προκαλούν τα συνθήματα των φίλων της ΑΕΚ. Διαβάστε το δεύτερο μέρος της της αποκλειστικής συνέντευξης του στο ΑΕΚ 1924.

- Έχεις αλλάξει σε προσωπικό επίπεδο; Οδεύεις προς τα 23 σου και αυτή την στιγμή κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα, είσαι βασικός και αναντικατάστατος στην ΑΕΚ. Δεν ανήκεις απλά σε αυτήν...

«Θα σας πω τι νιώθω. Ότι δεν έχω καταφέρει τίποτα ακόμα, αλήθεια σας λέω. Δεν έχω καταφέρει τίποτα, γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο, την μια είσαι Θεός και την άλλη δεν υπάρχεις. Όταν με το καλό η ΑΕΚ πετύχει τους στόχους της, τότε ίσως νιώσω μια ικανοποίηση. Μέχρι τότε, το μόνο που περιμένω να έρθει το ματς με την Κέρκυρα να νικήσουμε για να έχουμε 40.000 τρελούς δίπλα μας στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ» .

- Τώρα που το ανέφερες, το πιστεύεις αυτό που είπες; Το συζητάτε μέσα στα αποδυτήρια; "Άντε να κερδίσουμε την Κέρκυρα να έχουμε 40.000 κόσμο με τον ΠΑΟΚ";

« Ναι ναι το συζητάμε συνέχεια. Σας το λέω τώρα και ανατριχιάζω. Να νικήσουμε την Κέρκυρα και να έχει 40000 κόσμο με τον ΠΑΟΚ. Να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα και μετά με τον Παναθηναϊκό να έχει ακόμα περισσότερους. Γιατί πιστεύω ότι εμείς φέρνουμε τον κόσμο στο γήπεδο και εμείς τον απομακρύνουμε επίσης. Δεν ήταν τυχαίο το ότι βρέθηκαν δίπλα 15.000 στο ματς με τον Πανιώνιο. Εγώ πιστεύω ότι όταν κερδίζουμε όλοι οι ΑΕΚτζήδες πρέπει να βρίσκονται στο γήπεδο. Να το ζήσουμε όπως παλιά» .

- Όσον αφορά το ιδιοκτησιακό, πόσο σας επηρεάζει; Σας ρίχνει ψυχολογικά ή σας είναι αδιάφορο πλέον;

« Ευτυχώς έχουμε γίνει τέτοια παρέα που μάθαμε να περνάμε και με τα λίγα. Δηλαδή ξέρουμε ότι θα πάρουμε κάποια χρήματα από τις εισπράξεις, δεν λέμε ποτέ "ποια ΑΕΚ μωρέ, να πάρουμε τα λεφτά μας". Σίγουρα υπάρχουν παιδιά όπως ο Κωνσταντόπουλος και ο Αραμπατζής που κάνουν πολλή υπομονή και βλέπετε πόσο καλός είναι ο Ντίμι και πόσο τον στηρίζει ο Γιάννης. Απλά αυτό το καθεστώς, ίσως επειδή είμαι καινούργιος, σίγουρα δεν με επηρεάζει και τόσο. Τα παιδιά που είναι πιο περισσότερο καιρό, κάπου έχουν κουραστεί. Αλλά δεν τα παρατούν ποτέ! Ο κ. Δημητρέλος δεν μας κοροϊδεύει, ούτε μας λέει ψέματα, τρέχει συνέχεια και για όλα, έκανε μεταγραφές χωρίς χρήματα, πήρε πιστοποιητικά, είναι καταφερτζής. Του λείπουν όμως τα χρήματα. Ας ελπίσουμε ότι ο Βιντιάδης θα είναι ο άνθρωπος που θα λύσει το πρόβλημα» .

- Τώρα που είπες Βιντιάδης, ποιο είναι το κλίμα στα αποδυτήρια; Ο ένας λέει "δεν υπάρχει" ο άλλος "κάτσε να δούμε"; Τι συζητάτε μεταξύ σας;

« Εντάξει τα παιδιά που είναι από το καλοκαίρι λένε ότι τραβάει πολύ η ιστορία, αλλά δεν ξέρω, εγώ θέλω να πιστεύω ότι θα μπει. Επιλέγω να τον πιστεύω και μακάρι να βγω αληθινός. Και φυσικά με ενδιαφέρει και σε προσωπικό επίπεδο γιατί υπάρχει μια οψιόν που πρέπει να πληρωθεί και να τελειώνει το θέμα μου. Θέλω να μείνω εδώ».

- ΗΑΕΚ θα υπάρχει πάντα, απλά αν φτάσει σε ένα σημείο που δεν μπορεί το καλοκαίρι να σου προσφέρει αυτό που θες τι θα κάνεις; Ελλάδα ή εξωτερικό; Πας Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό;

« Όχι όχι, δεν θέλω να καν να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Σίγουρα σαν επαγγελματίας θα πρέπει να κοιτάξω παρά πέρα, αλλά δεν θέλω να φτάσω σε αυτή την διαδικασία, δεν μπορώ να σκεφτώ ότι δεν θα υπάρχει η ΑΕΚ. Αν γίνει αυτό, ποιο νόημα να παίζουν ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό, με ποιες ομάδες απέναντί τους; Να παίζουν μόνο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός; Αν θα υπάρχει και ο Παναθηναϊκός όπως πάνε τα πράγματα... Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα προτιμούσα να φύγω εξωτερικό. Ως τότε... Μόνο ΑΕΚ» .

- Παύλο οι δικοί σου πως αντιμετώπισαν την μεταγραφή σου. Πως αντέδρασαν όταν τους ανακοίνωσες ότι... «είμαι παίκτης της ΑΕΚ».

« Πήραν μεγάλη χαρά διότι μετά από τις καλές χρονιές στην Σούπερ Λίγκα με τον Παναιτωλικό και τον Ολυμπιακό Βόλου, ήρθε η σφαλιάρα της Β΄Εθνικής. Ήρθε η πτώση της ομάδας, όχι η δική μου, της ομάδας. Και ανακάλυψα μέσα σε όλα αυτά τα άσχημα ότι δεν υφίσταται Β' Εθνική κατηγορία. Είναι πάρα πολύ κακή κατηγορία, πολύ κακή ποιότητα. Υπάρχουν παίκτες, υπάρχουν ταλέντα, αλλά υπάρχουν ομάδες που καταστρέφουν το ποδόσφαιρο. Δεν παίζεις ποδόσφαιρο. Για μένα ήταν φοβερό πισωγύρισμα και για αυτό το λόγο ευχαριστώ την ΑΕΚ που μου έδωσε την ευκαιρία να αποδείξω ότι μπορώ να σταθώ σε αυτό το επίπεδο. Ο Παναιτωλικός, είναι από τις πιο οργανωμένες ομάδες στην Ελλάδα, μπορεί να σου προσφέρει τα πάντα, αλλά δεν είναι ΑΕΚ. Ακόμα και να ανέβει στην Σούπερ Λίγκα δεν θέλω να επιστρέψω, θα είναι πάλι πισωγύρισμα» .

- Υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που σου άρεσε πάντα, που τον παρακολουθούσες, πέραν του Ζήκου;

« Τον Σκόκο, δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Τον παρακολουθώ ακόμα και τώρα. Φανταστικός παίκτης, τον αντιμετώπισα, δεν κοβόταν με τίποτα. Όταν με ρωτάνε ποιες ήταν οι χειρότερες βραδιές που έχεις περάσει ως αντίπαλο σε ματς, θυμάμαι τον Σκόκο και τον Βιειρίνια. Ειδικά ο Νάτσο όμως ειναι... υδραυλικός, από εκεί που δεν το περιμένεις, θα στην κάνει τη ζημιά. Έχει αυτό το διαφορετικό από όλους. Και επίσης, ο παίκτης σημαία της ΑΕΚ, ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Με τον Νίκο μιλάμε, είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Ποδοσφαιρικά τι να πεις; Όποτε ήταν μέσα στην περιοχή σκότωνε. Και δεν θα ξεχάσω ποτέ πως κράταγε την μπάλα με πλάτη. Ήταν αδύνατο να του την πάρεις» .

- Στην ΑΕΚ υπάρχουν κάποιοι παίκτες που ήρθαν στην ομάδα από μεγάλους αντιπάλους και αμέσως αγαπήθηκαν από τον κόσμο, όπως ο Λύμπε, ο Πετρόπουλος.

«Αυτό συμβαίνει διότι ο κόσμος της ΑΕΚ θέλει οι ποδοσφαιριστές να δίνουν και την ψυχή τους για την ομάδα. Να δίνουν τα πάντα. Βέβαια σε όλους τους Έλληνες αρέσει αυτό, παρόλα αυτά θες πάντα και έναν παίκτη τύπου Σκόκο» .

Διαβάστε αναλυτικά το δεύτερο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης του Παύλου Μητρόπουλου στο ΑΕΚ1924

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ