ΑΕΚ

Κορέια: "Έμπειρος ως βοηθός προπονητή, λίγα πράγματα ως πρώτος…"

Κορέια: "Έμπειρος ως βοηθός προπονητή, λίγα πράγματα ως πρώτος…"

Ο δημοσιογράφος της πορτογαλικής εφημερίδας, "A’Bola", Μιγκέλ Κορέια ανέλυσε στον Sport24 Radio 103,3 το προφίλ του νέου προπονητή της ΑΕΚ, Ζοζέ Μοράις. (AUDIO)

Ο Μιγκέλ Κορέια ανέλυσε το προφίλ του Ζοζέ Μοράις, ο οποίος ανέλαβε τις τύχες της ΑΕΚ, επισήμανε την απειρία του ως πρώτο προπονητή, ωστόσο υποστήριξε ότι ξέρει πολύ καλά το ποδόσφαιρο, λόγω της μακρόχρονης θητείας του στο πλευρό του Ζοζέ Μουρίνιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Sport24 Radio 103,3:

Για το προφίλ του Ζοζέ Μοράις: "Εχει μεγάλη πείρα, γιατί ήταν βοηθός του Ζοζέ Μουρίνιο και έχει θητεία στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Γνωρίζει καλά το ποδόσφαιρο. Σαν προπονητής ξέρει πολλά, γιατί ήταν βοηθός του Μουρίνιο, που είναι κάτι πολύ σημαντικό. Σαν προπονητής μόνος του δεν έχει δείξει πολλά πράγματα, αλλά έχει αλλάξει πολλές χώρες. Πιστεύω μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ. Για το αγωνιστικό στυλ που προτιμάει: Πρέπει να μάθει την ομάδα και να την φτιάξει όπως θέλει. Του αρέσει το καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Το σύστημα που χρησιμοποιεί περισσότερο είναι το 4-2-3-1, αλλά και το 4-3-3."

Για το γεγονός ότι δεν έχει εμπειρία ως πρώτος προπονητής: "Ό λοι αρχίζουν από κάπου. Τώρα πίστεψε ότι μπορεί να γίνει πρώτος. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα κάνει καλό στον Μοράις. Οι Αλμέιδα και Σιμόες θα τον βοηθήσουν".

Για το αν έχει υπάρξει ως υποψήφιος σε πορτογαλική ομάδα: "Το όνομα του Μοράις ήταν σε λίστες ομάδων, αλλά δεν έχει έρθει στην Πορτογαλία. Απ” όσο ξέρω έπαιρνε περισσότερα χρήματα στο εξωτερικό, απ” ότι στην Πορτογαλία. Θέλει κιόλας να κάνει καριέρα έξω από την χώρα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ