ΑΕΚ

Κύπελλο Ελλάδας: το μεγάλο στοίχημα του Χιμένεθ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός της ΑΕΚ. Μανόλο Χιμένεθ περιμένει να μάθει σήμερα (17/3) την κλήρωση για τα ημιτελικά μιας διοργάνωσης που είναι το μεγάλο του στοίχημα και βάζει στο μυαλό του αντιπάλους. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Από την στιγμή που η μάχη του πρωταθλήματος χάθηκε νωρίς, ο μοναδικός προς… διεκδίκηση τίτλος για την ΑΕΚ στην φετινή σεζόν, είναι το κύπελλο. Ως εκ τούτου, είναι μεγάλο στοίχημα για την Ένωση αυτό το τρόπαιο έτσι κι αλλιώς. Παρόλο που το κατέκτησε και πέρυσι. Όμως είναι εξίσου μεγάλο στοίχημα και για τον Μανόλο Χιμένεθ.

"Την τελευταία φορά που ήμουν εδώ, είχα κατακτήσει το Κύπελλο και θέλω να το ξανακάνω", είχε πει ο Ισπανός τεχνικός στους παίκτες του, πριν από το πρώτο ματς με τον Λεβαδειακό για το Κύπελλο, ςνώ σε ερώτηση μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, αν τίθεται θέμα να προτιμήσει η ΑΕΚ την διαδικασία των πλέι οφ, ο Χιμένεθ απάντησε "τα θέλουμε όλα, χωρίς δεύτερη κουβέντα". Αφήστε που η κατάκτηση αυτού του κυπέλλου, πιθανότατα να αποτελέσει την... βούλα στην ανανέωση του συμβολαίου του Ισπανού τεχνικού για την επόμενη σεζόν.

Η... ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΟΥ

Την ώρα που θα διεξάγεται σήμερα (17/3) η κλήρωση στα γραφεία της ΕΠΟ, ο Χιμένεθ θα βρίσκεται εντός γηπέδου των Σπάτων και θα κάνει προπόνηση. Την τελευταία πριν από το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ο Ισπανός τεχνικός θα μάθει για τον αντίπαλο στα ημιτελικά του κυπέλλου όταν τελειώσει η δουλειά μέσα στο γήπεδο, εκτός των… προλάβει μαντατοφόρος ακόμα και κατά την διάρκεια της προπόνησης.

Όπως είναι φυσικό, ο Χιμένεθ δεν έχει πει σε κανέναν τίποτα, σχετικά με προτίμηση αντιπάλου. Δημοσίως λέει πως "αφού έχουν προκριθεί οι τέσσερις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, όλα τα ματς θα είναι ντέρμπι". Κάπου βαθιά στους διαδρόμους του μυαλού του, ίσως να έχει κρυμμένη μια προτίμηση. Αλλά δεν θα την μάθει ποτέ κανείς.

ΟΙ... ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ

Η αλήθεια πάντως είναι, πως όταν στην προηγούμενη θητεία του στην ΑΕΚ κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο, είχε αποκλείσει τους δυο εκ των τριών πιθανών τωρινών αντιπάλων. Πρώτα τον Παναθηναϊκό τον οποίο στο πρώτο ματς είχε κερδίσει και μάλιστα τυπικά εκτός έδρας στο ΟΑΚΑ με 2-0, αλλά στην ρεβάνς είχε χρειαστεί εκείνο το απίθανο γκολ του Μίτσελ από την σέντρα στο 97’, για να πάρει την πρόκριση έστω και με ήττα 3-2. Ενώ στα ημιτελικά, ο Χιμένεθ είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ με 0-0 στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ και νίκη με το γκολ του Δέλλα στη ρεβάνς της Τούμπας.

ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑΤΑ

Τον Ολυμπιακό δεν τον είχε συναντήσει στο Κύπελλο στην πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ. Τον έχει κερδίσει όμως δυο φορές στο ΟΑΚΑ με το ίδιο σκορ, 1-0, για το πρωτάθλημα. Μια στην πρώτη του θητεία και μια πριν από περίπου έναν μήνα. Είχε όμως και την βαριά ήττα με 6-0 στο Καραϊσκάκη.

Τον ΠΑΟΚ επίσης τον έχει κερδίσει στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα, όσες φορές τον έχει συναντήσει. Δυο στην πρώτη του θητεία και μια πριν από λίγες μέρες. Και μάλιστα χωρίς να δεχθεί ούτε γκολ και με σκορ 3-0, 4-0 και 3-0. Αντίθετα στην Τούμπα, για το πρωτάθλημα, στην προηγούμενη θητεία του είχε μια ήττα και μια ισοπαλία.

Όσο για τον Παναθηναϊκό, ακόμα στην δεύτερη θητεία του, ο Χιμένεθ δεν τον είχε αντιμετωπίσει. Στην προηγούμενη θητεία του είχε μια νίκη, μια ισοπαλία, αλλά και δυο ήττες, μαζί με τα ματς των πλέι οφ.

Photo Credits: Eurokiniss i

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ