ΑΕΚ

Η χρονιά του Μάκου

Η χρονιά του Μάκου
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει την εξαιρετική παρουσία του Γρηγόρη Μάκου στην προετοιμασία και τους φιλικούς αγώνες της ΑΕΚ.

Η εμφάνιση του Γρηγόρη Μάκου στο φιλικό με την Κέρκυρα ήταν ένα μικρό δείγμα για το τι πρόκειται να δείξει στη φετινή σεζόν. Το Sport24.gr αναλύει την παρουσία του Έλληνα μέσου στα φιλικά και στην προετοιμασία και εκτιμάει πως φέτος είναι η δική του χρονιά.

Ήταν επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ήρθε με ένα καλό βιογραφικό (όσον αφορά τις εμφανίσεις του στον Πανιώνιο) αλλά στην πρώτη του χρονιά έδειξε να έχει πρόβλημα, με τον κόσμο της ομάδας να γκρινιάζει σε κάθε του εμφάνιση.

Υπήρχε φόβος στο παιχνίδι του και αυτό φαινόταν σε κάθε επαφή που είχε με την μπάλα. Είχε όμως τις εμφανίσεις στη Νέα Σμύρνη που σε έκαναν να πιστεύεις πως πρέπει να του δοθεί χρόνος.

Την περσινή σεζόν ο Γρηγόρης έδειξε πως μπορεί να σταθεί στην ενδεκάδα της ΑΕΚ και μάλιστα πολλές φορές φαινόταν και η απουσία του. Έβγαλε ικανότητες στο παιχνίδι του, που αν μη τι άλλο, έκλεισε το στόμα στον καθένα που τον αμφισβήτησε και "υποσχέθηκε" πως έχει δυνατότητες που θα εκτοξεύσουν την καριέρα του.

Ένας νέος ηγέτης γεννιέται

Κατά την διαπραγμάτευση του Αδαμίδη με τους προπονητές που θα έπαιρναν την θέση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, φημολογείται πως όλοι επεσήμαναν στον πρόεδρο του δικεφάλου, ότι ο Γρηγόρης Μάκος δεν πρέπει να πουληθεί και όλοι τον θεωρούσαν βασικό συστατικό για τη νέα ΑΕΚ.

Φέτος ο διεθνής μέσος, ξεκίνησε την προετοιμασία από εκεί που σταμάτησε την περσινή σεζόν. Ήταν από τους καλύτερους παίκτες σε όλη τη διάρκεια της παραμονής της Ένωσης στο Τόπλιτσε της Σλοβενίας.

Πρώτος στη ασκήσεις, από τους πρώτους στην τακτική και γενικά αρκετή δουλειά σε υψηλό βαθμό. Ο Γρηγόρης στη Σλοβενία άφησε υποσχέσεις και έδειξε έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα. Ποιο είναι αυτό; Να γίνει ένας από τους παίκτες που θα σηκώσουν στην πλάτη τους την ομάδα. Ένας νέος ηγέτης.

Το πρώτο του γκολ

Στο χθεσινό φιλικό με την Κέρκυρα, ο Μάκος πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο και παρουσίασε κάτι από αυτό που θα δούμε την εφετινή χρονιά. Ήταν μια γραμμή μόνος του και ως επιβράβευση για τη δίψα που έδειξε στο ματς, ήταν το πρώτο του γκολ με την φανέλα της ΑΕΚ, με έναν κεραυνό έξω από την περιοχή. Μάλιστα, για την πρωτιά του αυτή, οι συμπαίκτες του, είχαν μια έκπληξη για τον Έλληνα μέσο και σίγουρα το διασκέδασαν.

Η φετινή σεζόν που ξεκινάει σε λίγες μέρες, είναι η χρονιά που η ΑΕΚ (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) αντιμετωπίζει προβλήματα με τις απουσίες των Ντιόπ και Μίτσελ και είναι σίγουρο πως ο περσινός Μάκος θα είναι αρκετά σημαντικός, αλλά ο Μάκος του... Τόπλιτσε, θα είναι βασικός και αναντικατάστατος.

Στιγμιότυπα από φιλική νίκη της ΑΕΚ:

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ