ΑΕΚ

Μεταγραφές ΑΕΚ: Απόφοιτοι και μετεξεταστέοι

Μεταγραφές ΑΕΚ: Απόφοιτοι και μετεξεταστέοι

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου ανεβάζει στη "ζυγαριά" τα αποκτήματα του καλοκαιριού της ΑΕΚ και εξάγει το ελλιποβαρές συμπέρασμα. Πώς τις αξιολογείτε εσείς; Πατήστε 'Like' ή 'Dislike' σε κάθε ποδοσφαιριστή!

Η ολοκλήρωση της κιτρινόμαυρης μεταγραφικής κινητικότητας του περασμένου καλοκαιριού, άφησε στους φίλους της ΑΕΚ γλυκιά γεύση. Παρόλο που υπάρχουν εκείνοι που σήμερα αναθεματίζουν ξεχνώντας ότι τότε έμειναν σε γενικές γραμμές ικανοποιημένοι από τις περισσότερες αποκτήσεις, οι προσθήκες στο ρόστερ ήταν πολύ πιο ηχηρές και ελπιδοφόρες σν συγκρίσει με τις αντίστοιχες θερινές ημέρες του 2015.

Τότε λοιπόν, γιατί ως σήμερα οι περισσότεροι εξ αυτών, αδυνατούν να κάνουν τη διαφορά; Υπάρχουν σίγουρα πολλοί περισσότεροι λόγοι από μία απλοϊκή και καταδικαστική εξήγηση σύμφωνα με την οποία "δεν μπορούν" ή "είναι παλαίμαχοι". Ας δούμε μία προς μία όλες τις περιπτώσεις και ας επιχειρήσουμε να τις αξιολογήσουμε (στο βαθμό του επιτρεπτού) όχι μόνο μέσα από την προσφορά τους αλλά και βάσει του σκεπτικού που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι από την ποδοσφαιρική Ένωση:

ΝΤΙΜΤΡΟ ΤΣΙΝΓΚΡΙΝΣΚΙ

Αυτός που "κούμπωσε" καλύτερα από κάθε άλλον, αυτός που από την πρώτη ημέρα απέδειξε ότι προστέθηκε στο ρόστερ έχοντας αντιληφθεί το ρόλο του: Αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά. Και ως σήμερα άπαντες αποδέχονται ότι πρόκειται για την πιο πετυχημένη μεταγραφή κεντρικού αμυντικού στη Σούπερ Λίγκα.

Μεταγραφές ΑΕΚ: Απόφοιτοι και μετεξεταστέοι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το θέμα για την ΑΕΚ είναι να τον διαχειριστεί σωστά διότι έχει ένα παρελθόν γεμάτο από θλάσεις. Βγήκε η πρώτη μετά από συνεχόμενα ματς λόγω και της λανθασμένης προσέγγισης όσον αφορά στη χρησιμοποίησή του.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 9

ΤΖΟΛΕΟΝ ΛΕΣΚΟΤ

Αφίχθη με σημαντική καθυστέρηση και προσπάθησε να βρει φόρμα και να αποκτήσει καλό βαθμό ετοιμότητας και φυσική κατάστασης μέσα από τα επίσημα ματς. Πρόλαβε να παίξει σε 4 συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, βγάζοντας όλα το 90ολεπτα αλλά και δίνοντας την εντύπωση ότι μάλλον αδίκως έπαιρνε το χρόνο του Κολοβέτσιου.

Μεταγραφές ΑΕΚ: Απόφοιτοι και μετεξεταστέοι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ακολούθησε η ατυχία με τον τραυματισμό του, οπότε δεν γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό θα μπορούσε να παρατηρηθεί βελτίωσή του.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 5

ΧΟΥΑΝ ΜΑΝΟΥΕΛ ΝΤΙΑΣ

Το αρχικό σκεπτικό προέβλεπε την απόκτηση ενός αριστερού μπακ που θα ερχόταν για να γίνει βασικός μπροστά από τον Ντίντακ. Εν τέλει αφίχθη ένας που η ΑΕΚ νωρίς - νωρίς αναζητεί τρόπο για να ξεφορτωθεί. Τον Ουρουγουανό τον έχουμε δει σε ένα ματς Κυπέλλου όλο κι όλο, αλλά το γεγονός ότι τόσο ο Κετσπάγια όσο και ο Μοράις τον αντιμετώπισαν ως περιττό στο ρόστερ, παραπέμπει σε μία αποτυχημένη κίνηση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 1

Μεταγραφές ΑΕΚ: Απόφοιτοι και μετεξεταστέοι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Με ένα ματς Κυπέλλου όλο κι όλο στα γάντια του (ΑΕΚ - Κέρκυρα 4-0) ως επίσημη συμμετοχή, είναι αδύνατον να κριθεί. Ο ρόλος του αναπληρωματικού τερματοφύλακα δεν είναι από αυτούς που μπορούν να αξιολογηθούν, παρά μόνο για την εντός των αποδυτηρίων παρουσία τους, κάτι που δεν είναι το τωρινό μας ζητούμενο. Περιμένει καρτερικά τη σειρά του κι εμείς να τον παρακολουθήσουμε στο γήπεδο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: -

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ

Μία προσθήκη που αντιμετωπίζεται ως η αποπληρωμή ενός γραμματίου, αυτό της συνεισφοράς του Στέλιου Μανωλά στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο υιός του Κώστας, βρέθηκε στην ΑΕΚ όχι επειδή αποτέλεσε εισήγηση κάποιου προπονητή ή τεχνικού διευθυντή, αλλά απλά να γίνει ένα όνειρο πραγματικότητα. Σαφώς και δεν ευθύνεται εκείνος για κάτι, ούτε για το ότι δεν προβλέπεται να πάρει κάποια ευκαιρία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 1

ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Για τα χαρίσματά του και τις εξαιρετικές τεχνικές δεξιότητές του, ουδείς μπορεί να πει το παραμικρό. Ωστόσο η ευπάθειά του στους μυϊκούς τραυματισμούς θα τον καθιστά αόρατο μέχρι το νέο έτος. Ως αντίβαρο δε της πώλησης Μπαρμπόζα, φτάνουμε στο συμπέρασμα « η μέρα με τη νύχτα». Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι ο Λάζαρος θα δώσει στην ΑΕΚ τα 9 γκολ πρωταθλήματος που προσέφερε πέρυσι ο Πορτογάλος στην Ένωση, όλα σε αγώνες που η ομάδα πέτυχε νίκες (7) πήρε ισοπαλία (1). Δηλαδή όλα γκολ - βαθμοί.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 4

Μεταγραφές ΑΕΚ: Απόφοιτοι και μετεξεταστέοι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΠΑΤΡΙΣΙΟ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ

Ποδοσφαιριστής με ξεχωριστή ποιότητα την οποία έχει φροντίσει να παρουσιάσει σε κάποια ματς. Θα το είχε πράξει σε περισσότερα αν ο Κετσπάγια είχε τη διάθεση να τον αξιοποιήσει για τα προσόντα του και δεν τον αντιμετώπιζε ως αναγκαίο κακό, αλλά κι αν ο ίδιος ο Πατίτο δεν αδικούσε τον εαυτό του χάνοντας τρία ματς λόγω εκείνης της ανόητης κόκκινης κάρτας. Είχε επίσης και έναν μυϊκό τραυματισμό. Αναμφίβολα είναι ποδοσφαιριστής ικανός να κάνει τη διαφορά και από αυτούς που περιμένεις ότι στην πορεία θα δώσουν περισσότερα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 6,5-7

Μεταγραφές ΑΕΚ: Απόφοιτοι και μετεξεταστέοι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ

Η επιμονή στο να αποδειχθεί από την αρχή μια μεταγραφή που βγήκε, έφερε πίεση και κακομεταχείριση. Για να βρίσκεται σώνει και καλά στην ενδεκάδα, χρησιμοποιήθηκε σε 4 διαφορετικές θέσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων όχι απλώς δεν τον βοήθησαν να παρουσιάσει τα θετικά στοιχεία του, αλλά τον εγκλώβισαν κιόλας σε καταστάσεις και ζητούμενα στα οποία δεν είναι ικανός να ανταποκριθεί. Η ΑΕΚ αδυνατεί να του βρει ρόλο και εκείνος προσπαθεί πάρα πολύ όπου του ζητείται, επί της ουσίας όμως γνωρίζοντας ότι κινείται σε αχαρτογράφητα νερά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 4,5-5

Μεταγραφές ΑΕΚ: Απόφοιτοι και μετεξεταστέοι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΟΥΓΚΟ ΑΛΜΕΙΔΑ

Ο Πορτογάλος τραυματίστηκε στο σημείο που έδειχνε να ικανός να βρίσκει δίχτυα με συχνότητα. Έχασε σημαντικό έδαφος, έδωσε αγώνα για να επιστρέψει γνωρίζοντας ότι η μέση ενός αθλητή δεν είναι κατάσταση «παίξε-γέλασε» και δείχνει πλέον έτοιμος και δυνατός. Είναι και θέμα ρέντας. Η παρουσία του δεν είναι κακή επί Μοράις, ωστόσο αυτό που η ΑΕΚ περιμένει από τον Ούγκο είναι τα γκολ. Και αυτός ωστόσο είναι από τις παρουσίες που αναμένεται να παρουσιάσουν βελτίωση στη συνέχεια.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 5,5-6

Μεταγραφές ΑΕΚ: Απόφοιτοι και μετεξεταστέοι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΕΚ: LIKE H' DISLIKE;

Παρακάτω μπορείτε και εσείς να αξιολογήσετε τις μεταγραφές της ΑΕΚ πατώντας 'Like' ή 'Dislike' σε κάθε ποδοσφαιριστή. Στην αξιολόγηση δεν υπάρχουν οι Βασίλης Μπάρκας και Κώστας Μανωλάς για τους λόγους που αναφέρονται στο κείμενο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ