ΑΕΚ

Ξανασμίγει με τους... ανθρώπους του ο Αραούχο

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΑΡΑΟΥΧΟ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΑΡΑΟΥΧΟ ICON

Ο Σέρχιο Αραούχο θα ξαναβρεί σήμερα (4/9) στα Σπάτα δυο ανθρώπους της ΑΕΚ, με τους οποίους έχει ξεχωριστό (ποδοσφαιρικό) δέσιμο. Το Sport24.gr αναλύει.

Η σημερινή (4/9) προπόνηση της ΑΕΚ, μετά το διήμερο ρεπό, θα είναι και η πρώτη του Παναγιώτη Κονέ . Έστω όμως και αν ο 30χρονος μέσος είχε περάσει τρία χρόνια της ποδοσφαιρικής του ζωής στην Ένωση, στη σημερινή επιστροφή του δεν θα βρει τίποτα ίδιο.

Με εξαίρεση τον φροντιστή Νίκο Κορομηλά αλλά και τον επιμελητή ποδοσφαιρικού τμήματος Βαγγέλη Γιαννίση, κανένα πρόσωπο στην ΑΕΚ δεν έχει παραμείνει από την πρώτη θητεία του Κονέ, ενώ ο διεθνής μέσος, δεν είχε καν προλάβει την μετακόμιση από Θρακομακεδόνες σε Σπάτα.

Αντίθετα με τον Κονέ, ο Σέρχιο Αραούχο επιστρέφει σε γνώριμο περιβάλλον. Με οικεία πρόσωπα. Ενώ ο Αργεντινός φορ στη σημερινή προπόνηση στα Σπάτα, θα σμίξει ξανά με δυο πρόσωπα, που έπαιξαν και πρόκειται να παίξουν σημαίνοντα ρόλο στην ποδοσφαιρική ζωή του. Τον Μανόλο Χιμένεθ και τον Πέτρο Μάνταλο.

Αμφότεροι απουσίαζαν στην πρώτη προπόνηση που έκανε ο Αραούχο στα Σπάτα, την περασμένη Παρασκευή (1/9). Ο Ισπανός τεχνικός ήταν στην πατρίδα του και ο αρχηγός στην αποστολή της εθνικής ομάδας. Από σήμερα όμως, ο Αραούχο θα βρεθεί και πάλι με τον Χιμένεθ και με τον Μάνταλο. Και με τους δυο έχει ιδιαίτερο δέσιμο. Και οι δυο έχουν ξεχωριστή σημασία για τον Αργεντινό φορ. Το Sport24.gr αναλύει τους λόγους.

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, Η ΑΓΚΑΛΙΑ, Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Όταν ο Αραούχο άνοιγε τον πρώτο του κύκλο στην ΑΕΚ στα τέλη του περασμένου Γενάρη, ο Χιμένεθ μόλις είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Και οι δυο είχαν μπροστά τους ένα μεγάλο στοίχημα να κερδίσουν. Ήξεραν αμφότεροι πως δεν θα κατάφερνε ο ένας χωρίς τον άλλον. Γι αυτό και από την πρώτη στιγμή ο Χιμένεθ έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Αραούχο αλλά και το αντίστροφο. Ο Αργεντινός φορ δέθηκε με τον Ισπανό τεχνικό. Κάτι που έπαιξε ρόλο στα εντυπωσιακά πράγματα που έκανε πέρυσι με την ΑΕΚ ο Αραούχο.

Μάλιστα η πιο τρανή απόδειξη αυτού του δεσίματος, ήταν η αντίδραση του Αργεντινού φορ, μετά το γκολ που πέτυχε στη Νέα Σμύρνη στο τελευταίο ματς την play off. Ο Αραούχο έφυγε… σφαίρα και αγκάλιασε τον Χιμένεθ. Και ακόμα και όταν ο Αργεντινός επέστρεψε στην Λας Πάλμας, δεν σταμάτησε να επικοινωνεί με τον Ισπανό τεχνικό.

Άλλωστε, όταν η ΑΕΚ βρισκόταν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Πολωνία, ο Χιμένεθ παραδέχθηκε πως ήταν σ’ ανοικτή γραμμή με τον Αραούχο. Και αυτή η… γραμμή, δεν έκλεισε μέχρι και την επιστροφή του Αργεντινού στην ΑΕΚ. Προφανώς και για τον Χιμένεθ είναι σημαντικό που θα έχει ξανά τον Αραούχο, αλλά και το αντίστροφο.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

Ο Αραούχο είναι ένας χαρισματικός σκόρερ. Αλλά όπως για κάθε χαρισματικό σκόρερ, έχει μεγάλη σημασία το… τάισμα. Το που και το πώς θα πάρει την μπάλα στα πόδια του. Και ο Αραούχο βρήκε στην ΑΕΚ τον συμπαίκτη που του έδινε την μπάλα ακριβώς εκεί που την ήθελε, στο τάιμινγκ που την ήθελε.

Σε… χρόνο μηδέν από τότε που ο Αργεντινό φορ πήγε στα Σπάτα, άρχισε να βγάζει συνεργασίες με τον Πέτρο Μάνταλο. Οι δυο τους άρχισαν να βρίσκονται με κλειστά μάτια. Τα μισά από τα γκολ που πέτυχε ο Αραούχο, ήταν από ασίστ του Μάνταλου. Ο αρχηγός της ΑΕΚ ήξερε πως και που θα βρει τον Αργεντινό φορ μέσα στο γήπεδο, για να τον βγάλει σε θέση βολής.

Ίσως η πιο χαρακτηριστική συνεργασία των δυο παικτών, ήταν το γκολ του Αραούχο στο Καραϊσκάκη στον πρώτο ημιτελικού του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ενώ η φάση του γκολ που πέτυχε ο Αργεντινός στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο στα playoffs, μετά από φάουλ του Μάνταλου, έμοιαζε βγαλμένη με καρμπόν, από τις συνεργασίες του Τσιάρτα με τον Νικολαϊδη. Και ο Χιμένεθ περίμενε και στην φετινή σεζόν, να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία με κλειστά μάτια, του αρχηγού της ΑΕΚ με τον Αραούχο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ