ΑΕΚ

Ξενιάδης: "Δεν είμαι αόρατος, παίρνω έγκριση και βάζω χρήματα"

Ξενιάδης: "Δεν είμαι αόρατος, παίρνω έγκριση και βάζω χρήματα"

Σίγουρος για θετική έκβαση της απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ, εμφανίστηκε ο Βασίλης Ξενιάδης, υπερασπιζόμενος τον εαυτό του σε όσα γράφονται.

Ο ενδιαφερόμενος Έλληνας επενδυτής για το 51% της ΠΑΕ ΑΕΚ, μίλησε σε δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς και συγκεκριμένα στον Sentra και την ΕΡΑ Σπορ, σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται γύρω από το όνομα του.

Μάλιστα, θέλοντας να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να καθησυχάσει όσους είναι δύσπιστοι για τον ίδιο, τόνισε πως: "Τι φοβούνται; Αν θα βάλω τα λεφτά; Αν δεν τα βάλω δεν θα γίνει το deal".

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις στους δύο σταθμούς:

- Για την πρόταση του και την συμφωνία...

"Εκανα συγκεκριμένη πρόταση. Συμφωνήσαμε κατ΄αρχάς με την ΠΑΕ. Εφόσον ακολουθηθούν οι νομικές διαδικασίες που έχει πει κι η Γενική Συνέλευση, θα τελειώσει το deal. Θα γίνει μια συνάντηση των δικηγόρων μας με αυτούς της ΠΑΕ για το τυπικό σκέλος του θέματος. Αν υπάρχει πρόταση από τους Αραβες που να ικανοποιεί την διοίκηση δεν θα βάλουμε εμπόδιο και εγώ μαζί στην όποια απόφαση".

- Για τις επιφυλάξεις που υπάρχουν προς το πρόσωπό του...

"Σε μια συμφωνία πάντα υπάρχουν επιφυλάξεις κι από τις δυο πλευρές. Κι εγώ είμαι επιφυλακτικός. Σε όλες τις συμφωνίες υπάρχουν πάντα δυο αντίπαλα στρατόπεδα. Εδώ δεν υπάρχει αυτό γιατί δεν υπάρχει κάτι να αγοράσεις. Υπάρχει μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα μπουν τα χρήματα, θα γίνουν τα πάντα έννομα και τυπικά και θα τελειώσει. Τι φοβούνται; Αν θα βάλω τα λεφτά; Αν δεν τα βάλω δεν θα γίνει το deal. Δεν βγήκα στα ραδιόφωνα για να κάνω διαφήμιση. Ο λόγος που επέλεξα να μιλήσω τώρα, είναι για να μάθει ο κόσμος της ΑΕΚ πως μιλάμε για συγκεκριμένη συμφωνία".

- Για το λόγο που δεν μπαίνουν κατευθείαν τα 10 εκ...

"Κάποια στιγμή πρέπει ο κόσμος να διαβάζει τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, για να καταλάβουμε πως δεν μπορούμε να βάλουμε 10 εκατ. ευρώ γιατί αυτό δεν θα ήταν έννομο. Θα πρέπει να βρουν οι νομικοί σύμβουλοι το τυπικό σκέλος και να προχωρήσουμε όπως πρέπει".

- Για τον οικονομικό έλεγχο και αν χρειάζεται...

"Δεν με ρώτησε κανείς για τον έλεγχο που έχουμε κάνει εδώ κι ένα μήνα. Ξέρω τα πάντα για τα οικονομικά της ΠΑΕ. Εμείς ασχολούμαστε εδώ και τρεις μήνες με το πρότζεκτ ΑΕΚ. Εγώ είμαι ΑΕΚ και γνωρίζω πράγματα, ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο".

- Για τον λόγο που επενδύει σε μια ομάδα σε τέτοια εποχή...

"Επενδύω σε μια κρίσιμη για την Ελληνική οικονομία περίοδο. Αυτό κρίνω όμως σωστό ως οικονομολόγος. Θέλω να την εξυγιάνω για να γίνει προσελκυστική. Έχει συγκεκριμένα προβλήματα, να ανασάνει, να μπορεί εφάμιλλα να διεκδικεί πρωτάθλημα και Τσάμπιον Λιγκ. Σαν οικονομολόγος είμαι της άποψής ότι πρέπει να επενδύουμε σε κρίση, πολλές επιχειρήσεις μου κέρδισαν από την κρίση. Δεν αγοράζω την ΑΕΚ μη κάνετε λάθος μπαίνω με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου".

- Για την συμφωνία και ποια είναι ακριβώς...

"Για να το καταλάβουν όλοι. Η συμφωνία με τον κ Αδαμίδη λέει: Αυτή την εβδομάδα συνάντηση των νομικών επιτελείων των δύο πλευρών και έγκριση προς το πρόσωπό μου από την επιτροπή της ΕΕΑ. Και μετά μπαίνουν χρήματα κλπ. Πάρα πολλά χρόνια είχα στο μυαλό μου να εμπλακώ με τα διοικητικά της ΑΕΚ, όμως δεν ήταν ο χρόνος κατάλληλος. Δεν ήμουν εγώ έτοιμος".

- Για τα σχέδια του...

Είμαι ΑΕΚτζής, έχω όραμα, φιλοδοξία , διάθεση. Θέλω πρώτα να τελειώσει το deal μέσα στην εβδομάδα πρώτα ο Θεός, και μετά θα αναλύσουμε το πλάνο μας για την ΑΕΚ και το γήπεδο και για όλα. Είναι εφικτό να γίνει γήπεδο στη Φιλαδέλφεια και άμεσα, γνωρίζω τα πάντα για το θέμα. Δεν θέλω να βγει ο κόσμος και να πει πως βγαίνω να κάνω διαφήμιση. Δεν είμαι όμως ούτε αόρατος, ούτε άφαντος. Αν υπάρξουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι για την ΑΕΚ, εδώ είμαστε να ακολουθήσουμε. Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για το καλό της ΑΕΚ".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ