ΑΕΚ

Και του χρόνου, έδρα της ΑΕΚ το ΟΑΚΑ

Και του χρόνου, έδρα της ΑΕΚ το ΟΑΚΑ
INTIME SPORTS

Το δίλημμα ΟΑΚΑ ή Ριζούπολη, παύει να ισχύει καθώς όπως αποφάσισε η διοίκηση της ομάδας, η ΑΕΚ και του χρόνου θα παραμείνει στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πρώτες σκέψεις για έκδοση διαρκείας μόνο στο κάτω διάζωμα.

Πριν από περίπου 3 μήνες άρχισε να διαρρέει η διοίκηση κάποιες σκέψεις για επιστροφή της ομάδας στην Ριζούπολη, σε ένα μικρό γήπεδο, που γίνεται εύκολα έδρα και το οποίο θα βοηθούσε την ομάδα τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στο οικονομικό(μικρότερο ενοίκειο).

Τελικά με το εγχείρημα των Supporters να είναι η μοναδική λύση για την επόμενη μέρα του συλλόγου και το οποίο έχει ως στόχο τη συμμετοχή του κόσμου, με πρώτο στόχο τα 50000 μέλη, τότε σίγουρα περίπτωση Ριζούπολη δεν θα μπορούσε να ισχύει.

Αποφασίστηκε το ΟΑΚΑ και λόγω Supporters

Επειδή λοιπόν το γήπεδο του Απόλλων Σμύρνης δεν θα μπορούσε να φιλοξενήσει πάνω από 15000 κόσμο, δεν θα ήταν φυσιολογικό να συμφωνήσει η ΠΑΕ στην μετακόμιση της ομάδας και από την άλλη μεριά οι Supporters να ζητάνε μέλη και διαρκείας. Θα υπήρχε μικρό ταβάνι για το εγχείρημα και πιθανόν και αποτυχία σχεδίου.

Για το λόγο αυτό η διοίκηση αποφάσισε να μείνει η ομάδα στο ΟΑΚΑ, ελπίζοντας και στη συμμετοχή του κόσμου, είτε μέσω Supporters, είτε μέσω διαρκείας προκειμένου να μπορεί όσο περισσότερος κόσμος να φιλοξενηθεί στην έδρα του δικεφάλου.

Βρήκε τρόπο να το κάνει έδρα

Μοναδικό αρνητικό στοιχείο στην απόφαση για το ΟΑΚΑ, είναι πως ακόμα και με 30000 κόσμο, είναι τόσο μεγάλο το Στάδιο που δείχνει κρύο προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας αλλά και τους αντιπάλους.

Για το λόγο αυτό, η διοίκηση της ομάδας σε συνεργασία με τους Supporters, αποφάσισε να εκδώσει διαρκείας μόνο στο κάτω διάζωμα, ούτως ώστε να γεμίσει όλο το Στάδιο και να γίνει πιο ζεστό.

Συνολικά η χωρητικότητα στις κάτω θύρες αγγίζει τις 40000 περίπου και είναι ένας σημαντικός αριθμός προκειμένου ο κόσμος να φτιάξει "έδρα" το ΟΑΚΑ. Μάλιστα, εκτός από τα διαρκείας, στο κάτω διάζωμα θα βγαίνουν και όλα τα εισιτήρια των αγώνων.

Μοναδικό πρόβλημα στη συγκεκριμένη σκέψη, είναι η προτίμηση αρκετών οπαδών που φτάνουν τα 3 και τα 4 χρόνια διαρκείας στις πάνω θύρες. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πιθανόν όλοι οι φίλαθλοι που έχουν διαρκείας πάνω από 2 χρόνια στο πάνω διάζωμα, να έχουν όλοι τη δυνατότητα ανανέωσης σε δύο ή τρεις συγκεκριμένες θύρες (ας πούμε τις τρεις κεντρικές) έτσι ώστε να είναι και ο κόσμος στο πάνω διάζωμα μαζεμένος σε ένα σημείο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ