ΑΕΚ

Και γιατί Σουκουλίνι;

Και γιατί Σουκουλίνι;

Ο Πογέτ επέμενε και για τον Μπρούνο Σουκουλίνι και για ενίσχυση στη μεσαία γραμμή. Το Sport24.gr εξηγεί τους λόγους.

Θεωρητικά από τότε που άνοιξε η χειμερινή μεταγραφική αγορά, η ΑΕΚ αναζητούσε ενίσχυση στην κορυφή και στα άκρα της επίθεσης. Στην πράξη όμως, η πρώτη κίνηση που κάνει και μάλιστα την ύστατη ώρα, είναι η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή (λέγε με και Σουκουλίνι) για τη μεσαία γραμμή.

Πολλές φορές στις μεταγραφές η θεωρία διαφέρει από την πράξη. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, η διαφορά αυτή δεν προέκυψε τυχαία. Ούτε είναι μια επιλογή που έγινε για λόγους επικοινωνιακούς. Κάθε άλλο. Οι λόγοι που ο Γκουστάβο Πογέτ ήθελε ενίσχυση στα χαφ, είναι αμιγώς ποδοσφαιρικοί και αγωνιστικοί. Και φυσικά από την στιγμή που αποφασίστηκε η ΑΕΚ να προχωρήσει σε μεταγραφή ενός μέσου, ο Ουρουγουανός τεχνικός σκέφτηκε αμέσως την περίπτωση του Μπρούνο Σουκουλίνι.

Στο ερώτημα γιατί η ΑΕΚ έπρεπε να αποκτήσει έναν χαφ, η απάντηση του Πογέτ είναι απλή. Διότι επί της ουσίας οι επιλογές στη μεσαία γραμμή, είναι εξόχως περιορισμένες. Ο Μιγκέλ Κορδέρο αφενός είναι ακόμα τραυματίας και στην διαδικασία της αποθεραπείας και αφετέρου ήδη έχει ταλαιπωρηθεί πολύ φέτος από τραυματισμούς. Ενώ ο Δημήτρης Ανάκογλου δεν υπολογίζεται στα πλάνα του Πογέτ ήδη από τον Νοέμβρη και έχει να παίξει σε επίσημο ματς από την Τούμπα. Όσο για τον Αμπλαγιέ Φαγιέ, ακόμα και αν δεν φύγει μέσα στις επόμενες ώρες, ο Ουρουγουανός δεν μπορεί να τον υπολογίζει ως λύση.

Επομένως επί της ουσίας ο Πογέτ έχει μείνει μόνο με τον Γιόχανσον, τον Σιμόες και τον Μάνταλο που είναι πιο επιτελικός. Ήδη μάλιστα, αυτή η λειψανδρία στη μεσαία γραμμή, κατέστησε αδύνατο να γίνει ροτέισον στο ματς της περασμένης Πέμπτης για το κύπελλο. Ενώ, αν δεν είχε αποκτηθεί χαφ, την επόμενη Κυριακή που ο Σιμόες είναι τιμωρημένος, ο Πογέτ θα έπρεπε να κάνει ταχυδακτυλουργικά στο Περιστέρι για να καλύψει την θέση.

Ο Ουρουγουανός ειδικά την τελευταία εβδομάδα έβλεπε ως επιτακτική την ανάγκη απόκτησης ενός μέσου. Και φυσικά η περίπτωση του Σουκουλίνι, την οποία ο Πογέτ ξέρει καλά, έμοιαζε ως ιδανική. Ο Αργεντινός μπορεί να παίξει και ως κόφτης και ως εσωτερικός χαφ στο 4-3-3. Γι αυτό και ο Πογέτ επέμενε πολύ γι αυτή την μεταγραφή.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ