ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ
ΑΕΚ πανηγυρική ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 με τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ, και το Sport24.gr κάνει την κριτική των ποδοσφαιριστών της Ένωσης.

Όταν νικάς ένα ντέρμπι και σταματάς ένα αήττητο σερί και συνάμα ρεκόρ, ο σκόρερ είναι αυτός που παίρνει το μερίδιο του λέοντος από τη δόξα είναι ο σκόρερ. Ο Ρόναλντ Βάργκας χάρισε τη νίκη στην ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού και το Sport24.gr κάνει την κριτική των παικτών της ΑΕΚ. Από το καλό φεγγάρι του "Ρονίτα", το κακό των Γκάλο και Μπουονανότε και τη δυναμική επανεμφάνιση του Αλάιν Μπαρόχα.

Αλάιν Μπαρόχα: Επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα σε ματς πρωταθλήματος, μετά τις 12 Δεκέμβρη του περασμένου έτους. Λανθασμένη ή έξοδός στο 23ο λεπτό, με την Ένωση να γλιτώνει το γκολ από τύχη, τον αιφνιιδιασμό του Σιόβα και την παρέμβαση του Ντίντακ. Αποφασιστική, ωστόσο, η επέμβασή του στη φάση του 43ου λεπτού, με τη γυριστή κεφαλιά του Ντουρμάζ, να έχει υψηλό συντελεστή δυσκολίας. Γενικά σταθερός, απαραίτητο στοιχείο για κάθε γκολκίπερ στην πρώτη εμφάνισή του μετά από τραυματισμό και αποχή.

Ροντρίγκο Γκάλο: Στην αρχή, αντιμετώπισε προβλήματα καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που αναγκαζόταν να επιτηρεί δύο "ερυθρόλευκες" φανέλες. Η κίνηση του Πογέτ να φέρει τον Μπρούνο Σουκουλίνι, μπροστά του ως δεξιό εσωτερικό μέσο του έδωσε βοήθειες. Και στην άμυνα, αλλά και στα ανεβάσματα. Στο δεύτερο η απόδοσή του έπεσε, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κατεβάζει επιθέσεις από τα αριστερά, αν και με αριθμητικό μειονέκτημα. Η βραδιά δεν ήταν καλή για τον Βραζιλιάνο, και ολοκληρώθηκε με την αποβολή του, στο 86ο λεπτό.

Θέσαρ Άρθο: Σταθερός στο πρώτο ημίχρονο, "καθάριζε" όποια μπαλιά γινόταν διεκδικήσιμη στην εστία της ομάδας του. Περιόρισε σημαντικά τις "αρρυθμίες" που εξεδήλωσε στα προηγούμενα ματς και είχε καλή"χημεία" με τον Κολοβέτσιο.

Δημήτρης Κολοβέτσιος: Ήταν η "σκιά" του Ιντέγε Μπράουν. Ακολουθούσε τον Νιγηριανό φορ του Ολυμπιακού παντού, ακόμη κι όταν η μπάλα βρισκόταν στην κατοχή της ΑΕΚ. Κέρδισε μάχες, έχασε άλλες. Ωστόσο, κατάφερε σε γενικές γραμμές να περιορίσει τον Αφρικανό, από το να βρεθεί αυτός σε θέση βολής. Καλός, ίσως ο καλύτερος της αμυντικής τετράδας.

Ντίντακ Βιλά: Ο Καταλανός είχε στο πρώτο ημίχρονο να αναχαιτίσει του ταχείς, Ομάρ και Πάρντο. Ο Νορβηγός και ο Κολομβιανός - ο δεύτερος όσο αγωνίστηκε - έβαλαν δύσκολα στον Ντίντακ, ωστόσο μετά το αρχικό μούδιασμα βρήκε κι αυτός τα πατήματά του κι ανέβασε την απόδοσή του. Από τα πόδια ξεκίνησε η φάση, που έφερε την αποβολή του Μιλιβόγεβιτς. Στο δεύτερο ημίχρονο, βοήθησε πολύ με τις πάσες του από τα αριστερά, προς την επίθεση.

Αντρέ Σιμόες: Ο καλύτερος της τριάδας, του κέντρου. Πολύ δουλειά, καθαρό μυαλό από τον Πορτογάλο αμυντικό μέσο. Όταν η Ένωση ανακοίνωνε την απόκτησή του από τη Μορεϊρένσε πριν από περίπου ένα χρόνο, λίγοι πίστευαν ότι ο Σιμόες θα έρθει και θα "δέσει" κατευθείαν. Πανταχού παρών, με και χωρίς την μπάλα.

Γιάκομπ Γιόχανσον: O Σουηδός αρκέστηκε στη γνώριμή "αθόρυβη" δουλειά του. Η οποία περιελάμβανε πολλά τρεξίματα, απαραίτητα φάουλ για να ανακοπούν (αντ)επιθέσεις αλλά και ο ρυθμός. Ωστόσο, δεν ήταν και στην καλύτερή του μέρα. Ενδεικτική η καθυστέρηση σε μια φάσης με καλές προϋποθέσεις, η οποία ξεκίνησε από τον ίδιο. Όταν ο Πογέτ απεφάνθη να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, στη δεύτερη κίνηση από τον πάγκο, τον έβγαλε για να βάλει τον Ρόναλντ Βάργκας.

Μπρούνο Σουκουλίνι: Ήταν το πρώτο του, εν Ελλάδι, ντέρμπι. Ο Αργεντινός αγωνίστηκε ως εσωτερικός μέσος, κατά κύριο λόγο δεξιός, αλλάζοντας ενίοτε με τον Γιόχανσον. Στον ανασταλτικό τομέα τα πήγε αρκετά καλά. Έδινε βοήθειες στο μαρκάρισμα στον Γκάλο. Με την αποβολή του Μποτία, ο Πογέτ τον "θυσίασε" για να περάσει στο γήπεδο τον Τόμας Πέκχαρτ, και να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Πέτρος Μάνταλος: Στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπόρεσε από τις πτέρυγες να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Ίσως κι επειδή, το αποτέλεσμα των ερυθρόλευκων" χαφ είχε επικεντρωθεί στον Έλληνα διεθνή μέσο. Στο δεύτερο, "ανέβασε" την απόδοσή του και μαζί ανέβηκε όλη η ΑΕΚ. Στο 55ο λεπτό είχε ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.

Έλντερ Μπαρμπόζα: Επέστρεψε κι αυτός στη βασική ενδεκάδα μετά τον τραυματισμό κι αφού είχε κάνει "αγώνα δρόμου" για να προλάβει να είναι ξανά διαθέσιμος για τον Γκουστάβο Πογέτ. Ωστόσο, αυτή η αποχή του από τη δράση ήταν εμφανής. Προσπάθησε, πίεσε, κυνήγησε τις χαμένες μπαλιές. Και κρατούσε πίσω τον μπακ, που είχε αναλάβει την επιτήρησή του. Πολύ ανεβασμένος στο δεύτερο ημίχρονο, βοήθησε τα μέγιστα στη νίκη της Ένωσης.

Χρήστος Αραβίδης: Στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης. Έδειξε πάθος, μαχητικότητα, αλλά εγκλωβίστηκε στις "συμπληγάδες" που όριζαν οι Μποτία και Σιόβας. Αν δεν φθάνει και η μπάλα μποστά με ευκολία, είναι πιο δύσκολο να κάνει κάτι. Ο οποιοσδήποτε επιθετικός. Ήταν αυτός που κέρδισε την αποβολή του Μποτία κι έδωσε στην ομάδα του αριθμητικό πλεονέκτημα. Ένα το κρατούμενο. Δεύτερο, ότι με την είσοδο του Πέκχαρτ πέρασε στο δεξί άκρο της επίθεσης, εκεί όπου παρήγαγε περισσότερους κινδύνους για την "ερυθρόλευκη" άμυνα.

Τόμας Πέκχαρτ: Θέλει ακόμη χρόνο να προσαρμοστεί ο Τσέχος φορ κι αυτό είναι εμφανές δια γυμνού οφθαλμού. Αν και προσπάθησε σίγουρα δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του.

Ρόναλντ Βάργκας: Ο σκόρερ του γκολ της ΑΕΚ. Ο Βενεζουελάνος έδωσε γι' ακόμη μια φορά τη λύση στην Ένωση, κατά την τρέχουσα σεζόν. Ο Ρομπέρτο απέκρουσε το πέναλτι του Μπουονανότε και στο "ριμπάουντ" σημάδεψε σωστά. Έδωσε επιθετικό τόνο στην Ένωση, από το 68ο λεπτό όταν και πέρασε στη θέση του Γιόχανσον.

Ντιέγκο Μπουονανότε: Ο "Ενάνο" δεν ήταν και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Αν και τα πέναλτι είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων. Ορμώμενος εκ πάγκου, ο Αργεντινός εκτέλεσε το πέναλτι, ο Ρομπέρτο με τη βοήθεια του δοκαριού γλίτωσαν την εστία του Ολυμπιακού από την παραβίαση, πριν έρθει ο Βάργκας. Ο Αργεντινός δεν συγχώρησε στον εαυτό του την άστοχη εκτέλεση, "χτυπιόταν" ενώ οι άλλοι πανηγύριζαν και πριν έρθει ο Μπαρμπόζα να τον παρασύρει στους πανηγυρισμούς. Κυνήγησε το γκολ μετά από το χαμένο πέναλτι, αλλά μάλλον βεβιασμένα και με ανορθόδοξο τρόπο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ