ΑΕΚ

Ξανά δυνατά η σκέψη για τριάδα

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η τελευταία προπόνηση στα Σπάτα, "έδειξε" ότι ο Μανόλο Χιμένεθ σκέφτεται και το 3-5-2 για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή (19/2, 19:30) για την 21η αγωνιστική της Super League.

Δοκιμή ενδεκάδας κανονική και σε δίτερμα, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει κάνει καθόλου. Ούτε στη σημερινή (18/2) τελευταία προπόνηση πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Όλες τις σκέψεις που έχει ο Ισπανός τεχνικός για το αυριανό (19/2) ματς, τις έχει βάλει μέσα στις ασκήσεις τακτικής. Και αν τις προηγούμενες μέρες φαινόταν να χάνει έδαφος η προοπτική να επιλέξει ο Χιμένεθ ένα σχήμα με τριάδα στην άμυνα, στη σημερινή προπόνηση τα δεδομένα άλλαξαν.

Εκείνο που φάνηκε στην άσκηση τακτικής, είναι πως "παίζει" δυνατή η εκδοχή του 3-5-2. Με τον Κολοβέτσιο, τον Λαμπρόπουλο και τον Βράνιες στην τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Κάτι το οποίο είχε δουλέψει πολύ ο Χιμένεθ και στην προπόνηση της Πέμπτης (16/2). Σ’ αυτή την περίπτωση, υποχρεωτικά ο Ισπανός τεχνικός θα πάρει το ρίσκο να δώσει στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο ολόκληρη την δεξιά πλευρά. Ρόλο πάντως, που είχε πάρει αρκετές φορές ο διεθνής εξτρέμ, όταν έπαιζε στην Βερόνα.

Από εκεί και πέρα ο Γιόχανσον, ο Σιμόες και ο Αϊντάρεβιτς είναι η επικρατέστερη τριάδα για την μεσαία γραμμή, ενώ στην επίθεση, ο Μάνταλος θα είναι ο παρτενέρ του Αραούχο. Βεβαίως κάποια εξ αυτών, μπορεί να ανατραπούν στην σέντρα του ματς. Άλλωστε ο Χιμένεθ έδειξε πως έχει στο μπλοκάκι του πολλές σκέψεις και πολλά διλήμματα. Ενώ πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να επιχειρήσει να αιφνιδιάσει τον προπονητή του Ολυμπιακού με μια έκπληξη. Όμως εκείνο που φαίνεται είναι πως προβάδισμα στην σκέψη του Ισπανού, παραμονή του ντέρμπι, έχει πάρει το σχήμα με τριάδα στην άμυνα.

Όσο για την δουλειά στην τελευταία προπόνηση, αφορούσε αμυντική και επιθετική τακτική αλλά και ανάπτυξη του παιχνιδιού, όταν η ομάδα παίρνει την κατοχή. Ενώ ο Χιμένεθ δούλεψε και τις στημένες φάσεις.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ