ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ χάρη στο γκολ του Βάργκας (33') και το Sport24.gr κρίνει την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Γκουστάβο Πογέτ.

Στο +6 από τον ΠΑΟΚ βρίσκεται η ΑΕΚ μετά τη νίκη της με 1-0 με το γκολ του Βάργκας από το 33ο λεπτό της αναμέτρησης και το Sport24.gr κρίνει την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Γκουστάβο Πογέτ.

Ανέστης: Για μια ακόμη φορά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ ήταν σταθερός και ενέπνεε σιγουριά στους συμπαίκτες του, δείχνοντας ότι διάγει περίοδο φόρμας. Μπορεί να μην χρειάστηκε να επέμβει πολλές φορές, αλλά όποτε έπρεπε, ήταν εκεί. Όπως στο τετ-α-τετ με τον Ροντρίγκες πριν την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου και στο 89' στο σουτ του Κίτσιου. Ο Ανέστης δίνει τις απαντήσεις του.

Γκάλο: Καλή εμφάνιση από τον Γκάλο, ο οποίος είχε το δύσκολο έργο της επιτήρησης του δαιμόνιου Ροντρίγκες, ο οποίος πάντως μεταφέρθηκε στην συνέχεια απέναντι στον Ντίντακ. Ο ΠΑΟΚ "φόρτωσε" την πλευρά του παίκτη από το Πράσινο Ακρωτήρι κυρίως στο πρώτο μέρος, αλλά σε γενικές γραμμές τον έπαιξε καλά ο Βραζιλιάνος ακραίος μπακ και είχε θετική παρουσία. Όχι τόσο στο δημιουργικό κομμάτι, όποτε κατέβαινε μπροστά, αφού είχε αρκετές ημιτελείς προσπάθειες, αλλά κυρίως ανασταλτικά.

Άρθο: Παίρνει ευκαιρίες από τον προπονητή του, αλλά δεν είναι ο στόπερ που θα εμπνεύσει σιγουριά. Κάνει εύκολα και αβίαστα λάθη, όπως και αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις. Από δική του κακή εκτίμηση της μπάλας, δημιουργήθηκε η καλύτερη φάση του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος με τον Ροντρίγκες. Συμμετείχε στο γκολ της ομάδας του, όμως κρίνεται για τα ανασταλτικά του καθήκοντα και σε αυτά δεν παίρνει καλό βαθμό.

Κολοβέτσιος: Σαφώς καλύτερος από τον παρτενέρ του, ειδικά από την στιγμή που ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ, ο Αθανασιάδης, έκανε ελάχιστα πράγματα στο ντέρμπι και εν πολλοίς πιστώνεται στον Έλληνα σέντερ μπακ. Σωστές τοποθετήσεις, έβγαινε πρώτος στην μπάλα, ήταν συγκεντρωμένος σε όλο το ματς και σίγουρα άφησε ικανοποιημένο τον προπονητή του, καλύπτοντας και τον Άρθο σε κάποιες περιπτώσεις.

Ντιντάκ: Το γεγονός ότι ο Μακ δεν ακούμπησε στο ντέρμπι, σε έναν μεγάλο βαθμό οφείλεται και στην καλή ανασταλτική λειτουργία του Ντίντακ. Δεν άφησε τον Σλοβάκο να δημιουργήσει προβλήματα όσο έπαιζε στα άκρα (στο β΄μέρος έπαιξε στον άξονα ο Σλοβάκος). Τα πήγε καλά και όταν βρέθηκε απέναντί του ο Ροντρίγκες, έχοντας βέβαια βοήθεια και από τον Αραβίδη. Θετική εμφάνιση από το αριστερό μπακ της ΑΕΚ.

Σιμόες: Είχε το ρόλο του μοναδικού "κόφτη" της ομάδας του και για μια ακόμη φορά τα πήγε εξαιρετικά, παίρνοντας και τον τίτλο του MVP. Είχε τρεξίματα, έδωσε μάχες, έκανε κοψίματα και ήταν και αυτός που πήρε την κόκκινη κάρτα από τον Μπερμπάτοφ, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες. Ο Πορτογάλος είναι σημείο αναφοράς και "βαρόμετρο" στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Γιόχανσον: Ως εσωτερικός μέσος προσπάθησε, έδωσε μάχες, έτρεξε πολύ όπως πάντα, αλλά η αλήθεια είναι πως ο ίδιος έχει βάλει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών και έχει κάνει καλύτερα ματς με την φανέλα της ΑΕΚ. Δεν ήταν τόσο καθοριστικός στο παιχνίδι της ομάδας του όσο άλλες φορές και ειδικά στο δεύτερο μέρος δεν ήταν καλός. Μάλιστα, από την ώρα που μπήκε ο Ζάιρο στο ματς, είχε προβλήματα, ενώ θα μπορούσε να κάνει καλύτερο τελείωμα στο γύρισμα του Γκάλο από τα δεξιά στο 65'.

Μάνταλος: Είχε διάθεση σε όλο το παιχνίδι, προσπάθησε πολύ, έδωσε μονομαχίες και όπως θέλει και ο προπονητής του, βοήθησε και στο ανασταλτικό κομμάτι. Ίσως περισσότερο απ' ό,τι στο δημιουργικό Γύρισε και πίσω στο διάστημα που πίεσε ο ΠΑΟΚ. Ήταν από τους παίκτες που προσπάθησαν αρκετά για την "Ένωση" και σίγουρα από τους διακριθέντες.

Βάργκας: Έπαιξε μέχρι το 61ο λεπτό, όταν και παραχώρησε την θέση του στον Τζεμπούρ. Ήταν ο παίκτης που όρισε τη μοίρα του ντέρμπι, σκοράροντας με σουτ, αν και πεσμένος στο χορτάρι. Έχουμε δει και καλύτερα ματς από τον Βενεζουελάνο, εντούτοις μπαίνει στους διακριθέντες, όντας και ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης.

Μπαρμπόζα: Είναι από τους πλέον φορμαρισμένους παίκτες της ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα, όμως κόντρα στον ΠΑΟΚ δεν είχε την απόδοση που θα περίμενε ο προπονητής του. Έχει κάνει πολύ καλύτερες εμφανίσεις ο Πορτογάλος, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Δεν τον "ένιωσε" η άμυνα του ΠΑΟΚ.

Αραβίδης: Αυτός ο παίκτης παίζει πάντα με αυταπάρνηση, παλεύει, δίνει μάχες, τρέχει και τα δίνει όλα ακόμα και αν δεν βρεθεί στην καλύτερή του βραδιά. Δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Βελλίδη, όμως βοήθησε ακόμα και στο ανασταλτικό κομμάτι, ειδικά στα τελευταία λεπτά του αγώνα σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις. Μάλιστα, όταν ο Τούντορ πήγε τον Ροντρίγκες στο δεξί άκρο για τον ρίξει πάνω στον Ντίντακ, ο Αραβίδης βοήθησε πολύ τον συμπαίκτη του στο μαρκάρισμα. Είχε και την πολύ καλή ασίστ για τον Μάνταλο που παραλίγο να καταλήξει η μπάλα στο 76ο λεπτό του αγώνα.

Τζεμπούρ: Δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο όσο διάστημα αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης, μπαίνοντας αντί του Βάργκας στο 61ο λεπτό του αγώνα. Προσπάθησε να βρει χώρους και να απειλήσει την εστία του Βελλίδη, αλλά δεν κατέγραψε κάποια τελική προσπάθεια στο ματς.

Μπουονανότε: Μπήκε στις καθυστερήσεις και δεν μπορεί να κριθεί.

Σοϊλέδης: Όπως και ο Αργεντινός, μπήκε στο ίδιο σημείο του ματς και δεν μπορεί να κριθεί. Πρόλαβε να κάνει μια σέντρα μόνο και να κερδίσει η ομάδα του ένα κόρνερ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ