ΑΕΚ

Η πιο περίπλοκη απόφαση

Η πιο περίπλοκη απόφαση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μοράις μένει στον πάγκο της ΑΕΚ, μέχρι να γίνει (από τον Μελισσανίδη) η επόμενη επιλογή προπονητή, χωρίς ξεκάθαρο χρονικό ορίζοντα. Το Sport24 αναλύει όλα τα δεδομένα

Την περασμένη Πέμπτη (5/1) και μετά το στραβοπάτημα με τον Παναιτωλικό, η θέση που έβγαινε από υψηλόβαθμα στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΚ, ήταν πως το παιχνίδι με τον Αστέρα δεν θα αποτελέσει κριτήριο για το μέλλον του Ζοσέ Μοράις στην ομάδα και απ’ αυτή τη θέση, ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Πολύ απλά διότι είχε φανεί πριν από το ματς στην Τρίπολη, πως ο κύκλος του Πορτογάλου τεχνικού είχε κλείσει. Απλώς πιστοποιήθηκε στο ματς με τον Αστέρα. Θα έπρεπε να γίνει κάτι πολύ θεαματικό στην Τρίπολη για να υπάρξει ανατροπή. Κάτι που φυσικά δεν έγινε.

Πλέον στην ΑΕΚ δεν υπάρχει ουδείς που να θεωρεί πως η ομάδα μπορεί να προχωρήσει με τον Μοράις. Ούτε οι ποδοσφαιριστές που είναι οι πρώτοι που εισπράττουν τις ανορθογραφίες των επιλογών του Πορτογάλου. Ούτε καν ο ίδιος ο Μοράις, που με την στάση του δείχνει σαν «χαμένος» στην απογοήτευση των στραβών αποτελεσμάτων.

Ωστόσο η αποστολή της ΑΕΚ μετά τη σημερινή (9/1) προπόνηση, θα ταξιδέψει στην Λιβαδειά για το αυριανό (10/1) ματς κυπέλλου, εκτός συγκλονιστικής ανατροπής, με τον Πορτογάλο τεχνικό στην θέση του προπονητή. Ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά σε πόσα ακόμα ματς θα πάει η Ένωση, με τον Πορτογάλο στον πάγκο. Και αυτό διότι παρόλο που η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή στον κιτρινόμαυρο πάγκο έχει ξεκινήσει, η απόφαση για την επιλογή του διαδόχου του Μοράις είναι εξαιρετικά περίπλοκη.

Αφενός λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών και γενικώς λόγω των συνθηκών. Και αφετέρου και κυρίως, διότι πλέον δεν υπάρχει κανένα περιθώριο λάθους. Κάτι που ξέρει καλά και ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που έχει πάρει πάνω του την υπόθεση προπονητή. Γι αυτό η απόφαση δεν θα είναι βιαστική. Επομένως είναι όλα ανοικτά και για τον χρόνο της αλλαγής σκυτάλης στον πάγκο και για τον διάδοχο. Και το Sport24 παρουσιάζει τα δεδομένα.

Η ελληνική αγορά

Με δεδομένο πως πλέον ο Μοράις δεν μπορεί να σταθεί στον πάγκο της ΑΕΚ μετά από τόσα συνεχόμενα στραβά αποτελέσματα και τόσες ανορθογραφίες, αν η απόφαση του Μελισσανίδη ήταν να επιλέξει ως λύση έναν προπονητή είτε Έλληνα, είτε από την ελληνική αγορά, θα το είχε κάνει ήδη. Από την επόμενη… ώρα κιόλας, της ήττας στην Τρίπολη.

Υπάρχουν επιλογές προπονητών από την εγχώρια αγορά, που να γνωρίζουν πολύ καλά και την ΑΕΚ και το ελληνικό πρωτάθλημα, που θα μπορούσαν να προωθηθούν ως λύσεις, καταρχήν μέχρι και το καλοκαίρι για να μπει φρένο στην κατρακύλα. Όμως φαίνεται πως ο Μελισσανίδης δεν σκέφτεται να πάει σε μια τέτοια λύση, διότι σ’ αυτή την περίπτωση δεν θα άφηνε τον χρόνο να κυλήσει.

Χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο έκπληξης. Και χωρίς να υπάγεται στον γενικό κανόνα περί… ελληνικής αγοράς, η περίπτωση του Λουτσέσκου. Μια περίπτωση που πλέον δεν είναι μυστικό, πως αρέσει πολύ στον Μελισσανίδη. Μόνο που ο Λουτσέσκου αυτή την στιγμή δεν είναι ελεύθερος.

Η ξένη αγορά

Ήδη ο Μελισσανίδης έχει κάνει συζητήσεις με τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς για το θέμα προπονητή και τις επιλογές που ενδεχομένως να υπάρχουν. Ήδη επίσης έχουν αρχίσει να φτάνουν στην ΑΕΚ προτάσεις για ονόματα ξένων προπονητών, που αυτή την εποχή είναι χωρίς δουλειά. Και μάλιστα ορισμένα εξ αυτών είναι τρανταχτά. Διαδικασία που θα συνεχιστεί και θα ενταθεί τις επόμενες μέρες ίσως και ώρες. Προτάσεις για ξένους προπονητές, που μπορούν ακόμα και άμεσα να πιάσουν δουλειά.

Ο Μελισσανίδης ακούει τα πάντα. Όλα όσα του προτείνονται. Πρώτα φυσικά από τους άμεσους συνεργάτες του μέσα από την ΑΕΚ και κατόπιν από… εξωτερικές πηγές. Και σ’ αυτή την διαδικασία βρίσκεται αυτή την στιγμή. Να ακούει και να εξετάζει λύσεις. Ονόματα ξένων προπονητών, που είτε μπορούν να έρθουν άμεσα, είτε από το τέλος της σεζόν.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ