ΑΕΚ

Καμία ανησυχία για το "44"

Καμία ανησυχία για το "44"

Το εξώδικο της Εφορίας για τη διάρρηξη του άρθρου "44", και η διορία ολίγον ημερών για την κάλυψη του, έχει προκαλέσει πανικό προς τα φυσικά πρόσωπα που είχαν εμπλακεί με την ΠΑΕ ΑΕΚ από το 1990 και μετά. Ωστόσο, καμία ανησυχία δεν υπάρχει στην ΑΕΚ για το παρόν αλλά και το μέλλον.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ τέθηκε και επίσημα σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, αλλά το άγχος δεν έχει φύγει από πρώην προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους. Οι δύο δόσεις του "44" που δεν δόθηκαν προκειμένου να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις (ως προς το άρθρο), έχουν δημιουργήσει πονοκέφαλο στα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται.

Στην περίπτωση που υπάρξει διάρρηξη, το ποσό που επιστρέφει στα χρέη της ΑΕΚ, αγγίζει τα 220 εκατ. ευρώ! Δηλαδή για δύο δόσεις συνολικά που φτάνουν στα 2,5 εκ. ευρώ, τα φυσικά πρόσωπα κινδυνεύουν να χρεωθούν 220. εκ.

Ήδη έχει καθυστερήσει η προτελευταία δόση (ύψους 1,235 εκ), με την Εφορία να έχει δώσει διορία μέχρι τις 29 Οκτωβρίου. Αν δεν τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα θα προχωρήσει τις ενέργειες για τη διάρρηξη του άρθρου 44. Τα παραπάνω υποστηρίζει σε δημοσίευμα του η εφημερίδα Goal.

Καμία ανησυχία στην ΑΕΚ

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, δεν υπάρχει καμία εμπλοκή με την ΑΕΚ, όσον αφορά την ομάδα/σύλλογο, στις συγκεκριμένες οφειλές, ότι και να γίνει με το άρθρο 44. Ο "κίνδυνος" που υποστηρίζεται ότι θα μπορούσε να γεννηθεί, είναι για του χρόνου όταν και η ΑΕΚ θα ξαναγίνει ΠΑΕ. Ξεκάθαρα όμως, δεν υπάρχει θέμα και καμία ανησυχία από την ΑΕΚ, η οποία θα δημιουργήσει νέα εταιρεία με νέο ΑΦΜ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ