ΑΕΚ

Κέντρο άμυνας με ανοιχτά μέτωπα

Κέντρο άμυνας με ανοιχτά μέτωπα
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr ανοίγει τον φάκελο «ΑΕΚ και στόπερ» αναλύοντας όλες τις περιπτώσεις, τις ενδεχόμενες παραμονές και αποχωρήσεις αλλά και την υποψία ακόμα μίας προσθήκης για τη θέση.

Το συμπέρασμα το οποίο εξάγεται από τις γρήγορες και εν πολλοίς ανατρεπτικές δράσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ που αφορούν στην αμυντική γραμμή της ομάδας, παραπέμπει στην... απογοήτευσή τους για όσα είδαν στη διάρκεια του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής από τους κεντρικούς αμυντικούς της Ένωσης!

Οι Κιτρινόμαυροι, με γρήγορες διαδικασίες και έχοντας κάνει τις σχετικές μελέτες τους δίχως ποτέ να επικοινωνήσουν ότι επίκεινται σημαντικές αλλαγές στη συγκεκριμένη θέση, προχώρησαν στην απόκτηση τριών στόπερ με γεμάτες και απόλυτα ικανοποιητικές σεζόν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και ο Γιώργος Σαρρής, επελέγησαν προκειμένου να ενισχύσουν το κέντρο άμυνας της ομάδας. Ωστόσο από μόνοι τους δεν αρκούν και οι δύο εναπομείνασες θέσεις πρέπει να καλυφθούν;

Θα συμβεί αυτό εκ των έσω με ψήφο εμπιστοσύνης σε κάποιους από τους υπάρχοντες; Θα υπάρξει ακόμα μία σημαντική προσθήκη; Μήπως και δύο; Ποιοι έχουν πιθανότητες παραμονής και ποιοι όχι; Ποιον ρόλο θα παίξει η υπόθεση Τσιρίλο; Το Sport24.gr δίνει απαντήσεις αλλά εκφράζει και προβληματισμούς.

Οι υπάρχοντες

Ο Ιταλός Μπρούνο Τσιρίλο διέγραψε μία (σε γενικές γραμμές) καλή σεζόν στη Γ' Εθνική. Ωστόσο η παραμονή του ή όχι, αν και αρχικώς λογιζόταν ως βέβαιη, εν συνεχεία αντιμετώπισε δεύτερες σκέψεις που αφορούν στο αν πρέπει να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες σε νεότερους παίκτες αλλά και στο ότι στη Β' Εθνική θα καταλαμβάνει και πάλι θέση ξένου, κάτι που θα επαναφέρει τη συχνότητα της παρουσίας του σε περιορισμό. Η άποψη του τεχνικού επιτελείου είναι θετική, ωστόσο η συνέχεια της καριέρας του στην Ένωση θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη και των άλλων μεταγραφικών υποθέσεων.

Από εκεί και πέρα, ο Σταύρος Σταθάκης δεν απέδωσε αυτά που στην ΑΕΚ περίμεναν όταν του εμπιστεύτηκαν θέση βασικού. Ωστόσο προς το τέλος της σεζόν τα πήγε καλύτερα με παρτενέρ τον Άνταμ Τζανετόπουλο, τον 19χρονο στόπερ που κέρδισε πόντους για την παραμονή του και ο οποίος άλλωστε θα μπορούσε να διατηρηθεί στην Ένωση ως παίκτης που θα παίζει και στη β' ομάδα της λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Ο Κώστας Τσούπρος μάλλον το έχασε το τρένο... Θα αποτελέσει έκπληξη μεγατόνων πιθανή παραμονή του στο ρόστερ της Ένωσης. Τέλος ο Ρόβας ουδέποτε στην καριέρα του υπήρξε στόπερ και θα ήταν άδικο να κριθεί για την απόδοσή του σε μία θέση που κλήθηκε να βοηθήσει ακριβώς επειδή οι προαναφερθέντες (εξαιρουμένου του Τσιρίλο που όποτε το επέτρεπε το θέμα με τους ξένους παίκτες, έδινε σημαντικές βοήθειες) δεν κατάφεραν να κερδίσουν την απόλυτη εμπιστοσύνη του Δέλλα.

Η παράμετρος Κατσουράνη, η υπόθεση Κουρμπέλη

Το ενδεχόμενο απόκτησης του διεθνούς άσου παραμένει ιδιαίτερα πιθανό. Είναι ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί αποδεδειγμένα να βοηθήσει και στο κέντρο της άμυνας, οπότε η απόκτηση του θα μειώσει τις πιθανότητες να υπάρξουν στο ρόστερ, σώνει και καλά, 5 κλασικοί κεντρικοί αμυντικοί.

Ανάλογη είναι η περίπτωση του Δημήτρη Κουρμπέλη, ποδοσφαιριστή τον οποίο η ΑΕΚ έχει αποφασίσει να εντάξει στο δυναμικό της, οπότε αναμένεται και η τελική κίνησή της μετά τις πρώτες συζητήσεις, όταν και διαπιστώθηκε οικονομική διαφορά. Στην Τρίπολη κάποιοι μιλούν για βέβαιη μεταπήδηση του πολυσύνθετου μεσοαμυντικού στην Ένωση, ωστόσο από το κιτρινόμαυρο στρατόπεδο δεν προκύπτει τέτοια βεβαιότητα, παρά μόνο επιθυμία για να τελειώσει θετικά το θέμα αυτό.

Πιθανή απόκτηση και των δύο προαναφερθέντων (κάτι που θεωρητικά πάντα, φαντάζει ως δύσκολο να συμβεί), θα σημάνει και ιδανική στελέχωση τόσο του κέντρου άμυνας όσο και του άξονα της μεσαίας γραμμής καθώς έχουν την επάρκεια να αποδίδουν εξίσου καλά τόσο ως στόπερ, όσο και ως 6αρια.

Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθεί και ο άνοδος του δανεικού στον Περαμαϊκό Χριστόφορου Ντούμπερετ, η οποία διαπιστώθηκε από τον Τραϊανό Δέλλα που απένειμε δημοσίως τα εύσημα στον 20χρονο στόπερ για τη βελτίωσή του. Και ετούτη όμως (όπως και εκείνη του Τζανετόπουλου) είναι μία περίπτωση ποδοσφαιριστή ο οποίος θα μπορούσε να προπονείται με την πρώτη ομάδα και να παίρνει συμμετοχές κυρίως με τη δεύτερη στο αντίστοιχο πρωτάθλημα των ομάδων της Β' Εθνικής.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ