ΑΕΚ

Η συνταγή… υπάρχει

Η συνταγή… υπάρχει
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όλα δείχνουν πως η ΑΕΚ θα πάει στο σημερινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (24/01, 19:30), με το ίδιο σχήμα, που έχει κτίσει το σερί των νικών.

Θα μπορούσε ο Γκουστάβο Πογέτ να υποχρεωθεί να κάνει αλλαγές στο σχήμα του σημερινού (24/01, 19:30) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αν υπήρχαν ζητήματα τραυματισμών. Όμως ακόμα και ο Ρόναλντ Βάργκας ξεπέρασε ταχύτατα το διάστρεμμα που υπέστη στα Γιάννενα και φώναξε «παρών».

Επίσης ο Ουρουγουανός τεχνικός θα μπορούσε να σκεφτεί να αλλάξει σύστημα, καθότι με το 3-5-2 έχει «κλειδώσει» νίκες. Όμως και ο ίδιος ο Πογέτ έχει εντοπίσει πως ακόμα χρειάζεται (πολλή) δουλειά το συγκεκριμένο σύστημα για να εφαρμοστεί σωστά και ως προς το δημιουργικό του κομμάτι. Επομένως ο τεχνικός της ΑΕΚ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα πάει και στο ματς με τον ΠΑΟΚ μ’ ένα 4-3-3 και με την ίδια σύνθεση που έπαιξε και την προηγούμενη Κυριακή στους Ζωσιμάδες. Κυρίως επειδή πρόκειται για μια αγωνιστική συνταγή, πάνω στην οποία η ομάδα έχει κτίσει ένα νικηφόρο σερί τριών αγώνων στο πρωτάθλημα.

Βεβαίως το σημερινό ντέρμπι είναι επί της ουσίας το πρώτο του Πογέτ. Διότι αυτό του πρώτου γύρου στην Λεωφόρο δεν λογίζεται, καθότι ο Ουρουγουανός είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ μόλις τρεις μέρες πριν τη σέντρα. Επομένως είναι άγνωστο αν ο Πογέτ συνηθίζει σε τέτοια ματς να κάνει εκπλήξεις στην ενδεκάδα και το σχήμα, σε μια προσπάθεια να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο προπονητή. Όμως όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα, πως ο Ουρουγουανός θα διατηρήσει την ίδια αγωνιστική συνταγή. Με τον Αραβίδη στην κορυφή και τον Μπαρμπόσα με τον Βάργκας στα δυο άκρα της επίθεσης και τον Σιμόες μοναδικό κόφτη και τον Γιόχανσον με τον Μάνταλο ως εσωτερικά χαφ.

Ο Πογέτ έχει φροντίσει να «διαβάσει» πολύ καλά τον ΠΑΟΚ. Όπως συνηθίζει να κάνει άλλωστε για τους αντιπάλους. Και το ματς της περασμένης Τετάρτης στα Πηγάδια το παρακολούθησε προσεκτικά, παρόλο που είναι βέβαιος πως ο Τούντορ σήμερα θα κάνει πολλές αλλαγές σε σχέση μ’ εκείνη την ενδεκάδα. Ο Πογέτ έχει «ακτινογραφήσει» τον αντίπαλο, έχει εντοπίσει τις αδυναμίες του (κυρίως στην άμυνα) και τις έχει επισημάνει στους ποδοσφαιριστές του. Με συγκεκριμένες οδηγίες. Όπως και συγκεκριμένες είναι οι οδηγίες που έχουν πάρει οι «κιτρινόμαυροι», για όσα πρέπει να αποφύγουν.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ