ΑΕΚ

Η δεύτερη επιστροφή του Ντέμη

Η δεύτερη επιστροφή του Ντέμη
Νικολαΐδης, ΑΕΚ INTIME SPORTS

Πριν λίγο καιρό διέψευδε οποιαδήποτε ανάμειξη του στα διοικητικά, αλλά οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών μιλάνε για την δεύτερη επιστροφή του και την σωτηρία της ΑΕΚ. Το Sport24.gr ψάχνει και σας παρουσιάζει το ιστορικό των κινήσεων του Ντέμη Νικολαΐδη από τον Ιανουάριο μέχρι και την βδομάδα που διανύουμε η οποία θα είναι καταλυτική.

Φτάσαμε λοιπόν στο παραπέντε, με την ΑΕΚ να παίζει με της ημερομηνίες προκειμένου να προλάβει και να μπορέσει να πάρει την αδειοδότηση από την UEFA, να μην αποκλειστεί από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και φυσικά να μην έχει επιπτώσεις στο εγχώριο πρωτάθλημα. Μέχρι και πανηγυρισμούς είδαμε που η ΑΕΚ θα μπορεί να παίζει με παίκτες κάτω των 22, χωρίς να έχει δικαίωμα μεταγραφών, αλλά δεν θα υποβιβαζόταν. Απίστευτα πράγματα...

Και όλα αυτά, τη στιγμή που ο κόσμος και οι διοικήσεις που τοποθετούσαν οι μέτοχοι στο τιμόνι της ομάδας, παρακαλούσαν σαν ζητιάνοι για λεφτά από τους ιδιοκτήτες της ομάδας! Τρεις μέρες πριν λήξη η διορία της UEFA, κανείς δεν ίδρωσε για την καταστροφή της ΑΕΚ, κανείς δεν φώναξε, "παρών" για να σώσει το πλοίο από την ξέρα. Άλλωστε, μόνο ένας "τρέλος ή λαμόγιο" θα έκανε κάτι τέτοιο όπως έλεγε και μια ψυχή...

Η ΑΕΚ έχασε πολύτιμο χρόνο με παιχνίδια εγωισμού από "Μεγάλα" παιδιά που μπήκαν στη ζωή της και παίζανε την κολοκυθιά: "Να βάλεις πρώτος εσύ για να βάλω εγώ" και "γιατί εγώ πρώτος και όχι εσύ;".

Φοβήθηκε να περιμένει, με την καταστροφή να έρχεται...

Και αφού είδε και απόειδε και κατάλαβε ότι δεν τους αγγίζει τίποτα, ο Ντέμης Νικολαΐδης έβαλε μπροστά το σχέδιο του προκειμένου να σώσει, αυτό που αποδεδειγμένα αγαπάει παθολογικά, την ΑΕΚ!

Η ομάδα της ΑΕΚ έφτασε στην χειρότερη περίοδο της ιστορίας και ο Ντέμης Νικολαΐδης είναι ο μόνος που ενδιαφέρθηκε ζεστά για ακόμα μια φορά, είναι ο μόνος που είδε και... φοβήθηκε από αυτό που έρχεται στο μέλλον για την Ένωση. Τα 300.000 χιλιάρικα και οι ευχές, δυστυχώς δεν έφταναν για να σώσουν την ομάδα και ο Ντέμης το είχε καταλάβει πρίν από τον Γενάρη.

Από τις 18/1 και με θέμα τον προημιτελικό της Τούμπας, το Sport24.gr και ο Βαγγέλης Αρναούτογλου σας είχε ενημερώσει για τον μοναδικό από την ομάδα του 2004 που έψαχνε και ρώταγε για την ΑΕΚ. Αυτός ήταν ο Ντέμης Νικολαΐδης, αλλά μόνος του θα ήταν δύσκολο για να σώσει για δεύτερη φορά τον δικέφαλο.

Η πρόσκληση Τροχανά και η παρέμβαση του Ντέμη

Μετά την πρόσκληση του Μιχάλη Τροχανά για την σωτηρία της ΑΕΚ και το κάλεσμα σε μετόχους, πρώην προέδρους (Νικολαΐδης, Μελισσανίδης) και παλαιμάχους στις 20/1, εν μέσω διάλυσης για την ΑΕΚ με τον Καράμπελα να φεύγει μαζί με τον Λεονάρντο, ο Ντέμης Νικολαϊδης πέντε μέρες μετά έκανε παρέμβαση σε ραδιοφωνικό σταθμό και έκανε γνωστό πως θα παραβρεθεί στην συνάντηση της 29ς Ιανουαρίου προκειμένου να βρεθεί λύση για την ΑΕΚ.

Ήταν η πρώτη δημόσια έκρηξη του Ντέμη, βλέποντας πως η ΑΕΚ καταστρέφεται και οι μέτοχοι της ομάδας σφύριζαν αδιάφορα: "Να πληρώσουμε οι μέτοχοι τα χρέη που αφήσαμε". Σε εκείνη την συνέντευξη ξεκαθάρισε πως στην επόμενη μέρα δεν θα είναι.

Η αποδοχή του κόσμου και η επιβράβευση των όσων είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης ήταν τεράστια, αναγκάζοντας τους μετόχους να αρχίσουν να κάνουν δηλώσεις και να... συμφωνούν με τον Ντέμη, όπως δήλωσε ο Παππάς μια μέρα πριν από την συνάντηση και ο οποίος για πρώτη φορά στα 8 χρόνια παρουσίας του στην ΑΕΚ, έκανε γεύμα στους δημοσιογράφους.

Η συνάντηση και η αρχική πρόταση του Ντέμη

Το ραντεβού της 29ης πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο και το Sport24.gr ήταν εκεί για να καλύψει τις κρίσιμες εξελίξεις για το μέλλον της ΑΕΚ. Εκεί ήταν και ο Ντέμης, που πήγε κόντρα στα όσα "απίστευτα" ακούστηκαν όπως το: "Δεν υπάρχουν χρέη", τονίζοντας για ακόμα μια φορά πως: " η λύση είναι να πληρώσουμε τα χρέη που αφήσαμε, βάζοντας έναν ορκωτό λογιστή".

Μάλιστα χαρακτήρισε ανεδαφική την πρόταση Τροχανά, θεωρώντας πως πρώτα να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ΑΕΚ και μετά να συζητηθεί και η συγκεκριμένη πρόταση.

Η πρώτη συνάντηση των μετόχων και η πρόταση του Ντέμη Νικολαΐδη

Την επομένη της 29ης, ο Ντέμης Νικολαΐδης πήρε την πρωτοβουλία και συγκέντρωσε όλους τους πρώην μετόχους, συζητώντας για το δάνειο της MS αλλά και τα χρέη τους προς την ΑΕΚ.

Η συζήτηση συνεχίστηκε σε ακόμα δύο ραντεβού, πριν ο Ντέμης Νικολαίδης πάρει την πρωτοβουλία να καλέσει εκπροσώπους του Τύπου και να παρουσιάσει το τελικό του σχέδιο, με τα στοιχεία που προκύπτουν από τον έλεγχο που έκανε ο ορκωτός λογιστής της ίδιας της ΠΑΕ ΑΕΚ, να επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του πρώην προέδρου της Ένωσης!

Το Sport24.gr βρέθηκε στο γραφείο του Ντέμη Νικολαΐδη, στο οποίο παρουσίασε το τελικό του πλάνο για να ξεπεράσει τα πρώτα εμπόδια η ΑΕΚ: "Κατάθεση 4 εκ. ευρώ στα ταμεία της ΑΕΚ και εξόφληση της Morgan Stanley" δηλαδή να φανεί στα βιβλία ότι η ΑΕΚ έβγαλε από τα χρέη της ποσό που αγγίζει τα 13 εκ. ευρω (το δάνειο αν και 7εκ., στα βιβλία φαινόταν για 9εκ. και φυσικά η εξόφληση δεν έγινε ούτε με τα μισά)!

Ο Ντέμης αρνήθηκε και ήταν κάθετος σχετικά με το μέλλον του στην ΑΕΚ: "Δεν θέλω να μπω", αλλά εμείς σας είχαμε ενημερώσει πως ο Ντέμης έδειχνε να θέλει το αντίθετο, για την ακρίβεια "στα μάτια μου "φώναζε" για επιστροφή στην ΑΕΚ με τα δικά του πιστεύω και όχι των μετόχων".

Οι πρώτες ενέργειες έγιναν, με τον Ντέμη Νικολαΐδη να δηλώνει πως θα περιμένει τις κινήσεις των υπολοίπων και πως εάν γίνουν όλα όπως πρέπει, υπάρχουν επιχειρηματίες που θα δανείσουν στην ΑΕΚ 3 εκ. ευρώ για να βγει ο σκόπελος του Καλοκαιριού.

Το περίμενε των μετόχων και η αλλαγή του όρου για τον δανεισμό

Από εκείνο το σημείο ο Ντέμης περίμενε τις κινήσεις των υπολοίπων μετόχων προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο ισχύουν τα όσα θεωρητικά είχαν συμφωνήσει στις συναντήσεις τους. Ο Παππάς πλήρωσε την MS, ο Πόλυς έδωσε το ποσοστό του για το δάνειο και η ΑΕΚ πήγαινε στην καταστροφή με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, κ. Νοτιά να μην δίνει σημεία ζωής.

Η Original βγήκε στον δρόμο και ξεκίνησε τις επισκέψεις, με τον Ντέμη μην μπορώντας να περιμένει, να σπάει τον όρο του και να βάζει πριν από τους μετόχους το δάνειο που είχε εξασφαλίσει.

Ο άνθρωπος του και η αντίστροφη μέτρηση της επιστροφής

Με την εισροή των χρημάτων από το δάνειο, ο Χάρης Οικονομόπουλος (άνθρωπος του Ντέμη και ο δικηγόρος της υπόθεσης Ψωμιάδη) έγινε αντιπρόεδρος στο Δ.Σ της ΠΑΕ. Παρότι η συγκεκριμένη τοποθέτηση έγινε για να εξασφαλιστούν τα χρήματα του δανείου και να πάνε εκεί που πρέπει, αυτή ήταν και η πρώτη κίνηση του Ντέμη, γνωρίζοντας πλέον από μέσα τα πάντα για την ΠΑΕ.

Φυσικά, δεν υπήρξε καμία αλλαγή στις προθέσεις των μετόχων, με τον κ. Κανελλόπουλο να μην κάνει πράξη την υπόσχεση στην Original και με τον Νοτιά να λέει πως: "Δεν αντέχω, βάζω μόνο 300.000"!

Και μάλιστα τονίζουμε το καμία, γιατί σε εκείνο το σημείο εμφανίστηκε ο δεύτερος άνθρωπος που έδειξε ενδιαφέρον για το μέλλον της ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που κάλεσε τους Νοτιά, Παππά, Χατζηιωάννου στο ίδιο τραπέζι να τα πούνε και όπως έλεγε: "Εάν καθήσουμε, θα τα συμφωνήσουμε".

Και εκεί ο Τίγρης έμεινε στο περίμενε και ο Νοτιάς πέταξε μετά από μεγάλο διάστημα αναμονής τη βόμβα των... 300.000! Κάπου εκεί ο Ντέμης θα κατάλαβε πως το παιχνίδι είναι στα δικά του χέρια και μόνο και ξεκίνησε το πλάνο του με τις μέρες να περνάνε και οι συναντήσεις με τους πιθανούς συνεργάτες τους όλο και να πληθαίνουν.

Στις 24/3 η εφημερίδα Κιτρινόμαυρη ώρα και στο αποκλειστικό του Βαγγέλη Αρναούτογλου, αποκάλυψε το έτοιμο πλάνο του Ντέμη Νικολαΐδη για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ. Από το περασμένο Σάββατο, το νερό μπήκε στο αυλάκι και πλέον μπήκαμε μέσα στην πιο κρίσιμη εβδομάδα με τις πληροφορίες να επιβεβαιώνουν από παντού την είσοδο του Ντέμη στην επόμενη μέρα της ΑΕΚ.

Το σίγουρο είναι πως μέχρι και την προθεσμία της UEFA, 31/3, θα έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες με την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ να έχει αρκετό "φως" το οποίο προκύπτει και πάλι από έναν... γνώριμο "τρελό".

ΥΓ: Και επειδή "είναι σαν να βλέπεις μπροστά σου σκόρπια κομμάτια ενός παζλ το οποίο περιμένει από κάποιον να το ενώσει", στο Sport24.gr το πήγαμε και λίγο παρακάτω και σκεφτήκαμε ένα τρελό σενάριο μέ άρωμα... 2004.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ